Медицинска сестра на първа линия получи 193 лева заплата

29.11.2020 / 21:10 7

кадър bgonair.bg

Медицинските специалисти в Ковид отделението на болницата в Поморие не са получили обещаните от правителството 1000 лева.

Те обаче ще вземат бонусите си за работа на първа линия още в понеделник, обещаха от Министерството на здравеопазването, след като направиха спешна проверка защо медицинска сестра на първа линия е получила 193 лв. за работа в Ковид сектора.

В Ковид отделението в поморийската болница има 15 легла, в момента те са пълни. За дежурство за ковид болните се грижи една сестра и санитар и евентуално доброволец. Точно тази една сестра, която дава дежурство в Ковид отделението, показа фиш с 193 лева за работа на първа линия, предаде bgonair.bg.

Днес от Министерството на здравеопазването извършиха проверка, обещаха още в понеделник медицинските сестри в поморийската болница ще получат 1000 лв.

Старшата сестра на болницата в Поморие Христина Стефанова веднага след отпуск - влиза в Ковид отделението и работи там денонощно седмица. Грижите за болните от коронавурс са оценени на 193 лв.

От здравното министерство обясниха, че парите са се забавили, защото болницата в Поморие се е включила на по-късен етап в битката с Ковид.

"Ако някъде има административно забавяне, ние се извиняваме на всеки един специалист, лекар, медицинска сестра", каза зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Над 20 000 човека на първа линия, по решение на ръководителите на лечебните заведения, са получили тези средства.

"Разпореждането на премиера беше ясно и категорично, че в понеделник последните пари, които трябва да се платят за Ковид, ще бъдат по сметката на МБАЛ-Поморие", заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

А Христина ще продължи да дава дежурство в Ковид отделението, където персоналът е крайно недостатъчен.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kaka (преди 3 години)
Рейтинг: 68135 | Одобрение: 8690
Това за пореден път показва мутренските лъжи и геноцида срещу харода си на простите комунистически-гербераси.По лошото е че огромна част от народа е прост и страхлив и ще гласува за по 50лв. и кебапче пак за тези изроди или пребоядисаните на цецко.И така ще се въртим до безкрай.
2
1
Наблюдател (преди 3 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
-"Ти уж си наблюдателен, пък не виждаш, че става въпрос за една седмица работа - по-точно за 5 дена..." LM  ----- :errm:Колега LM, има малко резон в написаното от теб за медицинските работници (Лекари, фелшери, фармацевти и медицински сестри).:unsure: Единствените които полагат Хипократова клетва са Лекарите когато са хабилитирани при дипломиране. За всички останали си е просто вид работа/професия по специалността със сключен трудов договор, но без клетва.:unsure: Съпругата ми е Фармацевт и не е полагала Хипократова клетва.:unsure: Сравнението/асоциацията ти с войнишката клетва не е много удачна. Защото когато си на война в защита на Родината, дали си се клел или не, ти имаш вътрешната нагласа, че трябва да дадеш дори и живота си в нейна защита.:unsure: Те и народните представители в Народното събрание и министрите се кълнат в името на Народа, .... но накрая какво излиза????????Гняв:dizzy:  Винаги съм твърдял, че Учител и Лекар се става по призвание с Душа (свалям им шапка на такива)Усмивка, а не лица с диплома.Гняв  Във всички професии когато дадено лице изпълнява много съвестно, че и отгоре служебните си задължения би трябвало да бъде премиран. Вид стимул при "чрезвичайни обстоятелства".:unsure: При войниците дават медали и ордени, при случая с медицинските лица би трябвало да е във " финансово изражение". :unsure:
3
0
милен (преди 3 години)
Рейтинг: 28801 | Одобрение: 3741
 Lайньо, ще отида да се лекувам при доктора на твоят любимец, Тиквата от Банкя, който без висши образования заема ръководен пост а Джеймс Уорлик го определи като бандит, който е на чело на Държавата.
2
1
милен (преди 3 години)
Рейтинг: 28801 | Одобрение: 3741
 Lайнар Миризлив, политика ли ще водиш тук, много ли ти се виждат няма и 200 лева за цяла седмица, и на какъв фронт ще отиваш бе пумияр, Родината ни е продадена от такива като теб, какъв военен съд ще те съди, нали ако го имаше, ще осъди не само теб, но и полюцаите, които разпространиха наркоманията и проституцията в Родината ни, скривай се Lайнар Миризлив, по нисък от тревата да си, или отивай в парламента, че като му драснем клечката от четирите краища и ти да си вътре и да се опържиш заедно с крадците на народни пари и заплати на медицински сестри и съвестни лекари.
3
0
Наблюдател (преди 3 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
-" ...Ако някъде има административно забавяне, ние се извиняваме на всеки един специалист, лекар, медицинска сестра." -  каза зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева   ----- :unsure:Бля-бля!Гняв:dizzy: И Вашите ли заплати г-жо Зам.Министър идват със закъснение и сигурно не са повече от 200лв?:errm: Лицемерието е съществена част от всички разновидности на властта у нас.:dizzy:Гняв Но никое лицемерие не е твърде голямо, когато икономическите и финансовите елити са задължени да защитават своя интерес.Гняв Така, че има още много  да виждаме такива примери, с главни изпълнители некомпетентни "калинки" на високи постове във властта. :dizzy:Гняв 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама