Посолството на САЩ за Костадинов: Обидите са аргументи, използвани от онези, които грешат

14.05.2022 / 20:08 12

Снимка: Булфото

От американското посолство излязоха с позиция относно позицията на прокуратурата спрямо партия "Възраждане" и нейния лидер Костадин Костадинов. 

"Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата остро осъждат използването на езика на омразата, особено когато това се случва от парламентарната трибуна", посочиха по-рано през седмицата служителите на Темида.

"Често е по-добре да игнорираме отвратителната и изпълнена с омраза реторика и да се съсредоточим върху по-благородни усилия за сближаване на хората. Понякога обаче ние, като общество, трябва да изразим мнението си открито. Както е казал философът Жан Жак Русо: „Обидите са аргументи, използвани от онези, които грешат“. Благодарим на българските граждани и на прокуратурата, че защитиха основното човешко достойнство и посочиха това, което е погрешно", изтъкват днес от американското посолство, споделяйки във Фейсбук позицията на прокуратурата.

Миналата седмица Костадинов се подигра на името на Камала Харис.

По време на декларация от трибуната на Народното събрание председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов сбърка името на вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Нарече я "Камила Харис" и след като председателят на Народното събрание Никола Минчев ("Продължаваме промяната") му обърна внимание, че името е друго, Костадинов отвърна: "Какво беше то? Камала? Бъркам ги животинските имена понякога."

Минчев два пъти му направи забележка, че от парламентарната трибуна не може да се казват обиди. Уж грешката на Костадинов беше направена по време на изказване, критикуващо посещението на министър-председателя Кирил Петков в Съединените щати, където той договори доставки на втечнен газ, по-евтин от този на "Газпром".

Според Костадинов срещите на премиера в САЩ са на ниско ниво, а разговорът с вицепрезидента Камала Харис бил набързо. Без да се позовава на каквито и да било източници, използвайки общата формулировка "говори се", Костадинов каза, че посещението на Петков в щатите "не е с цел решаване на газовия въпрос, който няма как да бъде решен с доставки на втечнен газ от Съединените щати, поне не в близко бъдеще, а по-скоро е свързано с инструктаж по отношение на българските политики за Македония", пише Дневник.

Вицепрезидентката на САЩ е с частично индийски (по-точно тамилски) произход. Камала означава "цвят на лотос" на хинди. Освен това така камала (Тя от лотоса) наричат Лакшми, една от трите водещи богини в пантеона на хиндуизма, символ на красотата, богатството, красотата, просперитета и плодовитостта. Мая - по-малката сестра на вицепрезидентката, носи друго от имената на богинята Лакшми.

Освен това Шаямала Гопалан - майката на Камала Харис, пристигнала като студентка в САЩ през 1958 г., е от малката (50 хил. от около 4 милиона американци от индийски произход в момента) и преуспяваща диаспора на тамил брахмини. Известни още като Тамбрам, това е елитна група - някои ги определят като каста - произлизаща от индийския щат Тамил Наду.

Броят им в САЩ се увеличава след 1965 г., когато американският Конгрес облекчава правилата за имигриране. От тази група са двама Нобелови лауреати и няколко известни лекари, инженери, учени и бизнесмени, включително Индра Нуи (бивш главен изпълнителен директор на "Пепси") и Сундар Пичай (главен изпълнителен директор на "Алфабет", групата, в която е "Гугъл").За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
5
Maralago (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
Не обичам да събеседвам със същества които се хранят с изпражнения. А с хората, повтарям хората - събеседвам и общувам. Та, хубава вечер ти пожелавам. Усмивка
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
0
6
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Мухлясъл трол си ти маралаго. Чиба на такива като тебе. Не ми се праскай на голям разбирач мухльо насран. Няма да обиждаш хората тук. Шибан изпростял кретен! Насран трол прост!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
4
6
Maralago (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
На какво да се иска премахване на ддс, ако не на лекарствата бе, капут спукан? Усмивка На шоколада, на бирата, на автомобилните гуми? Ти ли ми говориш за акъл бе, дебил, ти дето имаш 2 гр. мозък в чутурата си?!? Лекарствата, е онова, което всеки човек купува и го има във всеки дом бе, малоумнико. Да не споменавам, че над 2 млн. общо 1/3 от населението ежемечно е на най-различни лекарства. Да иба кретана ти с кретен. Лекарствата свалят и тежеста която НЗОК поема бе, дебил. Ама Марешки има аптеки?!? Е, и? Какво като има бе, кретен? Марешки и без това открай време прави реекспорт на повечето си лекарства. Да се свали тежеста от гърба на поне 2 млн. човека, които ежемесечно купуват лекарства с рецепта бе, мухъл. Чиба, псе дебилизирано! 
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
0
6
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Абе марагало - първо хунвейбин имаш право да викаш само на баща си. Второ - ти хунвейбин на магарешки и костадинов ли си , че им се изявяваш като адвокат? Точно разни хунвейбии като тебе няма въобще нужда нито на мен, нито на когото и друг да обясняват какво къде било, даже и на Марс да е! Малко акъл се иска да се види кой какви интереси защитава. От всичко изброено, па баш за лекарствата ли се хвана костадинов? Я се замисли защо? Кой ще е облагодетелстван? Въобще разни палячовци като тебе се опитват да ми омаловажат изказванията, защото мнооого добре знаят ,че пиша истини, неудобни за разби говньоци от типа на костадинов! Потресаващо е колко много му се връзват. Все мислех ,че не може да има по-голямо дъно от тиквата - ама не било така. И понеже ви клати по тънката линия на патриотизма и лапнишараните - хоп, налапаха въдицата! Вземи бъди честен и си сложи правилния ник -  хунвейбинка, а не ги преписвай на други.
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
4
6
Maralago (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
Някой да обясни на невежия слаботоков хунвейбин Мракобес, че във всички държави от Европа, с изключение на 4-5, има диференцирани ставки на ддс /вкл. и нулеви/. Например, в Обединеното кралство нулева ставка е - върху лекарствата с рецепта, обществения транспорт, книгите и вестниците и детските дрехи. Но и не само там. Явно, според плиткоумната логика на отявлени прости политичари като въпросния Мракобес, то се оказва, че почти всички правителства и партии в Европа работят за интересите на борсука Марешки. Усмивка
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
0
6
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Абе костадинов лъсна кат гол уи чии проводник е - явно играе с маГарешки. Ще ми иска нулево ддс на лекарсвата - ха! Въобще тая парадония на политик трябва да бъде изхвърлена от България! Показателно е за нивото на интелект на граждаНИЕте ,че такива простаци като него, магарешки, волен, валерката, яне намират подкрепа и успяват да стигнат до парламента!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
2
0
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 145632 | Одобрение: 22997
ха ха ха основната стратегия на американското правителство е да обиждат политическите ти си противници.
4
8
Maralago (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
А, не бе, басма ще им цепим на наглите, арогантни и лицрмерни кравари?! Тия ли нещастници са тръгнали да говорят за обиди, да не ги обиждал никой? Баси циничната гад. Я пичка ви ленина бе, мърши. Ще ми говорят те за език на омразата, същите чиито сенатори, конгресмени, кой ли не вкл. и президент - ежеседмично обиждат някого през ТВ камерите и микрофоните! 
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
9
6
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Тези иман най-малкото право да говорят за това, и не защото обиждат с думи, а защото нахлуват, разрушават, крадат и съсипват страни. Това как може да се нарече, може би "обида" в една от най-висшите си степени. 
6
4
Rakita (преди 1 годинa)
Рейтинг: 935 | Одобрение: -790
Езика на омразата е пресъщ на Българина!Ние се мразим и делим от векове и това е един от най големите НИ проблеми!Ако се променим ще бъдем една успяла и просперистираща нация!За жалост има чужди интереси които  желаят да си останем такива каквито сме!
докога
7
5
аха (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9410 | Одобрение: 2450
КОЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е УСТАНОВИЛ ИВАН ГЕШЕВ ЗА МАНДАТА СИ, ТАКА БЪРЗО-ЗА ЕДНО ИМЕ СЕ ВДИГНА ПУШИЛКА ДО НЕБЕТО-ХОРАТА СА ДИСКРИМИНИРАНИ И ОГРАБВАНИ 33 ГОДИНИ-ДО СЕГА НИТО ЕДИН ПОЛИТИК НЕ Е ОСЪДЕН ИЛИ НАКАЗАН-АКО ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ-НЕ ВИ Я ИСКАМ ДЕМОКРАЦИЯТА-ОБРУЛИХА И ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА-КЪДЕ Е ПРОКУРАТУРАТА-СТАРИТЕ ХОРА СА ГРАБЕНИ ОТ ,,АЛО КРАДЦИТЕ, В СТАРЧЕСКИТЕ ДОМОВЕ СА ИЗТЕЗАБАНИ И БИТИ-НАВСЯКЪДЕ ИМА АГРЕСИЯ-НО ТОВА ПРОКУРАТУРАТА НЕ ГО ВИЖДА И ,ЧУВА-НО ЗА АМЕРИКА СЕ ДЕЙСТВА-ОДМА-ДВОЕН АРШИН-НАВСЯКЪДЕ-ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА, ЗА МИЛИОНИ-НЯМА ЗАКОНИ.. КВО СТАНА СЪС САРАИТЕ НА ДОГАН, КАКВО СТАНА С ТЕРАСИТЕ НА ПАЦО, С АПАРТАМЕНТА НА ЦВ,ЦВ, С ПАЧКИТЕ И КЮЛЧЕТАТА НА ББ НЕ БИЛА -КАМИЛА ,АМИ БИЛА КАМАЛА-ПРЪЦ 
3
6
Марио (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18668 | Одобрение: 3588
Закакво, такъв урод ни сложиха?:happy:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама