Полицията във Варна ще дебне кой къде си хвърля боклука, има и глоби

02.08.2022 / 17:47 9

Снимка: Пресцентър Община Варна

Полицията във Варна ще дебне кой къде си хвърля боклука, обявиха от общината.

Засилва се контролът по нерегламентираното изхвърляне на отпадъците от страна на граждани и на собственици и наематели на търговски обекти, съобщи на пресконференция днес Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна. Проверките ще бъдат не само на територията на града, но и в курортните комплекси. В екипите се включват представители на Общинска полиция, ще се търси и съдействие от Областната дирекция на МВР - Варна. При констатирани нарушения ще се съставят актове по Закона за управление на отпадъците от инспекторите от екологичен контрол от администрацията и районните кметства, като санкциите за физическо лице са в размер от 300 до 800 лв., а за юридическо лице от 1400 до 6000 лв., предаде chernomore.bg.

В летните месеци са констатирани пропуски в сметоизвозването в районите „Одесос“ и „Приморски“, където има най-голямо увеличение на населението, посочи Тодор Колев, директор на дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна. По негови данни от началото на годината са наложени санкции в размер на 118 000 лв. на фирмата по чистота – ЗМБГ. 

Сериозна причина за замърсяването около новите контейнери обаче имат и гражданите, които изхвърлят отпадъците си около тях, дори когато са празни. Констатирано е, че съдовете за смет умишлено се повреждат - чупят се и се крадат противотежестите и амортисьорите, които автоматично затварят капака. Изваждането на отпадъци от контейнера от различни лица също води до разпиляване на боклук и евентуално разнасяне на зарази. Замърсяване е констатирано и от страна на търговските обясни, обясни зам.-кметът. 

В момента се обсъжда новата Наредба за обществения ред в града.  Публикувани са всички предложения на институции, неправителствени организации и граждани, които ще бъдат разгледани, посочи зам.-кметът Тодор Иванов. По думите му най-активни са неправителствените организации за защита на животните. Граждани и домоуправители са внесли предложения за налагане на санкции заради шум в етажната собственост, за ограничаване на достъпа до детски площадки от 22 ч. до 6 ч., за реда и условията за отглеждане на безстопанствени и домашни животни, за по-драстични глоби при неспазване на чистотата при строително-ремонтни дейности и други.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
zorkooko (преди 1 седмица)
Рейтинг: 3078 | Одобрение: 383
То Тодор ако е бил и такъв даскал колкото милиционер - добре че се е махнал от даскалъка , виж комунист е бил добур предполагам но за това ъкъл не се иска
zorkooko
3
0
Dooobre!!! (преди 2 седмици)
Рейтинг: 12900 | Одобрение: 5320
Тя полицията само и контейнерите й остана да следи. Колкото оправиха НАПЪЛНО престъпността, толкова ще оправят и контейнерите за смет. От умрял писмо е цялата работа. Мижи да те лажем.Нинджа
Да живей България!
4
0
vladimir (преди 2 седмици)
Рейтинг: 3138 | Одобрение: 668
Серж и даскал,само ако знаеше,как се пенявише и ни обясняваше,какво е искал да каже,автора със септември ще бъде май.Пръв комунист
6
3
Серж (преди 2 седмици)
Рейтинг: 54013 | Одобрение: 7063
На Тодор, освен заплата му върви и пенсия от МВР... Най- кадърният милиционер в града!....Болест
3
10
Мракобес (преди 2 седмици)
Рейтинг: 48283 | Одобрение: 778
И като има установено, че чупят нарочно механизмите - ние какво? Да се кефим на тоя шум и да си мълчим ли? Ми да ти го сложат под твоя прозорец - като не ти е проблем. А на нас да донесат здравите! Вие в ред ли сте въобще - човека един месец е подложен на тормоз - писал вие и вие - нищо. Ми те ги чупели нарочно! Егаси тъпите лапачи на заплати! - Нищо не правите в тая община! За какво сте там въобще? Да си пиете кафето , на лафче и заплатата да върви!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
4
9
Чичкото (преди 2 седмици)
Рейтинг: 81797 | Одобрение: -3513
Озаптете върлуващите тайфи от мангали и нещата ще се оправят
Истината преди всичко
3
4
Серж (преди 2 седмици)
Рейтинг: 54013 | Одобрение: 7063
Тодор каза  че ще въведе ред и дисциплина! Ще спя спокойно!...:woot:
4
8
Мракобес (преди 2 седмици)
Рейтинг: 48283 | Одобрение: 778
Ами да - чупят амортисьорите тия дето ровят в тях, за да не се затварят! Ама защото на околовръстното има пунктове за пластмаса и желязо и те мъкнат от съседните улици и тука Левски в този район се е превърнал в сигански квартал вече! И въобще следете ги какво правят по градинките! Толкова изпаднало племе не е живяло тук! Пълни примитиви и идиоти - от селата и разни от добрич, шумен, разград, търговище, силистра ! Все едно сме някоя аборигенска страна! Пълно гето е! Правят си места за сядане от стари мебели и пиянстват! Просто е пълна гмеж! Защото никой не ги следи!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама