Шеф Борис Петров: Всичко струва пари, дори и ледът

23.07.2023 / 08:47 7

кадър: БНТ

Нека със същата страст казваме и добрите неща по морето. Имам чувството, че караме българите да намразят морето си, призова шеф Петров

"Този малък казус прекалено много се разтегли. Всичко струва пари. Знаете ли ледогенераторите какво електричество изразходват? Ледът се изпарява във въздуха, но сметката за ток не е въздушна. Въпросът е да имаме култура", това коментира шеф Борис Петров в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. 

Известният готвач коментира казуса с мъжа, който платил сметка от 650 лева в ресторант на морето. Видеото се завъртя в социалните мрежи и стана известно с това, че храната, която семейството консумирало се таксувала за 35 лева на 100 грама. 

"Принципно храната и туризма са индустрия. Хората трябва да бъдат образовани, както и персоналът. Един сервитьор е лицето и разказва концепцията на ресторанта. Когато имаш едно скъпо месо, самото обслужване е като един ритуал. Колкото по-изпечен стек искаш, толкова по-голямо парче се отрязва, за да не ти се даде накрая една джапанка", каза още шеф Петров. 

"В България се появяват ресторанти, които са на европейско и световно ниво. В момента, в който вие прекрачите прага на ресторанта, вие влизате в договорни отношения с него. Ресторантът също може да заведе дело за уронване на доброто име", коментира Румен Драганов от Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма.  

"Нека със същата страст казваме и добрите неща по морето. Имам чувството, че караме българите да намразят морето си", каза известният готвач. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Серж (преди 4 месеца)
Рейтинг: 126599 | Одобрение: 23304
Този шеф, навремето се ожени за него една п.чка, амааа....Като струна!!! Един ден я питам - Ама, гайдо! Що се ожени за тоя? Че той мяза на гъз!...А тя ми дума - Гъз си е и като цяло, ама найш ли колкУ пари има???...:wassat:
3
0
Пиша на кирилица (преди 4 месеца)
Рейтинг: 5720 | Одобрение: 605
Не знаех, че в ресторантите от високо ниво докато непушач хапва на съседната маса може да ти турят клиент дето пуши. Обаче важното било, че кубчетата лед били с тежка вода D₂O деутерий.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
6
0
Dooobre!!! (преди 4 месеца)
Рейтинг: 16349 | Одобрение: 6279
Всичко струва пари. Това ще да е новият слоган на туризма и ресторантьорството в България! Скоро и усмивката на сервитьора ще започне да се таксува (с цена в менюто и с касова бележка!). :devil:
Да живей България!
7
1
kaka (преди 4 месеца)
Рейтинг: 67928 | Одобрение: 8633
Този така наречен шеф е такъв помияр и интересно защо като е напечено все него показват и го интревюират.
6
0
Серж (преди 4 месеца)
Рейтинг: 126599 | Одобрение: 23304
Шеф! А ледът по колко лева за 100 г. е? Или се плаща на бучка? А най-добре на киловат консумирана мощност от ледогенератора?...Много изнагляхте, наистина! Мислите хората за идиоти...Всеки знае, че разходите (не само за продуктите, а за всичко, вкл. наеми, раб. заплати, осигуровки и прочее) се калкулират в ЦЕНАТА!!! В нея се калкулира и процентът на печалбата! За него защо мълчите, наглеци долни? Защото е 300%, в зависимост от алчността и наглостта на собственика!...ГнявБолест
9
1
kris (преди 4 месеца)
Рейтинг: 306449 | Одобрение: 45159
Този е шеВ, колкото аз съм марсианец.....Рибай НИКОГА не се приготвя Well done....Пече се минута и половина от едната страна, после се обръща за още минута и половина, а после операцията се повтаря като се следи решетката да бъде на квадратчета....Общо 6 минути на яко загрята скара.....Някои дори го обичат вампирски кървав, с 4 минути на скарата.....! И хората не мразят морето, а шушумигите извадили брадвите по ресторантите.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
0
село варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 14952 | Одобрение: -1213
Гарван гарвану око не вади. Защо не пише в менюто ориентировъчния грамаж на порцията та да си направи човек сметката преди да поръча . Със супата как я калкулират.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама