Осигурени са пари за естакада, възстановяват пътя през "Трифон Зарезан" за Златните

12.04.2019 / 15:42 32

Снимки: Дарик и Обс Варна

Още тази година ще започне изграждане на естакада над свлачището „Трифон Зарезан”. По този начин ще бъде възстановен панорамният път между Варна и „Златни пясъци”, пропаднал преди около 20 години, съобщи Дарик Варна.   


Проектът за естакада е одобрен на Национален експертен съвет и Експертния технико-икономически съвет към Агенция „Пътна инфраструктура”, обяви във Варна заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Одобреният проект е на стойност 15 милиона лева, които ще бъдат осигурени от стоте милиона лева в бюджета на АПИ за аварийни мероприятия  по свлачища и срутища тази година. 

Естакадата ще бъде на нивото на съществуващия път и чрез изграждането й ще бъде укрепено свлачището. За реализация на проекта ще се прибегне и до отчуждаване на имоти.  


Имало е идея за цялостно укрепване с анкериране на свлачището, което би струвало между 80 и 85 милиона лева. Според Нанков подобна идея е безумна, не само от гледна точка на финансовия ресурс. Вариантът с премостването е добър и на стойност в пъти по-ниска, добави зам.-министърът.

Престои изграждане на кръстовище с кръгово движение на Долна Трака по пътя Варна - „Златни пясъци”, като за целта ВиК-Варна вече са изместили водопровод. Новото кръгово трябва да бъде завършено до началото на активния туристически сезон. 

Зам.-министър Нанков заяви, че пред строителния бранш в региона има прекалено много работа. Заради градежа на бул.”Васил Левски” във Варна се е забавил ремонтът на пътя Добрич-Албена, тъй като голямо количество строителна техника е била струпана в морската столица. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
n eXu s (преди 9 месеца)
Рейтинг: 188066 | Одобрение: 33821
[url=https://petel.bg/profile/ad698fa65a43f37042adbddd098f5493.html]Снайпер [/url](преди 16 часа) - бягал си от училище и не си изучавал класите на обществото ли? Или смяташ заблудено, че ако ги отричаш, те ще изчезнат?
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
2
3
на светло (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1408 | Одобрение: 363
ами то както е тръгнало май за Киро ще си спомняме с умиление...........
за сега - добре!
3
2
Наблюдател (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15385 | Одобрение: -335
Ами г-н Стоян, това е символично. Човешката цивилизация се е развила и просперирала защото е наблюдавала природата, субекта - човек в обществото и усмисляла видяното. Харесвам древногръцките философи : Демокрит, Хераклит, Аристотел. Е, не съм на тяхното ниво, но ми допада начина им на мислене. Това е главната причина, за да използван този никнейм – Наблюдател !!!!!   Лошото е, че накрая завършваш с ........... простащини. Нивото ти ли е такова или си ядосан на някого/нещо ??????
3
2
kaka (преди 9 месеца)
Рейтинг: 5858 | Одобрение: 1688
Е за колко да го затворят Портних,2-3 години условно и е чист готов за следващи избори.Те крадените пари по голямата част отива в София.Така че няма за какво да го обвинят. Ами Кирчо да не би да го съдиха ,краде,краде и на края чао....
3
6
Снайпер (преди 9 месеца)
Рейтинг: 6518 | Одобрение: 3598
Правилно прави портних ако наистина се откаже да е кмет на есен че като паднат герб и няма чадър и като почнат арестите тука не ми се мисли 
2
8
стоян (преди 9 месеца)
Рейтинг: -204 | Одобрение: -5089
Защо триете коментари, бе г-н Яхтсмен Или нещо....кофти
4
5
Снайпер (преди 9 месеца)
Рейтинг: 6518 | Одобрение: 3598
Стояне, явно не четеш правилно. Никъде не съм писал, че кмета ми дава заплатата. Обратното е. Аз и ти му я даваме под формата на данъците си. А пък там това, че се смяташ за патриции говори за много болна психика. Животът на всеки от нас не е по ценен от този на мравката. Да делиш хората на плебеи и да смяташ, че си нещо повече говори, че като малък са те тормозили доста, а може и жена ти да ти слага рога, понеже ти е малка чурката.  
4
11
стоян (преди 9 месеца)
Рейтинг: -204 | Одобрение: -5089
Ей, този "Наблюдател", много е в час, бе! Сам е разбрал, че е само наблюдател! Я си...намажете една филия с .....друга филия...паразити....
6
3
Наблюдател (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15385 | Одобрение: -335
- ,, Тя простотията ходи по хората, не по животните. " Нали така ,, интелигенте ". 
5
4
Наблюдател (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15385 | Одобрение: -335
РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN : ,, ВАРНА СЕ НАПЪЛНИ СЪС СЕЛЯНДУРИ И ПЕТНЯТ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА! " ..... Опаааа, преиграваш!!!!!  Вие ( градските гербаджийчета ) пък откога станахте ,, ИНТЕЛИГЕНЦИЯ " ??????  Като Ви чета каруцарския език, ще принизите и обезличите прослойката към която не принадлежите. Ще Ви напиша една сентенция   : ,,  Едно е да искаш, ..... друго е да можеш, ......а трето и четвърто - да го направиш " , над която да се замислите. 
5
14
стоян (преди 9 месеца)
Рейтинг: -204 | Одобрение: -5089
A, Снайпер, виж сега - нали не мислиш, че кмета (който и да е той), ти дава заплатата? Ами вземи си намери по добре платена работа....ама няма....знам! С паркирането - няма хаос - паркираш - плащаш и толкова - аз поне така правя Мръсотията я правите вие плебеите - аз съм на климатици И изобщо.....кофти хора сте станали тук - нямате пари, само лаете, а не искате да работите
8
5
Снайпер (преди 9 месеца)
Рейтинг: 6518 | Одобрение: 3598
Това за Портних, че няма да е следващия кмет е добра новина, Стояне, но кой ще оправи поразиите? 1 милиард са прахосани за 2 години във Варна а видим резултат, нещо по-добро за живота на хората няма. задръствания, мръсотия, хаос с паркирането. твърде скъпо ни струва младия меринджей
10
5
стоян (преди 9 месеца)
Рейтинг: -204 | Одобрение: -5089
Една информация за "Варна" - г-н Портних, няма да е следващия кмет на града! Друг ще е - решението е взето
2
8
стоян (преди 9 месеца)
Рейтинг: -204 | Одобрение: -5089
Варна, аз книжки съм чел и затова имам пари! А за гласуването - за никого няма да гласувам - не съм бг гражданин
8
14
Варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 67920 | Одобрение: 35035
стояне, явно че си смотан като герберите. С 6 милиона преди 10 години можеха да се направят много повече неща отколкото с 10 сега, а и не забравяй че ГЕРБ правят 1 километър за 37 милиона. Отделно парите тогава щяха да бъдат 10 милиона лева. Иди малко учи, чети книжки. с тая простотия в главата ти пак за герб ще гласуваш. 10 години бавиха проекта сега се сетиха да го пуснат преди изборите и то само на картинки, че не се знае дали Портних пак ще е кмет на есен. Рискът е доста голям, че ако падне ГЕРБ ще почнат едни проверки, едни прокуратури
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
5
9
стоян (преди 9 месеца)
Рейтинг: -204 | Одобрение: -5089
Варна, пак ти казвам - много си тъп! 6 милки същото ли е като 16 милки, а?
5
4
владо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 10900 | Одобрение: 6210
осигуреното финансиране има ли нещо общо с изплуващите от морето наркотици през последните дни?
8
16
Варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 67920 | Одобрение: 35035
Много лъжете и сте нагли. ГЕРБ да не се тупат в гърдите с чужд проект, който беше готов за изпълнение точно преди да дойдат на власт.  Ето я истината от юни 2009 г. месец преди ГЕРБ да взета властта. Това беше от първите неща, които спряха, защото кметът не беше техен. Тъпи нагли копелета сте. Сега все едно БСП да спре проекта като дойдат на власт, защото Портних е от ГЕРБ -   Министерство на регионалното развитие и балгоустройството търси фирма за укрепване на свлачище „Трифон Зарезан”. Това се посочва в обявление, публикувано в сайта на Агенцията за обществени поръчки на 5 юни. Предмет на поръчката представлява извършване на инженеринг – проектиране, изграждане и укрепване на терени, пътя и брега на Черно море в района на свлачището на площ около 50 дка. Дължината по пътя и бреговата линия е около 500 метра, а ширината на свличащият се терен в обсега на пътя, частните имоти и Черно море е около 100 метра. Участъкът, засегнат от активни свлачищни процеси, се намира на около 20 км. северно от Варна и обхваща крайбрежния склон в района на спирка „Спортпалас” - „Трифон Зарезан”. Територията е заключена между трасето на пътя и Черноморското крайбрежие. Теренът представлява част от склон с източно изложение и наклон над 24о. Свлачището продължава да е активно, се посочва в обявлението. Начална дата за реализация на проекта не е посочена, но има крайна дата на изпълнението - 24 декември 2012 г. Стойността на договора също не е посочена, но според изискваните 290 000 лева като 5% гаранция за изпълнение, договорът трябва да е на стойност 5,8 млн лева. Финансирането на обекта до неговото завършване е съгласно поименното разпределение на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи и за основен ремонт на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за съответната година. Сред изискванията към фирмата-изпълнител са да има изготвени и одобрени не по–малко от 5 инвестиционни проекта, подобни на предмета на обществената поръчка, в това число и за обекти на хидротехническо строителство през последните 3 години Офертите ще бъдат отворени и разгледани в 11 часа на 20 юли в МРРБ.
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
4
9
стоян (преди 9 месеца)
Рейтинг: -204 | Одобрение: -5089
Варна, ама много си заблуден! Те са обявили финансиране (кои са те?), ама недостатъчно! Или мислиш, че някой (вкл. и аз лично), ще продаде имота си в този район за жълти стотинки? Иначе проекта е хубав, дано парите стигнат, че да не обикаляме като хамави, като ходим на Златните
13
16
Варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 67920 | Одобрение: 35035
Хайде преди да лъжете чети малко. Точно преди да дойде ГЕРБ през 2009 г. са обявили финансиране на укрепването и е трябвало да бъде завършено до 2012 г. Толкова сте нагли и лъжливи, че няма накъде повече. Спряхте проекта тогава, защото не беше ваша фирма [url=http://www.moreto.net/novini.php?n=48060&c=9]http://www.moreto.net/novini.php?n=48060&c=9[/url] 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
10
13
Варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 67920 | Одобрение: 35035
проектът не е на вашете бе, лъжльо. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
15
16
Варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 67920 | Одобрение: 35035
Рекордче, само да ти напомня, че това трябваше да стане още преди 10 години и проект имаше и пари имаше 10 милиона щеше да струва тогава, но ГЕРБ спряха проекта, защото не беше тяхна фирма избрана. Тъй че не си приписвайте чужди заслуги, ако изобщо има нещо героично в това да ремонтираш главен път 20 години след като е паднал
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
8
10
n eXu s (преди 9 месеца)
Рейтинг: 188066 | Одобрение: 33821

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама