Пенсионерка нападна Кирил Петков за 75-те лева

02.01.2022 / 12:55 5

Снимка Булфото

Пенсионери направиха коментари на обещаните добавки към пенсиите.

Достатъчна ли е добавката от 75 лева за пенсионерите, преминали през пълен ваксинационен цикъл. Рекордна опашка от желаещи да си поставят една от трите налични ваксини се изви пред пункт на МБАЛ "Пирогов“.

Мария сподели, че сумата, предвидена за пенсионерите, представлява своеобразна гавра.

"Дойдох да се ваксинирам, защото имам 2 дози и трябва да си поставя и третата. 75-те лева еднократна добавка към пенсиите, които министър-председателят Кирил Петков обеща да даде на пенсионерите, за мен е гавра. Аз нямам нищо против тези пари, ще си ги взема, но не е това начинът. Ние бабите постоянно се майтапим с тези 75 лева, какво ще направим с тях? На мен тези пари няма да ми стигнат само за лекарствата“, отбеляза тя предаде БГНЕС.

По думите й здравето няма цена. Според нея парите са крайно недостатъчни и би трябвало пенсионерите да получат поне по 200 лв.

"Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам. Искам да бъда безопасна за всички около мен. Досега съм си сложила 2 дози на Pfizer, сега ще сложа и третата, за да ходя да искам от Кирил Петков 75 лв.“, пошегува се възрастната дама.

Михаил от своя страна каза, че е дошъл да се ваксинира, защото са почивни дни.

"Свършиха празниците. Стига толкова ядене и пиене. Време е да се погрижим за здравето си. Дойдох да си сложа трета бустерна доза. Наистина днес има повишен интерес към ваксинациите. Гледам, че преобладаващата част от хората, които са дошли, са на възраст над 40 г. Може би те са стигнали до извода, че ваксината е най-доброто нещо. Поне за мен е така“, добави той.

Според него 75-те лева еднократна добавка към пенсиите категорично не са достатъчни.

"Не вярвам, че някой е дошъл да се ваксинира заради парите. С тези 75 лева може да се закърпи бюджетът за една седмица най-много и това е. Друго няма какво да се направи“, уточни възрастният мъж.

Мария Черникова пък изрази мнение, че еднократната добавка към пенсиите е едно добро дело от страна на правителството, но за съжаление предвидената сума не е задоволителна.

"Аз отдавна съм ваксинирана. На 18-то число навършвам 6 месеца след втората доза. Трябваше на 18-и да се ваксинирам, но дъщеря ми реши да ме заведе днес. Реших да се възползвам от почивните дни. 75-те лева добавка към пенсиите са нищо – с тях и без тях, няма никакво значение. Ние пенсионерите сме свикнали на по-малки пенсии. Парите, разбира се, са добре дошли. Едно добро дело от правителството. Каква точно сума трябва да се даде, това е въпрос на политика“, допълни тя.  За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Ако ги нямаше тези 75 лв щянте ли да се ваксинирате
Истината преди всичко
5
3
Либертарианец (преди 2 години)
Рейтинг: 3844 | Одобрение: -566
Тоя Вин не е българин. Тоя е американозадниколизач. Тоест: подчовек, българомразец. Дегенератчето даже снимка на тъпака Рейгън си е сложил на профила. Сигурно в домът си, си е направил мини олтар, а над него - портрети на Рейгън, Буш и Обама. 🤮 Пълно е с плъхове по територията ни, на които за жалост, в липните документи пише "български гражданин".
Свободата - е възможност да следваш съдбата си!
3
6
KRISTINCHO (преди 2 години)
Рейтинг: 40888 | Одобрение: -397
Вин като намираш България за малка и бедна страна, а хората за тъпи, ти какво правиш в тази страна, защо не емигрира като направиха това 2 милиона българи. След като си останал да живееш ТУК си длъжен да се съобразяваш с мнението на всеки българин И  да не го обаждаш   ЧЕ  ЖИВЕЕЩИТЕ ТУК  СА ТЪПИ.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
2
9
Либертарианец (преди 2 години)
Рейтинг: 3844 | Одобрение: -566
Киро е МЕРЗАВЕЦ! 
Свободата - е възможност да следваш съдбата си!
4
8
Вин (преди 2 години)
Рейтинг: 4615 | Одобрение: -635
Малка и бедна страна, населена с лоши и тъпи хора! Ами, не ги вземайте, щом ги чувствате като гавра! Даже, може да поискате да си плащате ваксините, да се покажете "горди" българи, нищо, че нямате два по един в портмонето!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама