Потоп след ремонта! "Черно море" преля

12.06.2019 / 18:48 3

Снимки Петел, Морето нет, Булфото

Макетът на Черно море пред Аквариума във Варна преля след ремонта и днешния проливен дъжд.


Триизмерният макет на Черно море пред Аквариума във Варна няма да бъде оцветен, стана ясно преди няколко дни.

Възстановяването на макета е част от ремонтните дейности обхващащи няколко места в Морската градина във Варна по ОП "Региони в растеж" за над 2 млн. лв. През изминалата седмица на място Moreto.net установи, че е премахната оградата около обекта, изградени са нови градинки, около 3D макета, които са зацветени и с поставено поливно съоръжение, недовършена е част от настилката около водния басейн. 

Прави впечатление, че табелките на градовете по макета са полузациментирани на места, което ги прави трудно четими. Водата в макета е пусната, поставена е мрежа в макета, вероятно с цел по-лесно събиране на едрите боклуци.

Повечето варненци помнят макета оцветен като илюстрована карта, което бе и причина да се обърнем към директора на фирмата изпълнител „Хидрострой” Николай Пашов с въпрос кога отново ще бъде боядисана картата, която към момента е в сив цвят, какъвто е вероятно цветът на материала, от който е направена. Стана ясно, че оцветяване на триизмерния макет на Черно море през Аквариума във Варна не е предвидено и няма да се състои.

"Ние възстановихме първоначалния вид на макета. Оцветяването му е станало по-късно и то беше отхвърлено от Националния институт на паметниците на култура", обясни Пашов, цитиран от Moreto.net.


 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
23
владо (преди 2 години)
Рейтинг: 15194 | Одобрение: 7339
Явно има някаква далавера в отглеждането на комари, защото единственото, което се въди около тази локва в момента са комарите. Поредния окепазен проект по добре познатата вече схема- усвояваме едни пари, пък реализацията на проекта- каквото стане. А можеше да се боядиса, да се сложат махнатите указателни табелки, ученици да се водят там, пък и туристи даже............но явно тези дейности не са по силите на управниците ни и техните изпълнители на проекти.Явно важни са единствено усвоените пари, пък и като се има предвид, че никой не търси каквато и да била отговорност от управниците, защо да не си усвояват? Поредното прекрасно място в града, което беше окепазено в името на усвояването. А можеше около този проект да има и люлки за децата и барче за майките и работни места за варненци.Можеше да бъде една прекрасна зона в морската градина, но пусто усвояване
43
60
Наблюдател (преди 2 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
Може би това е някакво пророчество, божи пръст и да показва какво ще стане като се покачи нивото на морето. Ухилен 
28
10
NANSI (преди 2 години)
Рейтинг: 3386 | Одобрение: 1316
Както винаги-безотговорност и безхаберие... Важното е да се вземат парите.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама