Правителството отпусна близо 6 милиона за изграждане на буна на плаж край Варна

17.02.2021 / 17:56 13

Снимка: Петел, архив

Правителството отпусна близо 6 милиона за изграждане на буна на плаж в курорта Свети Константин и Елена край Варна. Общо Министерският съвет даде 30 милиона лева по бюджетите на 17 общини.

20 милиона лева са средствата за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия за общините Сандански, Симитли, Варна, Дългопол, Трън, Левски, Гулянци, Иваново, Девин, Златоград и Неделино, а 10 милиона лева са одобрени по бюджетите на общините Благоевград, Свищов, Брезник, Перник, Радомир, Трън и Опан.

По бюджета на община Варна се предоставят 5 775 000 лева. Средствата ще се използват за изграждане на Буна „Минерален басейн-крило Юг Малък плаж в акваторията на Черно море при курортен комплекс Св. св. Константин и Елена“, съобщава Moreto.net. Зам.-кметът Пейчо Пейчев заяви, че проектът е свързан с брегоукрепването на един от най-старите курорти.

„Разширяваме и морските плажове, което е изключително важно за Варна като морски град“, допълни той.

540 972 лв. се отпускат по бюджета на община Дългопол за ревизия и възстановителни работи на западното и централното дере и за ремонт на отводнителния канал на жп прелез. Кметът Георги Георгиев подчерта, че средствата ще подпомогнат възстановяването на дейности след наводненията в района.

Министърът на финансите Кирил Ананиев подчерта, че се приема поредно постановление, с което правителството решава изключително важни проблеми на българските общини.

„Уверен съм, че парите ще се използват ефективно за подобряване качеството на живота на хората в тези общини и на услугите, които се предоставят за тях“, заяви още финансовият министър.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, под чието ръководство е Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, отбеляза, че се работи едновременно и за преодоляване на последствията от бедствия и аварии, и за превенция.

„Взимаме бързи и адекватни решения и реагираме при всяка необходимост“, категоричен беше Терзийски.



Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
Наблюдател (преди 1 седмица)
Рейтинг: 21320 | Одобрение: 630
-"....говорим за буните ,не за селото ." Марио  ----- Прав си, съгласен съм.Усмивка Грешката е моя. Бях чувал но!!! .....някои карти ме подведоха.Гняв -"Човек съм и нищо човешко не ми е чуждо!" колега Марио.8-) -------- "Наблюдател много си зле братле, ...." Марио :errm::blink:Случайно да се познаваме?:errm:  Смятам, че това не е най-удачния начин за общуване, особенно с непознати! :unsure: 
0
1
Марио (преди 1 седмица)
Рейтинг: 6894 | Одобрение: 1789
Наблюдател много си зле братле ,говорим за буните ,не за селото .:wassat:
проектиране на сгради
1
0
Дедо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 7573 | Одобрение: 3463
Е, ся - как става - видяхме при Боко, с пачки в чекмеджето... Та и на морето така... Е, може и с пачки под дюшека - да питаме Областния ???
1
2
kaka (преди 1 седмица)
Рейтинг: 21848 | Одобрение: 3438
Тя една буна ще еееее! С толкова пари герб строят нещо рехаво като градинка или ,,Шишковата градинка" и тя пропада 5 пъти 5 пъти я асвалтира.Смятай че буната след няколко месеца ще се стопи като сладолед.
1
1
Мракобес (преди 1 седмица)
Рейтинг: 15268 | Одобрение: 2963
Нищо общо няма Даринка, баш тимчовците си опекоха работата, вие си дремете. Те си намериха начин и буни да им направят , и държавата да ги плати. Питайте областния как става тоя номер.
2
2
Наблюдател (преди 1 седмица)
Рейтинг: 21320 | Одобрение: 630
 - " ...... с.Кранево - Община Аксаково ,област Варна." Марио   -------:errm::blink: Бъркаш колега, много бъркаш.:unsure: -------- Административен регистър на Република България : -  Кранево е село в Североизточна България. То се намира в община Балчик, област Добрич. Старото име на селото е Екрене (до 1934 г.).Усмивка
0
0
Марио (преди 1 седмица)
Рейтинг: 6894 | Одобрение: 1789
Кви царисти, кви пет лева ? Община Аксаково ,област Варна.Ангелче
проектиране на сгради
3
2
Наблюдател (преди 1 седмица)
Рейтинг: 21320 | Одобрение: 630
-"А на Кранево буните ги яде морето...." Марио   ------- Те са в Толбухинския вилает колега, а не във Варненския. Там ВМРО-то и Царистите решават, къде-как и защо.8-) 
0
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 50693 | Одобрение: 7563
Няма начин Даринка да е с ЦЦ,защото тия които я държат никак не го обичат. Но проекта за пристанище,остров и подобни е на МултиДарина,но ще го платим ние.
3
2
Наблюдател (преди 1 седмица)
Рейтинг: 21320 | Одобрение: 630
Мисля, че малко бъркаш колега уйчо.:unsure: Написано е : - „Минерален басейн-крило Юг Малък плаж в акваторията на Черно море при курортен комплекс Св. св. Константин и Елена“. каза Зам.-кметът Пейчо Пейчев ----  Това  по-скоро е на "плажчето" Даринка Мултито.:unsure:  Може би !!!! да е знак, че Даринка играе в комбина с Цв.Цв.( а П.Пейчев е много негов човек, ухото в кметството и трън в петата на Портних).8-) Отдавна се говори, че Даринка искала "малко яхтено пристанище (с две липи отпред)"Ухилен срещу нейния комплекс/плаж. И ей на, Господ чу молбите и.;)    
3
0
Марио (преди 1 седмица)
Рейтинг: 6894 | Одобрение: 1789
А на Кранево буните ги яде морето.Нишо, че и пътя ще падне .Нали областният каза да ни исключат от Google.:unsure:
проектиране на сгради
4
3
уйчо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 31257 | Одобрение: -2308
Е, на тимаджиите за хотела ще им направят една буна. Къде ще паркират яхтите.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама