Организации поскаха оставката на варненския кмет

23.01.2023 / 15:37 11

Снимка Булфото

Очертават се големи неприятности за първия човек в морската столица.

Организации искат оставка на кмета на Варна Иван Портних и отегляне на номинацията му от ПП ГЕРБ за 4-ри мандат за кмет на морския град.

Тези дни те публикуваха открито писмо, подкрепено от СНЦ "КЧИЗ“, СНЦ "Бъдеще за Варна“ и СНЦ “Защита на гражданите и държавата", видя репортер на Varna24.bg в сайта на една от организациите.

"Ние, няколко неправителствените организации, като СНЦ "Клъстер Черноморска Икономическа Зона“, СНЦ "Бъдеще за Варна“ и СНЦ “Защита на гражданите и държавата“ сме се обединили от години към една обществена кауза за икономически просперитет на Варна и региона. От години наши експерти и общественици – без един лев общинско и без един лев държавно финансиране, се борим и работим усилено за привличане на мащабни европейски инвестиции от Брюксел към стратегически проекти по "твърди“ мерки за Варна и региона – Втори Аспарухов мост, Клъстерен проект за нови индустриални зони, Проект за нов логистичен коридор през пристанище Варна, Изграждане на нова инфраструктура четири сезона и други стратегически проекти“, пише в писмото.

Според инициаторите Иван Портних е провалил всичките им усилия за привличането на огромни финансови потоци, насочени към подобряване структурата и икономиката на морския регион.

"Публично заявяваме, че търпението на гражданите на Варна приключи. Гражданите на Варна вече знаят за всички документирани от нас факти за съзнателното и системно саботиране от 2015 година на безвъзмездни европейски инвестиции от Брюксел към мащабни проекти за Варна и региона от партия ПП ГЕРБ, от Бойко Борисов и лично от кмета – Иван Портних“, пише още в писмото.

От неправителствените организации подчертават, че са подали общо 14 проектни предложения към ПП ГЕРБ, изпълнителна и местна власт, но към момента не са получили нито един отговор и няма реализирана нито една експертна среща по нито едно проектно предложение.

"От съгласувани общо 2 срещи с чужди инвеститори (през 2015 и 2019 година) по наши инициативи с местната власт на Община Варна и кмета Иван Портних – ПП ГЕРБ, имаме документирани 100% провалени срещи. Време е да попитаме Иван Портних, защо и по-какви точно причини бяга от пряка отговорност, задълженията си гласувани му и възложени му от гражданите на Варна, като кмет?“, пишат още инициаторите на отвореното писмо.

В него те обрисуват и други факти на провалени срещи за инвестиции.

"Крайно време е Варна да има общо обединение на всички недоволни и възмутени от безчинствата и издевателствата над града“, заявяват инициаторите, като допълват, че техния призив остава отворен за присъединяване към него на политически партии, граждански организации и отделни граждани.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Радостин (преди 8 месеца)
Рейтинг: 103395 | Одобрение: 1635
Варна кмет няма има фигурант.
Всеки да си получи заслуженото !
5
1
KRISTINCHO (преди 8 месеца)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
На тази корумпирана личност, която прави спънки с лицензирането на електрическото осветление на стадион Спартак, партито няма да му се размине.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
2
0
Радостин (преди 8 месеца)
Рейтинг: 103395 | Одобрение: 1635
Освен за сваляне Портний е за затвор.
Всеки да си получи заслуженото !
4
3
село варна (преди 8 месеца)
Рейтинг: 13993 | Одобрение: -1292
Спокойно, идват избори. Пак ще изкарат от нафталина проекта за втори мост и за метрото. Фантазиите им край нямат, а за стадиона още 20 г няма да им стигнат. Само кражби и нагли лъжи.
7
2
kaka (преди 8 месеца)
Рейтинг: 64333 | Одобрение: 7868
Стига сте искали! Сваляйте го и да идва малко по зависим партиино човек който наистина да върши добри неща за градът ни ,а не като герберските  разбойници.
9
2
Пешо от Виница (преди 8 месеца)
Рейтинг: 91848 | Одобрение: 29853
Когато и да се поиска оставката на потника,винаги ще е закъсняла!
5
0
морето (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1996 | Одобрение: 296
А какво да кажем за акциите на "Пловдивски панаир"?
6
3
rakita (преди 8 месеца)
Рейтинг: 991 | Одобрение: -159
Там е работата,че не Варненци,а други рашават кой да е кмет!За това сме с такава инфраструктура,пре застрояване и мрасотия!За строежа на стадиона да не говорим!
напред с рогите
4
6
петково (преди 8 месеца)
Рейтинг: 7952 | Одобрение: -2553
Особено "идеята" им за втори Аспарухов мост беше безумно тъпа и излишна. Според сметките им щеше да струва "само" 500 млн евро и щеше да вкарва трафика пак в задънената улица Девня. Истинското място на втория мост е при Езерово с директна връзка с Хемус. Подобни бяха и са и другите им смешни идеи.
5
2
Голям праз (преди 8 месеца)
Рейтинг: 28481 | Одобрение: 4101
Колкото и да се пените, чрез хартиената бюлетина ще бъдат всички тъмнозелени, и ако Потника се кандидатира, пак ще бъде избран!!! За нещастие на Варна!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама