Президентът видя кризисна ситуация в държавата не само заради чумата

31.07.2019 / 16:08 2

Снимка Булфото

Президентът Румен Радев констатира, че в държавата е налице кризисна ситуация. Част от нея била кризата с африканската чума, но и хакерският пробив в НАП, сделката за изтребителите и изборът на главен прокурор, предаде Нова тв.

Заключението Радев направи в началото на инициираната от него среща със земеделския министър Десислава Танева, вицепремиера Томислав Дончев, екоминистъра Нено Димов и шефа на БАБХ по повод заразата по свинете. "Тази криза е само част от цялата кризисна ситуация - отделно от случващото се с НАП и с неизгодните правно- и икономически договори за ф16, с набиращите сила протести за избора на новия главен прокурор" - бяха встъпителните думи на президента при посрещането на министрите. "В България недоволните винаги са повече от протестиращите", добави той.

"Държавата трябва да декларира готовност и способност да се справи с чумата - много хора са засегнати", отбеляза държавният глава и изрази желание да получи повече информация за епидемията. Според него е нужно взаимодействието на всички институтиции и широка информационна кампания за заразата.

Вицепремиерът Томислав Дончев обясни, че за решаването на тежката ситуация има отношение "половината апарат на държавата". Десислава Танева пък припомни, че когато ГЕРБ беше опозиция по времето на служебния кабинет с премиер Огнян Герджиков, назначен от президента, лично тя е сигнализирала , е сигнализирала още в за проблем по одириране на програмата за развитие на селските райони. "Вие взехте отношение - толкова за обективността", добави тя. Танева отбеляза, че мерките за борба със заразата са общоевропейски и отчете, че до момента са регистрирани общо 26 огнища на африканска чума. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
3
Лудогорка (преди 10 месеца)
Рейтинг: 1343 | Одобрение: 488
СТРАННО...КАК ТАКА МНОГО ОГНИЩА, А НЕ ЗНАЯТ ОТ КЪДЕ И ЗАЩО СЕ РАЗГОРЯХА!!!МАЙ НЕЩО НЕ СА В ЧАС ИЛИ НЕЩО КРИЯТ.
7
2
Пешо от Виница (преди 10 месеца)
Рейтинг: 47609 | Одобрение: 18599
Лошото е че ,се оказах лош пророк...ПАНДЕМИЯТА ще затвори държавата!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама