Плащаме нови 100 милиона лева, за да могат да кацат и излитат новите самолети F-16 от САЩ в България

26.08.2020 / 12:46 31

Кадър Борисов ФБ

Нови 100 милиона ще плати България за "нова инфраструктура", за да могат да кацат и излизат новите самолети от САЩ, които правителството на Борисов плати.

Това стана ясно от думите му, макар да не посочва за каква "инфраструктура" става въпрос.

Ето и съобщението му:

"Осигурихме 100 милиона лева във връзка с геостратегическата сделка, която направихме с американското правителство за купуване на новите самолети F-16 Block 70.

Отпуснатите средства са предназначени за осигуряването на необходимата инфраструктура за излитането и приземяването на многоцелевите самолети.

Тази инфраструктура ще се ползва и от сега съществуващите бойни самолети във ВВС.
Модернизацията на Въоръжените сили е ключов дългосрочен приоритет за България.

Договорите за доставка на самолетите F-16 Block 70 са не само важна част от нея, но също осигуряват индустриално сътрудничество, което ще допринесе за дългосрочното икономическо развитие на България и за конкурентоспособността на страната ни в тази сфера."За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 308888 | Одобрение: 45858
ПРА.....на тръгване минах през Асса магазина и хвърлих един поглед .....Скития е онзи първият чушкопек, който ми изгоря в гаранция, а когато им се обадих ми казаха да го закарам в Генерал Тошево и аз си купих друга марка.....Русенският не е на маркета, прав си.....В централна България продават само Аида....Ще търся нещо като се върна....Благодаря за инфото....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
Крис, объркал съм марката на моя чушкопека, не е на Скития, а ми е от гр.Русе, фирмата е Екомел еоод, това са били най добрите чушкопеци, но от няколко години не работят, а за Скития питах, казаха че имат проблем с керамиката и за това не ти го препоръчвам, опитай с ония на Дачеви. 
1
0
милен (преди 3 години)
Рейтинг: 28812 | Одобрение: 3732
 Крис, когато кранчето на чешмата у нас тече, ще го сменя, но когато кранчето на Държавните пари е развалено и всички средства на Държавата, която в момента липсва, изтичат в банковите средства на 20-сетина хиляди изчадия е време целият български народ да се заеме с ремонта на Държавата и дори на доста крадци на народни пари да им се подготви бесилото, защото те освен да крадат от сънародниците си и да учат и децата си на това, нищо друго не умеят, затова избягаха милиони трудолюбиви и кадърни сънародници, заради крадците, които всяка секунда ги ограбват и труда ни и нищожните подаяния от робовладелците, чрез големи сметки и високи лихви пои "кредити", за най необходими неща.
3
0
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 308888 | Одобрение: 45858
ПРА.....на почивка съм, но сутрин като си пия кафето и вечер ракията, се разхождам из хармана да видя какво става по света и у нас....Познавам лично 4 коментатора в Петел и никой от нас не е платен....не знам какво имаш предвид.....! Това му е хубаво на Петела, че дава възможност на всеки да си изкаже мнението, дори на неграмотни дегенерати с нисък интелект като Лошия и Стоенчо.....Тук сме всякакви образи с различни познания и характери, но може с голяма точност да се твърди, че сме разделени в последно време на две основни групи....Не ми харесва да се обиждаме един друг, но това е положението....настанало е време разделно и всеки трябва да си избере страна.....Аз избрах страната на потъпканите знаещи и можещи, лишени от възможност да допринесат за Държавата България от некадърните, тъпите и необразовани цървули, завзели властта и окупирали с мутренските си методи тази страна.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
Не го познавам и нямам представа, с какво се занимава, не съм видял някой да казва, колко пари дава за държавата, чета само големи обиди, квалификации, претенции и искания, дай дай ама няма за даване, има за заработване. 
2
0
някой (преди 3 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
"Пра ..." явно и това не си разбрал, но отново ти е простено, такъв си си. Не съм риба, но плувам, а що се отнася до "плуването" на "Крис" (когото споменаваш) като акула, да ти обясня, макар да не зная дали ще го разбереш. Посочих "Крис", защото той изписа неговото мнение, и посочи характеристиките, за и против, на двата вида самолети, което нямаше нужда да се повтаря. Съжалявам, трудно разбираш, за това и трябва да ти се пояснява по няколко пъти. Не се коси, не си виновен, то е вътре в теб Усмивка .
0
0
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
Ти уж се мислиш умен, а за такива неща щом си в дилема... явно си в заблуда за себе си, но живота ще ти покаже истинския път не се тревожи, накрая ще се разбере умен ли си бил или тъп, както сега.
0
0
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
Живота ще покаже кой какъв е, рано е за равносметка. Арменски циганин, че и прост, ама храни държавата с 120 000лв на година и още 20 български семейства, а ти умния, до къде я докара? Какво направи Ти, за родината си чистокръвен българино или за побратимите си, че говориш и даваш определения, кой какъв бил? 
0
0
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
Аз пък разбрах, че не винаги си толкова умен, колкото мислиш че си. Не ми се прав на акула, като се опитваш да плуваш около Крис, знам че си риба Пилот УхиленУхиленУхилен Крис, ти не си ли на почивка, какво си губиш времето в тоя платен сайт?
0
0
някой (преди 3 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
"Пра ...", разбрах, че е безмислено да ти се обяснява каквото и да е. Нека е така, както си мислиш ти, но то си е само за теб, защото точно за това, явно си нямаш никаква представа, как се въоръжава, с каква техника, оръжия  и т.н., както и как се провежда обучение. Само за сравнение извън сферата на оръжията, добре ли е да имаш много (или достатъчно), но различна техника, или пак да имаш много достатъчно), но от един клас, или поне да е от един и същ производител, осъвършенствани с времето модели ?  И още по-важното е, за какво ще я ползваш тази техника. Предполагам са те питали в магазин, когато купуваш техника (каквато и да е), за какво ще я използвате, от което ще зависят и съответните параметри на модела. Що се отнася до лалането на празни приказки, нямаш равен Усмивка
2
0
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 308888 | Одобрение: 45858
Не казвам, че Ф-16 е по-лош изтребител от Грипена, дори напротив.....На тези които изтъкват, че Фката е стар самолет от 1974, ще им приведа няколко факта.....В света летят повече от 4 500 и досега само един е свален във въздушен бой.....За тези години бяха извършени повече от 16 усъвършенствания, а новия блок 70 Вайпър е най-добър.....Спрямо Грипена с 8 000 часа живот на двигателя, Ф-16 предлага 12 000....Има по-добър радар, носи повече оръжие и лети по-далече.....Това го прави повече нападателен изтребител, отколкото типичен прехващач, какъвто е Грипена.....Но.....управлява се по-трудно, иска джам писта, оръжията му са по-скъпи, всеки летателен час е почти двойно по-скъп от на Грипена и пилотирането му ще създаде проблеми на нашите летци, по техни изказвания....Тогава защо ни е такъв изтребител....? С 8 парчета кого ще нападаме.....? Значи нещата не опират само в цената....! Дали някой не иска да комплектува повече Фки в района евентуално за използване на Изток....? Последния договор на САЩ е финализиран с Тайван за 66 Фки за $62 милиарда, но да не забравяме, че Тайван има от блок 40-50 самолети още от 1992 година и съответно тренирани пилоти и инфраструктура....С няколко думи, нашата работа е : на гол тумбак, чифте пищови.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
Кирливане, ако ти не знаеш, кои са най големите и най силните армии в Европа, Крис ги знае. А за обученията на военните, това не е от скоро, има го като практика в историята хиляди години назад. И по кротко с квалификациите, да не ти поръчам секс с български цигани, да ти оправят възпитанието. някой, Крис отговаря от гледна точка на данъкоплатеца, в отговора си се съобразява с парите. Ако продължаваме така да се развиваме, с този темп от 5 години насам малко по малко, скоро ще имаме пари да си купим всякакви играчки. Важното е да имаме пари. После като трябва ще купим и Грипени, аз бих искал да си купим и руски играчки. Ама трябва да имаме дупе за санкции и наказания от сащ и нато. Другите как имат, а ние защо да нямаме? Какво са 2 милиарда на фона на 120 милиарда бвп за година и сега нови 60 се очаква да ни дадат. Всеки служил в Българската армия знае как да разглоби Калашник, ако им дадеш М16 или М4 няма да могат и трябва да се проведе обучение. Без обучение кой ще те пусни в бойни действия? И лалането си остава силно развита част от теб.УхиленУхиленУхилен
1
0
някой (преди 3 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
"Пра ..." , "по-аргументиран и изчерпателен" отговор от теб, на написаното от "Крис" , не съм срещал, както и по принцип, на което и да е обстоятелствено пояснение по коментирана тема. Къде, и в кой коментар прочете нещо за обучение, или така ти е изгодно да коментираш, поради огромното си "познаване" на материята. Обучението "Пра ...", е винаги добре да се прави на места, където ще се провеждат вероятни бойни действия, или където ще се изпълняват задачи по опазване на въздушното пространство (в случая) , или поне близки до такива. Та, сега сещаш ли се за какво ти пиша, за което разбира се трябва да имаш и поне малко познания, а не да лалосваш (нали така беше писал).
0
3
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
Ти ако си военен къде би искал да служиш с цел обучение в сащ или някъде в европа?
3
0
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 308888 | Одобрение: 45858
Защитавах покупката на Грипен и сега ще се обоснова пак....Без да се надхвърлят първоначалните 1.8 милиарда лева щяхме да вземем 10 изтребителя.....Грипен каца навсякъде и нямаше да има нужда от допълнителни средства за оправяне на летищата....Само Графа може да поеме Ф-16 в момента.....Шведите даваха и повече въоръжение, а и допълнителното щеше да пристига без забавяне, резервните части също....Грипена е модулен, двигателя се сменя за няколко часа, дори на полето.....В руско инфо прочетах, колкото и да не ви се вярва, че руснаците се боят повече от малкото шведско самолетче, отколкото от Фката.....Грипена по скорост, повратливост, леснота на управление и размер е по-подходящ за малката България, според допитване до наши летци, включително на нашия ас и Президент Радев.....Грипена отговаряше на всички 7 български изисквания, докато Фката не отговаряше на 4......А сега си помислете, какъв шамар изядоха българските ВВС и българските данъкоплатци......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
1
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
Сащ е движещата сила в НАТО. Като гледам още са в кома. Няма лошо да имаме хора с опит в американските технологии. 2 3 милиарда са нищо на фона на бвп от 120 милиарда. Аз бих купил и ф35 ей така за цвят. А след време, ако имаме повече пари и по големи топки, може да си купим и руски су 35, су 57 или миг 35, може и с 500 УхиленУхиленУхилен Сега като падне Бойко, ще имате шанс да го направите.УхиленУхиленУхилен
1
0
някой (преди 3 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
"Пра ..." , на теб ли не стана ясно, че НАТО не са САЩ, и още повече, че не само САЩ са НАТО. Това е лошо, а уж имаш претенции да си разумен Усмивка . Няма нужда да научаваш слабостите им, като ставаш един (една) от тях, или да ги разбираш върху гърба си. Има сентенция, която казва, че човек се учи от грешките си, но по-разумно е когато се учи от грешките на другите. Та, направи аналог на двете (слабости и грешки) , и може да стигнеш (зависи само от теб) до правилния извод. Вярното заключение в твоя коментар е " ... уж най добрите" , защото при тях всичко е на "уж" . А тиквата е продажен, което е толкова удобно за тези, а и за други "уж" демократи. Предполагам гледаш и четеш новини за случващото се там Усмивка
0
0
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
Трябва да знаем с какво разполага противника, някой ден като се наложи да правим голям джихат, трябва да се знаят слабостите им. И аз съм против тези пари за сащ, но сме в нато няма лошо да вземем урок, поне да е уж от най добрите УхиленУхиленУхилен
2
0
някой (преди 3 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
"Пра ...", нямаш си и най-малка представа от какво разбирам и от какво не, но и това ще се наложи да ти простя, за което отново ще напиша, че не си виновен, толкова си можеш, какво да се прави. За пореден път ще ти напиша, че не на теб ще обяснявам от какво рабирам, какво правя и какво не, но при всички случаи, повече от теб. И да ме просветлиш "Пра ..." , къде видя в коментарите ми да дамам "акъли" , особено за строителство и инфраструктура, а още повече на доказания лъжец - тиквата, който от дума не разбира, доказано. Решения "Пра ..." не се дават, да те светна, те се вземат и прилагат в изпълнение, а това, че се вземат и прилагат от такива, които имат пари и власт, не означава, че имат акъл за това, което е жалкото в страната ни, и много години е доказано, че това не върши работа, напротив, пречи на истинската работа за доброто на народа. Вдяваш ли, или да ти обяснявам отново. Виждам, че нямаш оправия, както чета и достатъчно обстоятелствените аргументи на "Крис" , които за теб предполагам са трудно разбираеми (отново ти е простено) , нали занеш защо - непълна "шматко" Усмивка. Що се отнася до кой и как гледа напред, виждам, че не само не гледаш напред, ами и много встрани Усмивка
3
0
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 308888 | Одобрение: 45858
Почакайте още малко и ще видите до какви допълнителни и разорителни суми ще се стигне.....Въоръжението включено в договора от $1.256 милиарда не е достатъчно и ще трябва още....После ще има нужда от резервни части, а за всяка следваща поръчка се иска разрешение от американския Сенат.....Набиха ни го здраво, чак до макарите....! А да е честито на българския данъкоплатец.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
морето (преди 3 години)
Рейтинг: 2023 | Одобрение: 303
Прадядо отново наведен с поглед в земята!
0
4
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
някой, ти не разбираш от управление, защо не си мълчиш, работа нямаш ли? Кой си ти и от къде на къде ще даваш акъли, кой, какво и кога да строи? Решения могат да дават само хората с пари и власт, другите не могат. Освен това, докато ги произведат,  нашите пилоти ще се обучават и може да се наложи да кацат и излитат и да тренират на наша територия с други самолети Ф16... Пълна шматка си нямаш поглед напред.
5
0
някой (преди 3 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Както се казва, рибата в морето, той слага тигана. Какво да се прави, проста тиква, а иначе казано, подготвяме краденето на още пари от това, което не се знае дали ще стане. Самолетите са още на руда и сплави, а той щял да прави инфраструктурата. Сигурно е избрал и чрез коя фирма ще отклонява средствата, както и предвижда скорошния ремонт на инфраструктурата, непосредствено след приемането и за експлоатация. Този започна да се подиграва съвсем открито, а за краденето е ясно, че отдавна го прави и без да се съобразява с нищо и никой. Жалки.
4
1
ас (преди 3 години)
Рейтинг: 140335 | Одобрение: 22395
ас казах че тези самолети ще излязат златни.
0
6
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
Не, ти не гласувай за Бойко, гласувай за някой друг, не искаме гласовете на такива като теб и без твоя глас ще спечелим изборите. 
2
0
Кака Слонка (преди 3 години)
Рейтинг: 21779 | Одобрение: 939
Blagodaria! Ще гласуваме пак за теб Боко, гуем си. Поздрави на Херр Мустафа
ВСЕКИ КОЙТО МИ ДИСЛАЙКНЕ КОМЕНТАР МАЙКА МУ ДА УМРЕ ДО 2 ДНИ И ДА АКО ИМА ДЕТЕ ДА ГО ПОГРЕБЕ ДО 3 ДНИ!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама