Мира Бенатова ядоса министър Ангелов и ген. Мутафчийски на брифинга

18.02.2021 / 11:36 6

Снимка Фейсбук/Миролюба Бенатова, архив

Покрай отговорите на въпросите за коронавируса на редовния брифинг на НОЩ се случи и нещо любопитно. 

Миролюба Бенатова раздразни здравния министър Костадин Ангелов и ген. Венцислав Мутафчийски. 

Бившата правителствена болница "Лозенец" е източила 400 хил. лева от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) с отчитането на фалшиви хоспитализации, установи разследване на Миролюба Бенатова, излъчено в две части в предаването "Алтернативата" по ТV1, предаде Евроком.

Става въпрос за над 100 души, които първо са преминали на профилактични прегледи през болница "Лозенец" по линия на частен застраховател, с който техните работодатели имат сключен договор.

Тя попита министъра:

"Имате ли информация за проверка на Здравната каса по отношение на правителствена болница и "епидемия" от емболия и тромбоза на долните крайници по клинична пътека 20.1. Има ли наплив на спешни пациенти с такъв случай през последните седмици"

"Не си спомням Здравната каса да се отчита на министъра. Тя няма такова законово задължение. Ние ще направим тази проверка и ще ви дам отговор", отговори проф. Ангелов.

Миролюба Бенатова продължи с друг въпрос:

"Лесно ли се допуска техническа грешка 65 пъти на стойност 260 000 хиляди лева. Лесно ли се допуска такава грешка при отчет".

Последва мълчание, което се наруши от ген. 

 

 

Мутафчийски:

"Какъв отговор очаквате на хипотези? Не разбирам какво искате да кажете. Не ми е известно за какво питате. Струва ми се невероятно".

"Kaк очаквате министърът на здравеопазването да коментира проверки на независима институция. Аз не съм директор на болница и не разбирам вашия въпрос. Явно правите разследване и аз не знам в основата какво се състои", ядоса се проф. Ангелов.

"Разследването ми стана обект на медиите чак след като от "Здравната каса" ми отговориха на запитване по Закона за достъп до обществената информация. Този документ даде легален повод на медии да цитират разследването", обясни Бенатова в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

Бенатова попита и здравния министър на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Те обясниха, че не знаят за какво става въпрос и не са се запознали с разследването на Бенатова.

"Министерство на здраевопазването ли е правило тази проверка? Аз не съм директор на болница", отговори й Ангелов.

Вижте от 42:30 мин.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
2
motoristka (преди 3 години)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Ах, Мира, Мира...., я ги  остави намира... Те не знаят нищо, хорицата... Защо им нарушаваш Ковид  комфорта....:'(
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
10
1
Пешо от Виница (преди 3 години)
Рейтинг: 94422 | Одобрение: 30502
"Не разбирам какво искате да кажете. Не ми е известно за какво питате"- Е ,този ме уби с глупостта си!! Не му отърва на парвенюто !!!  Как ще каже истината ,когато всички са се оплели като свински черва?!  Ако не беше жалко ,то навярно щеше да бъде тъжно да видим отново  в какви екстременти живеем!!
9
7
владо (преди 3 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
пир по време на чума......... за сметка на населението и самоосигуряващите се маргинали, които имат право единствено да плащат данъци
11
0
:) (преди 3 години)
Рейтинг: 36879 | Одобрение: 8184
Оффф, пуснали сте Миролюба там.. да ги дразни. Я пуснете оная Мисирката от ПИК (забравих й името, дето не я пуснаха при Президента), да пита по-важни въпроси като: с какви гащи е генерала и дали терапия с пикня помага за борба с коронавирус! Дали разположението на звездите е благосклонно към Вожда и това ще му позволи да открие нов проект, който разбира се ще пропадне заради нещо, ама той няма да е виновен! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама