Нова интересна забрана в Морската градина на Варна! Дали е адекватна? (снимки)

01.08.2019 / 19:38 8

снимка: А.И., "Забелязано във Варна"

След като преди известно време в Морската градина на Варна за малко се появи табела, която забраняваше карането на колело, сега в парка има нова забрана, към която има нееднозначно отношение.

Тя се отнася до преминаването на т.нар. Мостче на желанията в алпинеума. Според поставената табела, деца под 10 годишна възраст не могат да преминават сами по мостчета, а трябва да са непременно с придружител. Снимките на табелата бяха публикувани в групата „Забелязано във Варна.

Новата забрана - независимо дали се харесва на родителите или не – има един основен проблем и това е, че всъщност не е нищо повече, от предупреждение или пожелание, защото не почива на никаква нормативна основа и не може да доведе до никаква санкция. Всъщност, единственото, което може да последва, ако едно дете под посочената възраст мине по мостчето, някой да му направи забележка, да му се скара или да вдигне скандал на родителите му.

Много родители обаче (поне на думи) подкрепят забраната.

Интересно е да се отбележи, че доскоро Мостчето на желанията беше старо и наистина можеше да се сметне за опасно. Забрана за преминаването по него тогава нямаше, нито пък достъпа до него беше ограничен. Както се знае освен това, името на мостчето е такова, защото се вярва, че ако го минеш заднешком със затворени очи, ще ти се изпълни това, което си пожелаеш.

Новото Мостче на желанията е далеч по-стабилно и здраво, поставена е дори и обезопасителна мрежа. Затова и забраната изглежда донякъде пресилена.

Голяма част от коментиращите смятат, че става въпрос за презастраховане на общината спрямо евентуално недоволство на родители, че съоръжението е опасно за деца. Заедно с това то е и напомняне на родителите, че отговорността за децата им в Морската градина е преди всичко тяхна.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

8
3
владо (преди 3 години)
Рейтинг: 15274 | Одобрение: 7224
Очаква се поставянето на табела "Забранено е българите да живеят в и да преминават през България, ако не гласуват за ГЕРБ и не се прекланят пред Бойко Слънцето". Чак не ми се вярва, че може да има толкова "калинки" в ГЕРБ. Ежедневно се състезават кой да направи по-голяма тъпотия и да грабне приза "Най-тъпа калинка".......управниците ни са в състояние на будна кома, а населението спи непробудно и си трае.
14
5
петково (преди 3 години)
Рейтинг: 6505 | Одобрение: -2030
Ако го няма този надпис недобросъвестни родители ще хукнат да съдят общината, защото видиш ли не им било известно, че трябва да бъдат на мостчето с децата си, които са толкова смотани, че са паднали от там. Мрежата, рабира се ги е спасила, но стресът, който са преживяли заслужава една компенсация от поне 1 млн.
5
10
bokostikvonius (преди 3 години)
Рейтинг: -152 | Одобрение: -1617
праВилата се пише 
13
9
Mercenary (преди 3 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Мдааа ... Гербаджийска логика. Забранено е и преминаването на велосипедисти без велосипед ...
3
10
bokostikvonius (преди 3 години)
Рейтинг: -152 | Одобрение: -1617
иванчо е адекатен като е качен на бялата череша
16
4
Голям праз (преди 3 години)
Рейтинг: 21545 | Одобрение: 3300
Гледам и не вярвам на ушите си!!!!
15
10
ас (преди 3 години)
Рейтинг: 108645 | Одобрение: 20020
адекватна колкото кмета от герб

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама