Нова интересна забрана в Морската градина на Варна! Дали е адекватна? (снимки)

01.08.2019 / 19:38 8

снимка: А.И., "Забелязано във Варна"

След като преди известно време в Морската градина на Варна за малко се появи табела, която забраняваше карането на колело, сега в парка има нова забрана, към която има нееднозначно отношение.

Тя се отнася до преминаването на т.нар. Мостче на желанията в алпинеума. Според поставената табела, деца под 10 годишна възраст не могат да преминават сами по мостчета, а трябва да са непременно с придружител. Снимките на табелата бяха публикувани в групата „Забелязано във Варна.

Новата забрана - независимо дали се харесва на родителите или не – има един основен проблем и това е, че всъщност не е нищо повече, от предупреждение или пожелание, защото не почива на никаква нормативна основа и не може да доведе до никаква санкция. Всъщност, единственото, което може да последва, ако едно дете под посочената възраст мине по мостчето, някой да му направи забележка, да му се скара или да вдигне скандал на родителите му.

Много родители обаче (поне на думи) подкрепят забраната.

Интересно е да се отбележи, че доскоро Мостчето на желанията беше старо и наистина можеше да се сметне за опасно. Забрана за преминаването по него тогава нямаше, нито пък достъпа до него беше ограничен. Както се знае освен това, името на мостчето е такова, защото се вярва, че ако го минеш заднешком със затворени очи, ще ти се изпълни това, което си пожелаеш.

Новото Мостче на желанията е далеч по-стабилно и здраво, поставена е дори и обезопасителна мрежа. Затова и забраната изглежда донякъде пресилена.

Голяма част от коментиращите смятат, че става въпрос за презастраховане на общината спрямо евентуално недоволство на родители, че съоръжението е опасно за деца. Заедно с това то е и напомняне на родителите, че отговорността за децата им в Морската градина е преди всичко тяхна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
2
владо (преди 1 месец)
Рейтинг: 10350 | Одобрение: 6080
Очаква се поставянето на табела "Забранено е българите да живеят в и да преминават през България, ако не гласуват за ГЕРБ и не се прекланят пред Бойко Слънцето". Чак не ми се вярва, че може да има толкова "калинки" в ГЕРБ. Ежедневно се състезават кой да направи по-голяма тъпотия и да грабне приза "Най-тъпа калинка".......управниците ни са в състояние на будна кома, а населението спи непробудно и си трае.
9
4
петково (преди 1 месец)
Рейтинг: 1363 | Одобрение: -2
Ако го няма този надпис недобросъвестни родители ще хукнат да съдят общината, защото видиш ли не им било известно, че трябва да бъдат на мостчето с децата си, които са толкова смотани, че са паднали от там. Мрежата, рабира се ги е спасила, но стресът, който са преживяли заслужава една компенсация от поне 1 млн.
Тя вашата майка е Русия, не ни лъжете, особено на оня закръгления, на който любовта към България минавала през там. Майцепродавци, още не сте разбрали, че няма санкции срещу Русия, а само срещу котилото на Путин, да не може да ходи из Европата и да харчи откраднатото от руския народ.
5
10
bokostikvonius (преди 1 месец)
Рейтинг: -156 | Одобрение: -1621
праВилата се пише 
45
11
n eXu s (преди 1 месец)
Рейтинг: 188027 | Одобрение: 33777
За северния Ганьо са нужни жестоки глоби, иначе се подхилква дебилно и нарушава нарочно праилата!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
13
9
Mercenary (преди 1 месец)
Рейтинг: 40781 | Одобрение: 9716
Мдааа ... Гербаджийска логика. Забранено е и преминаването на велосипедисти без велосипед ...
3
10
bokostikvonius (преди 1 месец)
Рейтинг: -156 | Одобрение: -1621
иванчо е адекатен като е качен на бялата череша
16
4
Голям праз (преди 1 месец)
Рейтинг: 4148 | Одобрение: 1783
Гледам и не вярвам на ушите си!!!!
15
10
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 23602 | Одобрение: 9092
адекватна колкото кмета от герб

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама