Лорд Евгени Минчев влезе в бакалията и се вцепени от цената на лютеницата

30.01.2023 / 16:14 7

Булфото

Дори паркетният лъв лорд Евгени Минчев е втрещен от цените в магазините.

Той изля недоволството си в цветист пост в мрежата, като не спести нищо от това, което става в душата му.

"Цените стават безбожни. Съгласни ли сте?

Идвам от кварталната бакалия! Спекулата е новият „министър“ на продоволствията. Цените стават безбожни. Съгласни ли сте? Затова чисто и просто не купувайте. Или следете цените, защото етикетите, като щури се сменят всеки час. Каквото и да е поскъпването на тока и суровините, нямам информация повишението да е 100 или 200%. Не се заглеждам по етикетите, но явно увеличението е толкова нахално, че ми избожда очите.

Не искам да сравнявам София с Лондон или други котловинни полета, но все пак в България хората имат ниски доходи. Но явно и огромен потребителски стомах, след като бакалиите още не са фалирали. Нещо, което съм вземал за 2.80 лв. доскоро, вече е 5.40. А предстои това да се преобразува в евро.

Спрете се, санким. И започвам да шаря с очи, за да намеря същото на по- изгодна цена, не защото не мога да си го позволя а защото не искам да подкрепям и насърчавам спекулата.

Електричеството за бизнеса било хвръкнало три пъти нагоре- добре. Но как не видях нито една организация на собственици, магазинери, производители и прочие, да направи ефективен митинг или друга демонстрация. Да затвори магазини, да откаже стоки на ненормално високи цени. Да обяви бойкот на артикули, които са ненужни и ненужно скъпи. Като погледне човек- има толкова излишни от тях, толкова лактоза, захар, тесто. Да вървят по дяволите, да вървят в уличните варели, да вървят на майната си. Трябва да дисциплинираме стомасите и умовете си, трябва да ги озаптим откъм алчност и угаждане на всеки наш хранителен каприз. Ама, какво да ядем... Ако бях онзи ватман, щях да изтърся някаква неуместна шега.

Но сега всичко е в ръцете на нашите решения а те са отказ от излишно купуване. Старателно пресмятане на разходите, независимо скромни или щедри са финансовите ни възможности. Трябва да се спре спекулата и лъжата в този измислен процес. За Бога, братя, събудете се и събудете с реакциите си онези, които грабят от вас. А цената на лютеницата /знаем какво има в нея/ , вече гони цените на червения хайвер. Скоро предстои да им опитаме и смлените хлебарки, щурци и какавиди. Събудете се!"За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 150536 | Одобрение: 29236
Лордовете не набиват филии с лютеница, бе педал пазарджишки...Болест
5
3
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 61913 | Одобрение: -28422
Най накрая Радостинчо се събудил, чухте ли ве хора... Оправи ми деня и седмицата с тоя виц УхиленУхиленУхилен Дори заплашва, че скоро щял да излиза на площада, цените били високи... Нали рева за Промяната, сега за какво пак ревеш? Ревеш, че си се осъзнал, ама много късно бе моме, вече не си девствена...
1
3
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13229 | Одобрение: -1421
Да се събере с другите лордове, графове, принцове и принцеси и да си забъркат една тава с лютеница пред като едно време УхиленУхиленУхилен
5
2
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 123879 | Одобрение: 4124
Събудихме се, цените на всичко са още по-високи. Скоро сме на площадите.
Всеки да си получи заслуженото !
4
3
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 129449 | Одобрение: -1661
Що? Да не би да е в цикъл???
4
3
zorkooko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5038 | Одобрение: 848
ами то и поповете са гей и те за господ говорят но Д го дават на не господ. Таива са гейовете то " лорда " не ядели ??? пушена сьомга и суров салам
zorkooko
3
3
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 94580 | Одобрение: 30555
Уж гей, уж придворен шут, ала право говори, а и не се крие-има смелост да каже това, което всички наблюдаваме и мърморим.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама