Петър Москов: Единствената действаща власт в момента е изцяло в ръцете на Румен Радев

24.10.2021 / 17:27 6

Снимка Републиканци за България

Виден политик скочи на президента на България.

Разликата между сцената „Тодор Живков се среща с партизаните“ и сцената „Румен Радев пита министрите“ е само във времевата разлика от 75 години. Единствената действаща власт в момента е изцяло в ръцете на президента Румен Радев. Очакванията на обществото са той да използва тази власт, за да даде път и решения за излизане от кризата със заразата COVID-19. Това заяви Петър Москов, кандидат от "Национално обединение на десницата" (НОД), съобщиха от Републиканци за България. 

"Отговорът на г-н Радев на тези очаквания беше да събере част от министрите на разговор. Реалното име на това събитие е: част от министерския съвет е повикана от реалния министър-председател г-н Радев на разговор пред медиите. Оставям настрана факта, че този жанр беше въведен преди години от президента Путин, състои се в публично набиване на канчетата на назначените от него министри по дадена тема и единственият ефект е четкане на имиджа на Радев. Това е по комунистически отвратително, но разбираемо ако се интересуваш само от PR ефекта", посочва той.

Истинският проблем е, че тези неделни медийни фокуси не произведоха нито едно решение. Президентът не е журналист, за да задава въпроси, а упражнява власт, за да дава решения. Още повече в случая, когато държи, освен президентската и изпълнителната власт в ръцете си. Разликата между сцената „Тодор Живков се среща с партизаните“ и сцената „Румен Радев пита министрите“ е само във времевата разлика от 75 години. Всичко останало е същото – нелепите персонажи, липсата на смисъл и тържеството на формата над съдържанието. Както се казва, една партия ги е възпитала. И понеже Радев задаваше въпроси, а министрите му нямаха смелостта да му дадат истинските отговори, ще го направя вместо тях, заявява Петър Москов.

Първи въпрос на Радев: Защо учениците са спрени от училище?

Отговор: Защото, Вие г-н Радев, като реален министър-председател на страната Вие сте одобрил методика, в която казвате, че ако заразата в една област е над 750 на 100 хил. учениците спират да посещават училище. Отговорът е питайте себе си, може и пред медиите.

Втори въпрос: Кога децата ще се върнат в училище?

Отговор: Когато изискванията на методиката, която Вие, г-н Радев и Вашето правителство сте въвели, се изпълнят. Или когато си я отмените.

Трети въпрос: Защо хората плащат за тестове, когато сте казал, че те ще са безплатни?

Отговор: Защото, Вие г-н Радев, като реален министър-председател на държавата, чрез Вашето правителсво сте осигурил финансиране единствено за закупуване на тестовете, но не и за организацията на труда и заплащането на хората, които трябва да ги извършват. И защото само Вие и Тодор Живков си мислите, че труда е безплатен. Оставям настрана липсата на смисъл данъкоплатците да плащат за решенията и капризите на част от хората, на които Вие държите всичко да им е безплатно и на фона на това, че ваксините са безплатни.

Четвърти въпрос: Защо тестовете за антитела не се признават?

Отговор: Защото, ти г-н Радев, като реалния министър-председател на България, Сте одобрил методика, която не ги признава. И защото сте решил, че можете да превишите дословно критериите за мярката за зеления сертификат от държави с 80% ваксинирано население, без въобще да ви интересува дали тези условия могат да сработят за държава с 20% ваксинирано население. Също така и защото становището на медицинската наука, очевидно не съвпада с желанията на предизборния Ви щаб.

Пети въпрос: Кога ще има инструкции за ваксиниране, съобразени със специфичните заболявания на хората?

Отговор: Когато, Вие г-н Радев, като реалния министър-председател на България, вденете, че про- ваксинационна информационна кампания на държавата означава не да плашиш хората и да им раздаваш електронни часовници, а да отговорите честно, смислено, последователно и убедително на страховете им. Също така, когато престанете да харчиге парите от данъците ни за PR акции и ги вкарате в мобилни медицински екипи, които да обикалят по отдалечените места и от врата на врата да отговарят на страховете на болните и възрастните хора. Ето тогава ще има!

Шести въпрос: Защо има проблеми с финансирането на здравната система, която се бори с COVID?

Отговор: Защото, Вие г-н Радев, като реален министър-председател на България, назначихте ръководство на НЗОК и МЗ, което отмени финансирането на 100% на частта от болниците, които поемаха и поемат основния удар на епидемията. Направихте го, за да има повече за другите, които под Вашето крило без да помагат в са освободени от това да посрещат нуждите на хората, свързани с COVID кризата, само ще печелят от нея. И след отговора на тези въпроси, ако някой все още не разбира какво имам предвид, когато твърдя, че причината да се влачим в тази агония, докато всички други вече излизат от нея, то знайте, че имам предвид точно това, което се случи днес. Политическия лидер на нацията би трябвало да е човекът, който поставя целта, очертава пътя към нея и я следва неотклонно. Днес аз не видях политически лидер, който знае каква е целта. Видях човек, който по собствените му думи е притеснен за „високата цена, която ще е принуден да плати на изборите“.

П.П. Един от големите упреци към Борисов беше, че бяга от поемане на отговорност и я прехвърля върху министри и чиновници. На фона на днешното театрално представление в президентството, имам към всички два въпроса: Първи: Прави ли нещо различно в момента г-н Радев? Втори: Къде точно е разликата между „статуквото“ и „промяната“?

Novini.bgПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 225156 | Одобрение: 20631
Москов отнесе кожената инжекция и пак изпразни самосвала на метеното.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
някой (преди 2 месеца)
Рейтинг: 36595 | Одобрение: 7850
Този не си е пил хапчетата, или са с изтекъл срок на годност. За него е нормално, преди няколко години внесе такива ваксини, че какво става за някакви хапчета, макар да са неговите, а може и да не е забелязал, в унеса да дрънка глупости.
0
9
СИК2 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 241 | Одобрение: -2374
фатмака го отнесе вече. да бяга в москва, докато може, че ще е първия на бесилото
3
0
dodo (преди 2 месеца)
Рейтинг: 4097 | Одобрение: 842
Москов най малко вие имате право да говорите не сме забравили  вашите далавери с турските ваксини
4
2
Мракобес (преди 2 месеца)
Рейтинг: 36937 | Одобрение: 6842
Абе вашта работа е кой ми сра в гащите! Ми що не направихте правителство бе? Защо всички партии абдикираха? Защото видяха , че няма да могат да крадат тоя път! Задайте си въпроса - какво правят партиите? Радев направил ли е нещо против конституцията, а? Пръдльовци такива ,дето за нищо не ставате! Спря ви да крадете и сега ревете , нали?
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
0
5
Чичкото (преди 2 месеца)
Рейтинг: 54035 | Одобрение: 3325
Р Радев го отнесе яко Заради свормираното от него НЕКОМПЕТЕНТНО ПРАВИТЕЛСТВО Започвайки с коритото Вера Су и завършвайки с неадекватните решения на здравният министър който още при съставянето на кабинета трябваше да бъде СМЕНЕН СЕГА ПОЛОЖЕНИЕТО С КОВИД 19 Е ТОТАЛНО ИЗТЪРВАНО ЖАЛКИТЕ ОПИТИ С ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ НЕ ДАДОХА РЕЗУЛТАТ ОСВЕН ЧЕ БЯХА ПРИНУДЕНИ РАБОТЕЩИ ЗДРАВИ ХОРА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ЗА ДА НЕ ЗАГУБЯТ РАБОТАТА СИ ЗАЛЕЖАЛАТА ВАКСИНА ЩЕ СЕ УПОТРЕБИ НО ХОРАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ЗАРАЗЯВАТ ДОРИ И ВАКСИНИРАНИ ПОЛИТИКАТА ОТНОВО ПОБЕДИ ЗАКЪСНЕЛИ МЕРКИ До изборите има 2 седмици Разкарайте тези некомпетентни хора Ако е нужно по добре ПЪЛЕН ЛОКДАУН ДО ИЗБОРИТЕ отколкото тези полумерки
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама