Шкварек: Днес стана ясно, че световният хегемон е един и той се казва САЩ. Китай загуби репутация

02.08.2022 / 20:54 12

Кадър СБС и СКАТ

Валят коментари след историческото посещение на Нанси Пелоси в Тайван, въпреки страховитите заплахи на Китай.

"Говорителят на камарата на САЩ Нанси Пелоси кацна в Тайван. Самолетът й не беше свален, нито пресрещнат от въоръжените сили на Китай, въпреки червената линия на Пекин Пелоси да не каца на острова, който смятат за своя територия.", коментира Кристиян Шкварек от Групата на европейските консерватори и реформисти.

"В последните минути Китай вдигна самолети във въздуха, но те не преминаха демаркационната линия с Тайван.

През последните часове целият свят бе вперил поглед в този полет. Дали "Франц Фердинанд" ще кацне или започва нов световен конфликт, този път между двете основни сили.

След блъфа си Китай губи сериозна доза репутация. Претенциите й за равен на Щатите играч ще претърпят щета, след като Вашингтон свободно може да каца на територия, която Пекин смята за официално своя. Против всички червени линии и предупреждения на Китай.

В книгата си "Следващите сто години" Джордж Фридман изказва контратеза на идеята за залязващата американска империя. Според него тя е по-скоро в първата половина от съществуването си и дава солидни демографски, географски и военни аргументи за това.

Актове като днешния по-скоро наливат аргументи в тази теза. Поне за момента световният хегемон е един и той се казва Съединените Американски Щати.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Сивия (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9484 | Одобрение: 1084
И тоя пръдльо , много си повярва ...!!!Ухилен
Яденето,е полезно за храносмилането !
8
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 339177 | Одобрение: 54362
Моите уважения към Кристиян Шварек, полякобългарин, завършил История в Англия, но от военни работи не разбира.....Не, че аз съм супер специалист, но поне си правя труда да прочета някои неща.....Който от вас желае, може да намери достатъчно за бойната мощ и положението в района на Тайван.....Първо трябва да си спомним интерпретациите на Маркс и Енгелс на Хегел за измененията на количеството и качеството.....Безусловно САЩ имат по-качествени оръжия и тренинг, но.....китайците разполагат в пъти повече, плюс - те са си там, което значи бази, снабдяване и възможности за военни операции на тесен фронт......САЩ дислоцира там USS Рейгън въоръжен с Ф-18 и още две амфибии с Ф-35 и се разчита на 164 броя Ф-16 на Тайван.....Като качество добре, но като количество не стигат срещу хиляда и повече бойни самолети на Китай.....Също така китайците имат отлични противокорабни ракети, за които в американски медии се появиха опасения, след пораженята на подобни в Черно море.....И ще завърша с това, че Китай има огромна нужда от американския пазар, който ще се срути при една война и всички тези стоки за милиарди няма как да се пренасочат нанякъде без да се удари по производствните им мощности.....!!  
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
0
Ванката (преди 1 годинa)
Рейтинг: 47402 | Одобрение: 9477
Америка скоро ще духа супата, наближава това време! Много са добри на Холивуд, но в действителност играят само подмолни игри!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
8
2
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 62082 | Одобрение: -28378
Роби прости, какво нато, то е в мозъчна смърт, джендърите ли ще пращаш на фронта да те пазят... Горане, какво си се поамериканчил бе шматарок, не си ли чел История Славнобългарская, що се срамиш да се наречеш Българин? 
1
4
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 79460 | Одобрение: -8675
Китай е хартиен тигър, истинските са Русия и САЩ... Освен това САЩ не са сами зад тях е цялото НАТО!
Марио Кроненберг
11
4
danx12n (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
Горан 😂😂 Е, вече започвам да си мисля, че напълно съзнателно и нарочно ги ръсиш тез глупости. Ей така, от скука, да провокираш част от коментиращите. 😅 Или си обигран трол, или си завършен идиот. Няма средно положение. 🤝 Евала ако е първото. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
2
11
Горан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 12779 | Одобрение: -5056
САЩ доказаха че следващите сто години ще командват парада и никой нищо не може да направи, рано или късно като всяка империя ще падни но не и сега и не и скоро, така че палячовците като мармалада да го духат, САЩ са неоспорима сила и китай се съобразява
да ама не
14
5
danx12n (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
Тоя па, "българина", окичил се със снимка на чучелоти Рейгън. Нескопосан актьор и още по-нескопосан президентин. Че се и изцепва с "God bless America!". Боже, Божеееее! Аман от еничари! 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
1
11
Вин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4877 | Одобрение: -658
God bless America!
3
9
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Че стават ясни някой неща - стават, но не е точно това, дето тоя е писал : ))))))
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
14
6
danx12n (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
"Днес стана ясно, че световният хегемон е един и той се казва САЩ. Китай загуби репутация." 🙂 Е то не от днес, а отдавна е ясно, че САЩ е хегемона. ОБАЧЕ много си се объркал, че Китай е загубил репутация. Тайван ще последва съдбата на Крим. Скоро! Само да приключат руснаците с Източна Украйна. Светът вече е многополюсен. Само Пейчо и Пуйчо ще се съобразяват с американците, никой друг. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
5
1
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 134262 | Одобрение: -1888
Глупости на търкалета. Онзи ден Пин и Байдън говориха 3часа,едва ли не са обсъдили и това. А Пин е доволно умен и хитър човек.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама