Пеевски се изправя срещу САЩ: Подаде иск срещу държавния секретар Антъни Блинкен

12.08.2022 / 11:13 22

Булфото

Делян Пеевски може да се превърне в новото "знаме" на нашенците, които недолюбват САЩ.

Той е един от най-засегнатите от санкциите на САЩ в България.

Соченият за един от най-успелите, влиятелните и заможни млади българи Делян Пеевски подаде иск в САЩ срещу държавния секретар Антъни Блинкен заради санкционирането му по "Магнитски" за корупция.

Американските адвокати на Делян Пеевски са подали на 6 август иск за неоснователно според тях санкциониране на клиента им за корупция и настояване да получат информация какви данни са събирани срещу него и как. Той е от името на доскорошния депутат от ДПС и шест негови фирми, посочени миналата година в решението на Държавния департамент и на Министерството на финансите на САЩ. С иска не се оспорват по същество деяния на санкционирания и фирмите му, а характера на административни действия на двете министерства, предаде Дневник.

В документа се казва, че повече от година след санкциите Пеевски не е уведомен на какво основание по-точно са му наложени. Единствените документи са прессъобщенията на двете американски министерства, но фактите и твърденията в тях са оскъдни и "неадекватни", се твърди в иска. Щом не споделят нищо повече с Пеевски, значи нямат нищо реално срещу него, фирмите му и двете му деца (които също са санкционирани като близки), е заключението на защитниците му.

С помощта на специализираната прокуратура, българската

Като аргумент от адвокатите е използвано и решението на българската прокуратура. Само дни преди закриването й в края на юли Специализираната прокуратура прекрати проверките на Пеевски и другия санкциониран по "Магнитски" Илко Желязков (бивш зам.-председател за Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства).

Искът, подаден пред съд в столичния окръг Колумбия от кантората Morgan, Lewis & Bockius, е срещу министъра на финансите Джанет Йелън, държавния секретар Антъни Блинкен, ръководените от тях две министерства и още няколко агенции. В документите, внесени в съда, Пеевски заявява, че от юли 2021 г. търси и не получава подходящо обяснение за основанията на действията срещу него нито каквито и да е доказателства в подкрепа на твърденията на САЩ.

Законът "Магнитски", който бе използван в случая, не задължава властите да дават подробни обяснения на санкционирания, но такива може да бъдат изискани от съда, ако прецени, че задържането на информация пречи на засегнатия да се защити. Разглеждането на иска на Делян Пеевски и неговите фирми още не е насрочено, т.е. предстои решение дори за допустимостта му.

Ето какво пише още в депозирния на 6 август иск: "В резултат на действията на OFAC ищците фактически са отрязани от по-голямата част от глобалната финансова система. Юрисдикцията на OFAC достига до чуждестранни финансови институции, които разчитат на финансовата система на САЩ, и ги заплашва със загуба на търговски значим достъп, ако нарушат санкциите на САЩ. Дори когато съществуват общи и специфични лицензи, заплахите за действие на OFAC карат тези институции да отказват да предприемат каквито и да било дейности с ищците от страх да не бъдат подложени на контрол от страна на OFAC."

Продължение в https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/08/12/4378757_peevski_sreshtu_blinken_i_ielun_sankcioniraniiat_po/?За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
милен (преди 5 месеца)
Рейтинг: 27574 | Одобрение: 3694
 Трудолюбивият и съвестен жител на Държавата ще си похарчи мизерните доходи до стотинка в името на икономиката, а изродът, който иска да го зароби ще си пълни банковата сметка с крадени народни парички и колкото е по голям педераст, толкова повече ще иска да има пари и власт, тези дебелосерковци тровят Планетата, заради тях е Глобалното затоплаяне и топенето на ледниците заради промишлените отпадъци и форсирането на скъпите им и мощни брички, купени с откраднати и немъчени мангизи, умрете изроди алчни.
4
5
ПЕКАРЯ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 2733 | Одобрение: -1182
Споко  kris.  Аз не съм психясала курва с крадени профили.
ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ, СА НАЙ ДОЛНИТЕ, ЛИЦЕМЕРНИ И КРАДЛИВИ ИЗРОДИ НА ТОЗИ СВЯТ.
7
0
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 251532 | Одобрение: 29752
Кристинчо, доста дълго време коментарът ти се задържа 3 на нула, но гледам сега е 3 на 7, за което мога да кажа, че не съм допринесъл по никакъв начин.....Пиша това не като извинение, а за да те уверя, че си спазвам обещанието.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
10
KRISTINCHO (преди 5 месеца)
Рейтинг: 16147 | Одобрение: -6203
Мрак-- Когато цъфнат теменугите, А трола прост с въпроси тъпи те гневи,  Сложи му пръст отзад, Както правят другите, А устата му с " БЯЛО СЛАДКО " напълни.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
8
4
makeo (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
Не знам, не знам. 🙂 Явно ти си по-умен и от хората писали и работили върху българския речник. 🤷‍♂️ Щото по всичко личи, че не мен наричаш тъп, защото аз тях цитирах. Тях наричаш тъпи. И друго личи, ама много - комплексираш се от умни и начетени хора, много. Страшно много се комлексираш. Свит в тълпата случайник! 🙂 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
1
12
Мракобес (преди 6 месеца)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Виж - трол тъп - кат не разбираш и си ограничен - не си го изкарвай на другите! И си прост и си злобен! Пак та да го рекна - Ти му викаш - грухтиш и миришеш, то ти вика - не ми пука ще ме търпиш! - дебелоочие и наглост! Капиш? Едва ли! Как се набираш и се зъбиш - хааахаххааххаахахахах
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
10
4
makeo (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
Български синонимен речник: дебелоочие; същ. - нахалство, безочливост, дързост, наглост, грубост, безсрамие, безобразие, арогантност, цинизъм 😏 Млъквай, невежо! Нагъл неграмотник. И вместо да се зъбиш като улично псе - вземай си забележка. Хората тука акъл наливат в празната ти чугунена чутура! Да използваш дума заедно с нейн синоним за определени на едно нещо - е висша форма на неграмотност. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
1
12
Мракобес (преди 6 месеца)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Дебелоочие и наглост НЕ Е ЕДНО И СЪЩО! Вземи се осведоми! Едното е, че грам не му пука, а другото е ,че ти го навира и в лицето! Ти му викаш - грухтиш и миришеш, то ти вика - не ми пука ще ме търпиш! И ти си същия - Троле!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
12
5
makeo (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
Може ли някой да ми посочи държава, в която от сутрин до вечер да се зъби американският посланик по телевизията и да НАЛАГА „ПРАВОВ“ „РЕД“ В СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, КАКВАТО БИ ТРЯБВАЛО ДА СМЕ?! Под USA владичество ли сме, под американско робство ли паднахме, че Америка /?!?!/ „със зъби и нокти“ ще „бори“ корупцията ни?! 🙂 И да си дойдем на думата: Как Херото Мустафата установява кои са корумпирани, за да им отказва визи налага санкции и прочее? Това ли е демокрацията? Каква е разликата в посочването на виновните от телевизора и от американското посолство?! Божков, Пеевски и др. са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, колеги коментиращи, колкото и да са ви антипатични. Нито думичка откъде накъде пък краварите ще и казват с кого да работим и кои фирми да са ограничени. Държавният ни суверенитет кучета /кравари/ го яли! Откакто приключи Студената война, краварите се чувстват като господари на планетата и без срам и свян налагат със сила /военна или икономическа/ щенията си по света. Ембарго, санкции, арести, военна намеса - и всичко това в ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, на майна си Райна от тяхната територия! И никой не смее две да им каже! И да попитам някой, ей така, от простият здрав разум и остатъци от национално достойнство да заяви, че в България само със съд и присъда може да се ограничат по този начин граждански права!?! Или и Конституцията и конвенциите за граждански права, които сме ратифицирали, не струват повече от хартията, на които са написани!?! Мустафата, хилейки се неадекватно, ни обяснява как трябвало да имаме върховенство на закона! А настояват на българска територия точно българският закон да не се спазва, защото в България без присъда никой не може да бъде обявен за престъпник и да му бъдат наложени санкции. В случая с краварския закон, дори не могат да бъдат обжалвани. Явно Мустафата е пропуснала да каже, че трябва да спазваме върховенство на краварския закон на българска територия. САЩ продължават да защитават Борисов, Цветанов и др. корумпета - нима те не са корумпирани? Нима не съсипаха и не ограбиха държавата ни? Или просто, понеже също са пудели на САЩ, са недосегаеми за правосъдието? Техни кучи синове! Тяхна територия! Техни местни аборигени! Техен закон! 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
10
0
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 251532 | Одобрение: 29752
Нека да изчакаме и да видим как ще се развият събитията.....възможно е извънсъдебно споразумение......Свинята вдигна пак скандал, изцапали го с кал.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
0
Голям праз (преди 6 месеца)
Рейтинг: 24458 | Одобрение: 3598
Определено не харесвам краварите, обаче свинчо още по-малко!!!
10
5
makeo (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
P. S. Petel преписват /копират/ текста от прокопиевския Dnevnik барабар с лъжите. 😎 А нещо като проверка на фактите, ала бала?! 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
3
7
Чичкото (преди 6 месеца)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Съдебната система на САЩ ще го сдъвче и изплюе преди още да се е усетил
Истината преди всичко
2
0
MrBean (преди 6 месеца)
Рейтинг: 108647 | Одобрение: -743
Иска ми се да се яви лично на съдебно заседание,... или ще пледира за "защитен свидетел"....Всеки който има пари може да си води всякакви дела. Например дали е просто дебела свиня или корпулентен политик...
10
5
makeo (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
Дебелоочие и наглост е едно и също. 😁 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
3
8
Мракобес (преди 6 месеца)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Какво дебелоочие и наглост!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
7
6
makeo (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
И ще спечели делото. Шегата на страна. Американските комунисти го използваха да направят пиар на някой хора у нас, за да ги подбутнат към властта. 1-во: т.нар. "Магнитски" не може да се прилага срещу граждани на ЕС 2-ро: по думите /празноте обвинения/ на Херото се оказва, че дал подкуп има, но няма взел подкупа 🙂 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
4
2
ас (преди 6 месеца)
Рейтинг: 115150 | Одобрение: 20520
ха ха ха това да не му борисовата съдебна система. не може да се отърве така от закона магнистски. и той намерил точно кой да съди държавния секретарУхиленУхиленУхиленУхиленУхилен. просто нямам търпение да видя резултата от делотоУхиленУхиленУхилен ама англиския вариянт не провода на герб-дпс.
5
1
chirak (преди 6 месеца)
Рейтинг: 14743 | Одобрение: 4778
Хем наакан хим курназ
9
1
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 251532 | Одобрение: 29752
Някои кранчета бяха затворени и сФинята даже отслабна от глад.....Продължава да иска да лочи чужда попара.....Пуста алчност, неземна.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
6
1
... (преди 6 месеца)
Рейтинг: 22588 | Одобрение: 6673
Не мисля, че може да се превърне в каквото и да е "знаме". Това е тумор за българия и го съзнават както американофили, така и американофоби. Трябва да си българофоб за да повярваш на ДП. Такива са в ДПС.
6
2
Серж (преди 6 месеца)
Рейтинг: 83299 | Одобрение: 13729
Свинята си е повервала много...Тук не ти е Булгаристан, плондерче! Тук е САЩ и се ядат живи хора! И го обявяват за демокрация!!!:devil:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама