Публикуваха мотивите за 4-годишната присъда на Марешки. Земята, за която твърди, че е негова, била общинска

17.11.2020 / 12:56 7

снимка Булфото

Веселин Марешки има водещата роля в изнудването на Асен Миланов. Това се установява от приложени СРС-та. Той не само поискал от свидетеля да му заплаща ежемесечни наеми, но при получения отказ го е заплашил със спиране работата на заведението и разрушаването му. Това се казва в мотивите на Апелативен съд – Варна, който осъди зам.-председателя на Народното събрание и лидер на партия „Воля“ на 4 години затвор и глоба в размер на 8 хиляди лв.

В мотивите за присъдата, наложена на 14 септември се казва още, че Марешки е играел основна движеща роля при тези действия – осигурил е техника и работници за разрушаването, охранителна фирма, която да обезпечи необезпокояваното изпълнение, бил е постоянно информиран за действията и е заплатил на двете дружества извършената работа.

Той е бил постоянно държан в течение, а в рамките на около час провел 15 телефонни разговора, свързани със събарянето на обекта на Миланов, сочат данните от СРС.

От пресцентъра на съда събощиха също, че магистратите не споделят тезата на защитата, че това поведение е законосъобразно, тъй като се събаряла незаконна постройка. Първо, не е имало влязъл в сила административен акт, подлежащ на изпълнение; второ - няма законосъобразно издадена заповед за премахване/събаряне на незаконен строеж; трето - никой от подсъдимите не е бил упълномощен от собственика, нито е получавал правомощия от компетентни органи да извършва принудителното събаряне.

Твърдението, че Веселин Марешки е собственик на земята, върху която е изградена зимната градина, е лишено от доказателства, се казва още в мотивите на съда. Той никога не е бил такъв нито като физическо лице, нито с някое от търговските дружества, в които е имал дялово участие. Терасата се е намирала върху общинска земя в имот, съседен на притежавания от дружество, в което подсъдимият е имал дялово участие.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48233 | Одобрение: 1588
Какви кюфтета те гонят тебе бе, гОране? Много си "умен".
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
0
3
Горан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9865 | Одобрение: -3780
когато ядохте кюфтета по изборите не ревахте сега ще търпите, и март месец пак ще ви купят я с по 50 лева, я с по няколко кебапчета това поне е сигурно системата е отработена
да ама не
4
0
айки (преди 1 годинa)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
   този дебил защо още е депутат, защо не е в затвора......всичко общинско ли е негова ''собственост''...да му се отнеме къщата на плажа, в морската градина мястото на което строи....и т.н....
3
1
владо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15274 | Одобрение: 7224
Време е "скъпоценните" ни управници да поемат НАКАЗАТЕЛНАТА ОТГОВОРНОСТ! Стига са поемали само въображаемата политическа отговорност - тоест нищо. Крадливите нагли безсъвестни същества, които управляват последните 10г трябва СПЕЩНО ДА СЕ ПРИБИРАТ ПО ЗАТВОРИТЕ С ДЪЛГИ (поне 20г) ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ И ДА ИМ СЕ КОНФИСКУВА ИМУЩЕСТВОТО.
3
0
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 107190 | Одобрение: 19775
магарешки от кога работи за общината че прибира общински наеми???
4
0
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48233 | Одобрение: 1588
Само гледайте за какво изкривяване на законите става въпрос?!?! Ей тия са най-опасни - чело, недочело и без да разбира нещата има претенции. Този да го тикнат в затвора - малко му е! Трябва да го обесят на площадата и да седи там за назидание! Нагледен примет на какво е способна човешката глупост!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама