Първа стъпка по идеята на Портних: Правната комисия одобри наредбата, по която ще дават пари за градинките пред блоковете във Варна

18.04.2019 / 14:38 8

Новата проектонаредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“ получи зелена светлина от Правната комисия към Общински съвет – Варна. Документът е изготвен в резултат на непрекъснато постъпващите предложения от различни физически и юридически лица за благоустрояване от тяхна страна на зелени площи на територията на общината, съобщиха от Общинския съвет.

Проектонаредбата предвижда Община Варна да финансира с до 5 000 лв. малки проекти, свързани с подобряване състоянието на междублоковите пространства, които са общинска собственост. Целта е да се повиши качеството на живот в отделните райони на общината чрез възстановяване, обновяване и поддържане на паркове и градинки.

Съгласно документа средствата ще се предоставят за покупка и доставка на заложените в проектите стоки и материали, след одобряване на проекта и сключване на договор. Общината няма да покрива разходи за подготовка на проектното предложение, управление на проекта и труда за изпълнение на дейностите.

Право да кандидатства за финансиране ще има всяка етажна собственост, регистрирана по чл. 44 от Закона за управление на етажната собственост на територията на община Варна. Към момента   има около 130 регистрирани сдружения, беше съобщено по време на заседанието.   Кандидатстващите ще могат да представят не повече от едно проектно предложение годишно пред районния кмет, който ще отговаря за цялостната дейност по изпълнение на наредбата.   Проектопредложенията ще се подават и регистрират не по-късно от 30 септември на календарната година. Спечелилите проекти ще получават одобрените по проекта средства на два транша. 80% от парите ще се отпускат след подписване на договора, а останалите 20 на сто – след отчитане на   средствата.

Правната комисия даде своето положително становище за проектонаредбата, след което я препрати към ПК „Благоустройство и комунални дейности“ за окончателно решение.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Mitko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2794 | Одобрение: 579
"има около 130 регистрирани сдружения" т.е. 99.9% от сгради нямат право да кандидатсват.
3
4
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 17826 | Одобрение: -64
[size=2][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][size=2][size=2]Глупости на търкалета. Да Ви пикая на парите !!!!!!! Проекти и Предпроектни предложения и т.н., толкова бумащина за една градинка пред блока. Общината по каква причина абдикира от задълженията си ( Озеленяване и благоустрояване) на града ? Аз тези данъци да не ги плащам, само за да пълня джобовете на кмета и общинските съветници за заплати ? Общинска бюрокрация която доведе града ни да се задушава, със своето бездействие и недалновидност по инфраструктурата му. Малкото ,, зелени площи „ които имаше, се използват незаконно като паркинги или се реституират и никнат нови сгради на поразия. Докато Ние гражданите гледаме на града си като ,, недобросъвестни наематели „, а не като собственици ще е така. [/size][/size][/size][/font]

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама