Проф. Михаил Константинов: Машините на изборите се чупят, минават часове да се сменят

16.09.2020 / 09:05 9

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадър bTV

В страните в Европа, в които имаше машинно гласуване, то отпадна заради манипулации или заради липсата на тайна на вота. Това каза проф. Михаил Константинов, председател на борда на директорите на “Информационно обслужване” в студиото на bTV.

„Машината е устройство, което се разваля. При повреда на машината трябват часове да се достави нова“, каза проф. Константинов. Той допусна, че е възможно и да има целенасочено повреждане на машини, за да се затрудни изборния процес.

Бившият член и говорител на ЦИК Цветозар Томов пък обясни, че от 6 години не можем да се определим ще гласуваме ли машинно, или с бюлетини. „Технологията не може да гарантира честността на вота. Гаранцията е доверието в изборния процес и добросъвестната работа на комисиите“, коментира той. Според него е порочна практика преди всеки вот, да се променя Изборния кодекс, което виждаме и в момента.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Пиша на кирилица (преди 4 дни)
Рейтинг: 1217 | Одобрение: 227
Та за къде да бързаме да гласуваме? Получавате фалшиви резултати за 24 часа и после не ви понасят следващите 4 години. Гласуването може да е 20 дена да включва бюлетини, машинно, електронно и по пощата. Е на туй му се вика версификация нали толкова я обичате тази дума е енергетиката. Ама тогава ще ви цъфнат лайняните мисли.
1
0
gugutka (преди 4 дни)
Рейтинг: 49587 | Одобрение: 22022
Кранк от Костенурките нинджа... пак се изказа, като пълен глупак.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
3
0
kris (преди 4 дни)
Рейтинг: 154437 | Одобрение: 5357
Петково....не се слагай там, където те няма и не може да те има....! Основния метод за взимане на парламентарни избори наистина не е САМО подмяна на чували и избирателните списъци, а обработка по подходящ начин на населението от кметовете и шефовете на администрациите....Писах за едно благоевградско село, където на адреса на ел.трафопост "живееха" 160 човека.....!! Излиза, че непосветения и глупав нещастник си ти.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
Partizanin (преди 4 дни)
Рейтинг: 25188 | Одобрение: 6413
@петковото :getlost:  'ич та нема.....
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
0
4
петково (преди 4 дни)
Рейтинг: 3166 | Одобрение: -49
Смешен плач на провалени партии и партийки, хванали се за "машинното" като удавник за сламка. Всеки, който е участвал в комисии знае, че там фалшификациите са невъзможни. Записването на резултатите и преброяването се прави по 100 пъти и е под контрола на десетки наблюдатели и застъпници. Смешни са и твърденията за загубени и унищожени чували и подобни  нелепици на непосветени и откровено глупави нещастници.
4
1
kaka (преди 4 дни)
Рейтинг: 14372 | Одобрение: 3162
Как се чупят? Някой ги блъска ,удря с бухалка,рита или се ползват 24ч./365дни.? За един ден ще издържат докато ви махнем от властта скапани лъжливи идиоти.Лошото е ,че после ще трябват още 30години за да ремонтираме счупеното от вази,съзнание,манталите,омраза и всичко за каквото си помислиш.
3
1
kris (преди 4 дни)
Рейтинг: 154437 | Одобрение: 5357
Вече 3 пъти гласувам в Щатите машинно, но не съм чул да се чупят.....Последния път се оплакаха обаче, че са бавни и се получиха опашки, затова искат да ги сменят.....Не съм сигурен, но същата калифорнийска фирма ще предлага машини на българския пазар, или в комбина с европейски производител.....Тоя плещи глупости, колкото да не заспи, също кат Пекинската патка, че щели да се повредят от почистване.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
1
MrBean (преди 4 дни)
Рейтинг: 38008 | Одобрение: 5768
Професор а!? То'а ни върна в ерата на машинотрошачите. Я Крис да пише как е в щатите.Гласуват докато си купят цигари....
1
1
Partizanin (преди 4 дни)
Рейтинг: 25188 | Одобрение: 6413
Само му вижте тъпата физиономия на този кретен!
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама