Павел Серафимов написа най-силните думи за Левски днес! Който на убийците прощава, той...

18.07.2017 / 14:26 4

Оригинално заглавие: "БЪЛГАРИН ЗА ЕДИН ДЕН"

Един от най-добрите изследователи и откриватели на истинската българска история Павел Серафимов буквално подпали мрежата с изключително силен пост. 

Публикуваме без редакция:

"На днешната дата е роден един велик човек – Васил Иванов Кунчев, познат като Левски. Това е име, което той напълно заслужава поради невероятната си смелост и дързост. Левски е знаел за опасностите на делото, с което се е заел. Знаел е, че едва ли ще види България свободна, но до последния момент работи за освобождението ѝ.

Да дадеш живота си за Отечеството е саможертва, на която малцина са способни. Бесилото не убива Левски, а го прави безсмъртен. Въжето отнема живота на героя, но не угася светлината горяла в душата му. Тази светлина разпалва любов към Родината в сърцата на много българи и в крайна сметка довежда до пожара на Априлското Въстание, без което свободата никога нямаше да огрее Родината ни.

Левски не даде живота си напразно. Огромен брой българи последваха примера му въставайки срещу ориенталската тирания, давайки да се разбере, че нечовеците могат да сложат вериги на врата ни, но не могат да ни направят роби. Жертвите и геройството напоили събитията случили се в Батак, Перущица, Шипка и много други места, доказват това.

Най-достойният син на България е заслужил своята слава, а и почитта, която ние отдаваме до днес. Тези, които го следваха също заслужават да бъдат споменавани и почитани. Примерът на тези, които носят светлина и изгарят, за да могат други да живеят е нещо, което трябва да се цени, а и да се следва.

Левски мечтаеше и работеше за Чиста и Свята Република, за държава, която ще е споена с братска любов, без да се гледа на вяра и народност. Този Велик Българин изпревари времето си прозирайки как трябва да се гради силно общество.

Жалко е само, че политиците ни не черпят от мъдростта на Апостола. Жалко е, че повечето от тях са поели същия път, който следваха нашите чорбаджии – приятелите на султана. За тези хора е важен рахатлъка и парите, а народа – кучета го яли. Както чорбаджиите бяха глухи за страданията на ограбените, унизените, изтезаваните и избити българи, така и повечето от днешните ни политици са слепи и глухи за терора, на който са подложени много сънародници.

До кога ще се поддържа чувството за безнаказаност у малцинствата? До кога ще се толерират убийци, изнасилвачи и грабители ? Не е ли тази “толерантност” съучастие в престъпленията? Един мъдър човек е казал преди доста време – Който на убийците прощава, той в престъпленията им ги поощрява.

До кога ще се позволява на чужди компании да изцеждат последните ни спестявания?
До кога ще се позволява българи да работят за най-ниската заплата в Европа? Сега и земята ни ще бъде продадена на всеки чужденец, който разполага с достатъчно пари.
Тази земя, която стотици хиляди герои защитаваха и напоиха с кръвта си. Не е ли това края на държавността?

Щом си избрал пътят на политика, бъди политик защитаващ народа на страната, в която си роден. Или работи за създаване на нормални условия за съществуване на българите, или признай, че не е по силите ти и направи място за човек, който е готов да го направи. Това е почтеното, това е човешкото, или го можеш, или не.

Дами и господа политици, опитайте се поне за един ден да бъдете българи!

Поне в деня, в който е роден един истински светец - Васил Левски, си спомнете за кого трябва да работите. Дори и един ден ще е от полза. Дано, ако успеете да сторите това, да успеете и да се събудите.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
21
4
plabov1080 (преди 4 години)
Рейтинг: 48300 | Одобрение: 3510
Голямо БРАВО
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама