Политолог: Българското общество не иска правосъдие, а възмездие

20.09.2019 / 21:54 4

Прави ми впечатление ниската юридическа култура на обществото. Това, че обвиняемият е чужденец още повече наля масло в огъня. 12 години няма да променят неговото поведение. Не мога да бъда съдия в този случай. Това коментира политологът проф. Антоний Тодоров в предаването "Панорама" по БНТ, пише Novini.bg.

„Българското общество не иска правосъдие, а възмездие. Целта на съдията е не да чете закона, а с присъдата си да даде обществена справедливост. Обществото не видя това“, каза политологът доц. Стойчо Стойчев.

Той допълни, че съдията Калин Калпакчиев е основният критик на кандидатът за главен прокурор Иван Гешев и това съдебно решение е обвързано с този избор. Според Стойчев е можело да се изчака с това решение, за да не се подклаждат нови скандали. Най-малкото това заседание е можело да се отложи.

Политолозите коментираха и т.нар. шпионският скандал. Стойчо Стойчев разкри, че е почти сигурен, че скандалът възниква, след посещение в американското посолство, а вялата реакция на руското посолство показва, че също са знаели. Той вижда в целия случай добре дерижиран сценарий.

„В момента голямата битка е между групата на Иван Гешев и групата, искаща да свали ГЕРБ от власт“, убеден е Стойчев.

„Кампанията за кмет на София се опорочи. В момента ГЕРБ има политическа хегемония“, добави Тодоров."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
ДИВАКА (преди 8 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
БЪЛГАРСКОТО ..А ТО ОСТАНА ЛИ ТАКОВА  ..ОБЩЕСТВО ЖЕЛАЕ И ЖАДУВА ЗА НЯКАКВА СПРАВЕДЛИВОСТ ..ГУДА УЧЕНИ..ЗА МОРАЛНА И МАТЕРИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ..ШРЕК ..ПОСТАВЯЙКИ ПАЧКИ ДОЛАРИ ,ВМЕСТО ОЧИЛА..НЕ ИСКА И ДА ЧУВА ЗА НЯКАКЪВ ДОСТОЕН ЖИВОТ ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,ТУРЦИ,ЦИГАНИ ,АРМЕНЦИ И Т.Н...НА НЕГО МУ Е ПРЕЗ КОЖАТА..ВЕЧЕ МУ Е ОМРЪЗНАЛО ДА СИ ИГРАЕ НА ПОЛИТИК..АКО МОЖЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ДА СИ ЗАМЕТЕ СЛЕДИТЕ,ШРЕК БИ СЕ ОТДАЛ НА НЕЗАСЛУЖЕН ОТДИХ..СЛЕД ТОЛКОВА КРЪВ,ПАРИ И ДОЛНИ ДЕЙСТВИЯ..ЖАДУВА ЗА ..ОСТАВКА..НО ГОСПОДАРИТЕ МУ НЯМА ДА ГО ОСТАВЯТ ТАКА..ПРЕДСТОЯТ ОЩЕ ПО-ГАДНИ ДЕЙСТВИЯ И ДОКАТО НЕ НАПРАВИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ПУШЕЧНО МЕСО ,НЯМА ДА ГО ОСТАВЯТ НА МИРА...Изплезване:devil::devil:
8
5
милен (преди 8 месеца)
Рейтинг: 9890 | Одобрение: 1300
 След като правосъдната система е корумпирана, ВЪЗМЕЗДИЕТО е нашето спасение, да увиснат на въжето богаташите, които забогатяха в последните 20 ГОДИНИ, заради тях обедняха милиони Българи, а поне два милиона избягаха от Родината си и един милион цигани избягаха в Държави в които има социален минимум ма заплащане и реално заплащане на труда, мамицата ви и комунистически изчадия, мързеливи и необразовани, които имате милиони в банковите си сметки, откраднати пари от трудолюбивите Българи и пенсионери, които построиха Държавата и откраднахте пенсиите им като ги нарекохте ЛОШ МАТЕРИАЛ.   
6
6
Пешо от Виница (преди 8 месеца)
Рейтинг: 48144 | Одобрение: 18744
"Политолозите коментираха и т.нар. шпионският скандал. Стойчо Стойчев разкри, че е почти сигурен, че скандалът възниква, след посещение в американското посолство, а вялата реакция на руското посолство показва, че също са знаели. Той вижда в целия случай добре дерижиран сценарий."-Ако ви слуша човек, ще си помисли ,че сме разграден двор за шпионски игрички. Антоний, ти пък къде видя политика в решението на Калпакчиев? Хомодружинката се е събрала , решила и поделила паричките от 600 000 лева. Така и аз мога да мисля първично и по махленски, но...не ни приляга ! НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ ,БЕ АНТОНИЙ. СПРАВЕДЛИВОСТ НЯМА И НАРОДЪТ НИ ГО УСЕЩА!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама