На живо: Бойко Борисов след Европейския съвет за COVID-19: Ние сме се презапасили

26.03.2020 / 22:10 6

БНТ

Премиерът Борисов направи официално изявление след заседанието на Европейския съвет заради COVID-19.

Освен мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса ръководителите са обсъдили и осигуряването на медицинско оборудване, лична защитна екипировка и респиратори, отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина.

Когато става въпрос за много пари, по-трудно ще се намери решение между богатите държавите в ЕС. ЕК обещаха техния мозъчен тръст препоръча мерки за всички държави-членки. Към този момент България със своите мерки беше последвана много по-късно и виждате какъв е резултатът. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след заседанието на Европейския съвет, където се обсъди COVID-19.

Фокус на разговора са начините за справяне със социално-икономическите последици. Разгледани са и въпросите за граждани на ЕС, блокирани в трети страни.

По време на заседанието е обсъдено и решението за започване на преговори за присъединяване към ЕС на Северна Македония и Албания.

„Решихме да подпомогнем, кой с каквото може. Поставих като основна тема сертифицирането на медицинското оборудване и предпазни маски. Нито един от тестовете не е на 100% надежден. Ние сме се презапасили. Ще раздадем по две облекла на най-засегнатите места“, обеща Борисов. "Има ли лекарство - няма, има ли ваксина - няма, има ли надежден тест - няма", заяви Борисов. 

Гледайте изявлението на живо тук:

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
милен (преди 1 седмица)
Рейтинг: 9154 | Одобрение: 1164
 Шопе, тъй като съм запознат с комунистическата идеология и не намирам нищо общо с нея да определя съвременните комунисти от властващите партии, наричам всички "властници" от джобовете на които се виждат червените книжки, КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИЯ и крадци на народни пари в особено големи размери, с тези народни пари, които са откраднали, бихме запазили живота на поне 1000 души, които се самоубиха и още толкова пенсионери, които умряха без лекарсва, и освен това биха се родили десетки хиляди деца в България, ако комунистическите изчадия не бяха откраднали милиарди, за да си напълнят банковите сметки. 
3
0
Шопа (преди 1 седмица)
Рейтинг: 6411 | Одобрение: 1426
Милене, комунистите бяха с комунистически идеи. И те са били твърде малко. Останалите са били тарикати-партийни членове, щото така е изгодно. По този начин те създадоха и съвременните партии - за келипира.
0
3
12321 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 9937 | Одобрение: 3457
Кака Слонка, може ли вместо да ревем - да го...
3
1
милен (преди 1 седмица)
Рейтинг: 9154 | Одобрение: 1164
 Държавата ни направи за посмешище алчният и необразован комунист, пред целият Свят, след като за пореден път фалшифицира изборите за да продължава да краде народни пари в особено големи размери и да си стои на меките и удобни столчета, докато сънародниците на се самоубиват от безисходица за плащане на големи сметки с нищожни заплати и пенсии.
5
2
някой (преди 1 седмица)
Рейтинг: 11217 | Одобрение: 2662
Жалък и смешен, но най-лошото е, че е елементарен.
3
3
Кака Слонка (преди 1 седмица)
Рейтинг: 1474 | Одобрение: 209
Боко и Томбата Дончев-е ама няма да сте вечни и вие, вижда се краят. Какво ще правим Боеко като вече не е премиер??? ЩЕ РЕВЕЕЕМ
Всеки трети гербаджия е точно толкова тъп, колкото и първите двама!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама