php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Проектантът на пропадналата улица "Колони" във Варна: Настоявах да сменят канализацията, но не го направиха

11.01.2021 / 18:05 7

Снимка Ванка Донев

Както "Петел" писа, ремонтът на Шишковата градинка и късата около 100 метра "Михаил Колони" за 2 милиона се превръща в емблема на неудачните градоустройствени решения във Варна. Паветата отново хлътнаха. Това се случва при всеки дъжд и според мнозина специалисти павираното покритие няма да издържи дълго, тъй като при всеки дъжд по улицата се стичат водните маси от централната част към морето. Въпросът е дали не е по-ефективно и разумно улицата да се върне в стария й вид с асфалт и тротоар, отколкото при всеки дъдж да се правят нови ремонти за сметка на данъкоплатците?

Този път пропадането е още по-сериозно от това при предния дъжд.

Най-изненадващата атака по повод на случилото се обаче дойде от близката до местната организация на ГЕРБ във Варна страницата във Фейсбук "Варна знае". Още при първите сигнали за пропадането там се появи арогантна и както винаги анонимна публикация, хвърляща вината за аварията върху архитекта, изготвил проекта за ремонта на ул. "Михаил Колони" и пл. "Екзарх Йосиф" (известен във Варна като "Д-р Шишковата градинка").

Причината за тази на пръв поглед нелогична реакция, както в много подобни случаи, се оказа политическата битка, която ГЕРБ води с опонентите си във Варна с всички средства - позволени и непозволени.

Авторът на проекта за реконструкцията на ул. "Михаил Колони" е арх. Жулиан Начев, който е брат на съпредседателя на общинската организация на коалиция "Демократична България" във Варна Нелко Начев. Макар и без всякаква логическа връзка, на прицел в публикацията на близката до ГЕРБ страница във Фейсбук са и двама от най-активните и популярни общински съветници от дясната опозиция във Варна - Стела Николова и Николай Капитанов.

"По мое мнение въпросното пропадане на настилката най-вероятно е причинено от авария на канализацията, изпълнител на която беше ВиК - Варна, каза за "Дневник" арх. Жулиан Начев. По време на изпълнението на ремонта на ул. "Михаил Колони" въпреки моето настояване канализацията всъщност не беше подменена. Направиха се нови отклонения от сградите по улицата, но основната тръба не беше сменена."

Причините за пропаданията обаче, които постоянно стават на пл. "Екзарх Йосиф", според него са други. "Те са причинени от неправилното изпълнение на обратните насипи след археологическите разкопки, които просто бяха засипвани без каквото и да било трамбоване, каза Начев. Обичайно такива изкопи се трамбоват машинно на всеки 20 см, така че там може да се очакват нови пропадания."

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
Dooobre!!! (преди 8 месеца)
Рейтинг: 10351 | Одобрение: 4741
Всъщност битката между арх. Жулиан Начев и главният архитект на Община Варна - Бузев не е от вчера. Естествена и всеизвестна е конкуренцията между тях още от конкурса за главен архитект на града. Няма да казвам защо бе предпочетен Бузев пред Начев, защото е повече от очевадно. Въпросът в случая е, че общината се опитва да прехвърли вината от болната на здравата глава, т.е. вместо да бъдат наказани общински служители за неосъществен контрол, за затваряне на очите, за некачествено изпълнение от подизпълнителите и прочие, се прехвърля вината на проектанта. Останаха им още два месеца. После ще трябва да се потърси отговорност на много от сегашните дерибеи. Ха дано, ама на дали!
Да живей България!
2
0
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 210793 | Одобрение: 17968
Виждал съм подобни настилки на Запад, но са били изпълнени върху армиран бетон и досега си стоят 40 години там без да пропадат.....А какво е учило това чучело и какво е научило виждаме с очите си....ЯЯЯ....Бла, бла и пак бла.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
MrBean (преди 8 месеца)
Рейтинг: 64788 | Одобрение: 8583
Ако попаднеш в затвора дали ще са виновни тръбите?
3
2
Наблюдател (преди 8 месеца)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
Аз имам по-нестандартен поглед на нещата - честите пропадания.:unsure: Това сигурно се дължи на ..... червените плочки.Гняв Знаем че червеното е цвета на Дявола.:wassat: Значи там е едно от местата във Варна където Дяволът отсяда по-често.:unsure: Предлагам : - Варненският и Великопреславски митрополит Йоан да прикадява на три месеца мястото, а Кметът да дарява курбан и общинският съвет - питиетата, за да хване по-голям дикиш молитвата.Усмивка Сговорна дружина, ... павета и асфалт оправя!Усмивка 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik