Плевнелиев: "Президентът има грешен подход"

08.04.2019 / 22:06 15

24chasa.bg

Има смисъл от днешното заседание на КСНС. Темата за справедливостта и корупцията е особено наболяла в обществото, така коментира пред БНР президентът Росен Плевнелиев (2012 -2017 г.) днешното събрание на Консултативния съвет по национална сигурност.

"Това е може би един от най-големите нерешени проблеми в обществото. За мен има един позитивен и един негативен сценарий", посочи още той.

"За лошия сценарий има доста предпоставки, аз се надявам днес да не се стигне до него. Лошият сценарий е да се политизира излишно, идват избори, и всяка една от политическите партии да изговори опорните си точки. Държавният глава, за съжаление, да продължи да се държи по едни популистки начин, сочейки всички други да казва – ето ги тези корумпираните, аз съм чист. Ето те са символ на системата, която не работи, аз съм извън системата – това, което той прави в продължение на 2 години и половина и което не създава предпоставки за институционално доверие. Част от негативния сценарий, за мен, е това, че политическите лидери днес ще говорят за някакъв нов закон. Отново за раздробяване на институцията, която самите те създадоха преди една година, за да се бори с корупцията. Това са изстрели в погрешната посока и ни връщат там, където сме били", каза още Плевнелиев и допълни:

“Проблемът с корупцията и решенията за него са много ясни, аз мога да изброя някои от тях и това е позитивният сценарий. При него трябва да има консенсус, трябва да има съгласие, аз не очаквам някой от политическите лидери днес да започне да поставя под въпрос борбата с корупцията, както и да не търси консенсус. Днес очаквам да бъде постигнато съгласие. Въпросът е върху какви работещи мерки ще се постигне това съгласие, като минимум трябва да се вземе оставката на председателя на Комисията за борба с корупцията (Пламен Георгиев - бел. ред.). Защото този председател на тази комисия, която трябва да бори корупцията, който по закон трябва да бъде юрист, най-малкото стана смешен в очите на обществото", посочи още той.

Плевнелиев очаква от Консултативния съвет: "Пълна прозрачност в действията от тук нататък. Зависи обаче от днешния Консултативен съвет за национална сигурност, където са всички лидери на парламентарни сили, всички важни институции в държавата да излязат при позитивния сценарий и да кажат – от тук нататък ние ще спазваме правилника за прозрачност и прогнозируемост на Народното събрание“.

"За да успее президентът, той трябва да има правилния план и правилния подход. За съжаление моето голямо притеснение, е, че президентът има по-скоро погрешния подход. Президентът Радев от 3 години не е стъпил в Народното събрание. Той се отнася крайно неуважително към народните представители. Още с речта, с която той се закле пред българския народ и в Конституцията, той буквално се отнесе по едни безобразен начин към народните представители, като им просъска - след две седмици вас няма да ви има“.

"Президентът Радев се държи по-скоро като популист, като човек, който се бори за любовта на народа, но неговият собствен рейтинг не е решение за проблемите в държавата. Слагам и Бойко Борисов в същата категория. За разлика от Радев, Борисов разсъждава институционално", коментира още Плевнелиев.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
5
crazy frog (преди 2 години)
Рейтинг: 775 | Одобрение: 10
Тъжно е да си бивш.Навсякъде и за всичко.
караибрахим
15
7
Blue hills (преди 2 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Нямали сме по-смешно подобие на Президент.
2
7
kaka (преди 2 години)
Рейтинг: 34212 | Одобрение: 4947
Не го гледайте на тази снимка,той иска да ни омагьоса за изборите като Кашпировски или като Лили Иванова.
32
9
Морски (преди 2 години)
Рейтинг: 19100 | Одобрение: 7110
Абе,Плевел..Дето не го искаш,там изниква и ръси..!
27
7
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 80376 | Одобрение: 17391
това мнение на кои е боико цецо или някои от пр екипа на герб
37
7
Пешо от Виница (преди 2 години)
Рейтинг: 77993 | Одобрение: 26593
На наш Чехльо ще препоръчам да прочете един разказ от великия Чудомир. Разказа се казва: "ЧАКАЙ, ТИНКЕ, АЗ ДА КАЖА...". Ако го прочетете, то ще разберете ,че нашто момче прилича на 100% на мъжлето на героинята, който все се мъчи да каже и той сплетните които е чул - Кой? Аз ли? Чакай! Чакай бе, Тинке, аз да кажа!... [justify] [/justify]
33
6
Burton (преди 2 години)
Рейтинг: 8944 | Одобрение: 1404
за нищо не е прав! Знаеп ли какво е комунистически популизъм? Герп да борят комунизъм, това е! Комунисти в нови дрехи да борят себеподобните си. И ти си част от това, педал!
39
5
Пешо от Виница (преди 2 години)
Рейтинг: 77993 | Одобрение: 26593
Тя-синоптичката го взе да й носи чантите, бре! Той-наш Роско ,пак е сънувал по паркинзите , че отново е ирландска пастирка. Моля ви хора, не му се връзвайте на хороскопите...моля ви!УхиленУхиленУхилен
46
5
Burton (преди 2 години)
Рейтинг: 8944 | Одобрение: 1404
най-срамното нещо което сме имали като президент!
43
9
4udovi6teto (преди 2 години)
Рейтинг: 36499 | Одобрение: 9444
А бе, тоя що не си ебе синоптичката, ами непрекъснато си го вири по медиите? 
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама