Шофьор на Юбер в Сиатъл плаче от тежките условия: Не може да се живее с тези пари

23.02.2021 / 10:20 16

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

кадър Christian St. Croix, Туитър

Понякога каквито и усилия да полагаш, колкото и да работиш, бедността те застига и не можеш да спечелиш състезанието. В тази история се разказва за един шофьор, който се опита да спечели състезанието със собствени усилия и въпреки всичко бе на косъм да остане на улицата. Случаят не е от България. Тези неща се случват навсякъде по света. Това е историята на Райли Елиът от Сиатъл, САЩ. 

В TikTok той обясни, че клиент е отказал да слезе, за да получи поръчката си, което означава, че трябва да плати 3 долара за паркиране.

Райли е шофьор към Uber Eats - американска онлайн платформа за поръчка и доставка на храна. Истината е, че фирмата плаща на шофьора едва 2,50 долара на извършена доставка. А един адрес може да отнеме и час, за да се изпълни поръчката, разказва unilad.co.uk

"Не може да се живее от тези пари. Всъщност доставчиците разчитат не на таксата, която ни се плаща от фирмата, а от бакшишите, които клиентите ни дават", разказа Райли. 

Доставчикът обаче често се сблъсква с неразбирането на клиентите, които едва ли са наясно с фирмената политика. Така Райли е изправен до стената. Заплашен да загуби дома си, той прави серия от видеообръщения към клиентите на Uber Eats в Туитър и Тик Ток, в които разказва личната си история през сълзи. 

Видеата жънат огромен успех. Хората са възмутени и започват бързо да ги споделят в социалните мрежи. Много от клиентите на Райли започват да го засипват с бакшиши и съвсем скоро той успява не само да отърве уличния живот, но и да се премести в нов дом. 

Но с това добротата на хората не спира. Те продължават да подпомагат Райли и в крайна сметка той започва да разпределя дарените пари на други нуждаещи се. В интервю за "Сиатъл Таймс" той разказва, че излишните събрани 12 000 долара ги е разпределил между изпаднали в нужда хора, които не могат да покрият месечните си сметки и са също на ръба на оцеляването. Друга част от парите пък дарил на нуждаещи се в Тексас, пострадали от снежните бури. 

„Повярвайте ми, изживях мечтата си. Не само измъкнах себе си от блатото, но успях с парите да помогна и на други хора. Това изживяване е невероятно", коментира Райън. 

"Дълго полагах услия, работех здраво, но най-сетне хората разбраха", допълни той.

"Хората трябва да знаят, че когато доставчикът чака на бакшиши, това не е по негова вина. Просто фирмите плащат малко на обслужващия персонал, а в същото време начисляват не малки такси на клиентите си", обяснява шофьорът. 

 

@livefreestudios

#payitforward #uberdriver #tipyourdriver #raiseminimumwage #helpthepeople #changetheworld #tiktokchangedmylife

♬ original sound - Riley Elliot


Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
уйчо (преди 4 дни)
Рейтинг: 31257 | Одобрение: -2343
Нищо не знаеш за мен, тъпанарино, аз за теб знам, че си много прост.
0
0
милен (преди 4 дни)
Рейтинг: 17417 | Одобрение: 2262
 Путчо, дупедавецо подъл, статията я коментирах така че всеки робовладелец в България иска да вижда умните и трудолюбиви работници само на мизерната заплата която им плаща, без бакшиши, с наведени глави и депресирани от труда и заплащането и със големи заеми с високи лихви за най необходими неща в живота, като битови сметки и заеми за 20 годишни трошки по 2-3 хиляди лева, които трябва да си купуваме със една трета от заплатата си, не се съмнявам гьотверенино че си озлобявал от яд, когато сервитьорка в ресторантът ти получи бакшиш от клиент.  
1
1
уйчо (преди 4 дни)
Рейтинг: 31257 | Одобрение: -2343
Кретеноид, писах ти да коментираш статията, това, дето го повтаряш като счупена латерна, отдавна е бактисало на всички.
0
0
милен (преди 4 дни)
Рейтинг: 17417 | Одобрение: 2262
 Гьотверенино (дупедавецо), замисълът на "пандемията" е такива търтеи като теб, ресторантьори и хотелиери да отиват на бунището и за това слагайте по една купичка в центъра на големите градове и просете нещастници проклети, никой не ви е молил да наемате роби в хотели и ресторанти и се молете заплатите на работниците, които РАБОТЯТ да са по големи за да просите от тях повече че да имате храна и да си серете същите дебели говна, както преди да започнете да просите.
1
0
уйчо (преди 4 дни)
Рейтинг: 31257 | Одобрение: -2343
Олигофрен, тия дрънканици, дето ги дращиш едни и същи нон стоп за големи умнотии ли ги имаш??
1
0
милен (преди 4 дни)
Рейтинг: 17417 | Одобрение: 2262
 Еех, колеги от Петела, Наблюдател и Партизанин, до сега все едно че нищо не съм писал и вие нищо не сте чели, от много време пиша че за огромната зейнала яма на социалното разделение между бедни и богати първо се грижат полютиците да е така, Цецка Цачева, майката на нацията,казва че полютиците не са като обикновените хора те трябва да живеят по добре и за това робовладелците и полюцаите упражняват натиск върху умните и трудолюбиви българи, за да останат те бедни и със заеми с големи лихви и наведени пред системата, която упражнява геноцид над тях, за това на Пешо от Виница, синът му, който има завършени три висши образования и е искал да работи в България са се изсмели изродите на дипломите му и са му предложили 1500 лева нищожна заплата, за да забогатяват търтеите малоумни и да си пълнят банковите сметки с милиони и нилярди на гърба на умните и трудолюбиви хора, а когато е отишъл синът му в САЩ е започнал работа за 100000 долара годишна заплата.
2
0
Partizanin (преди 4 дни)
Рейтинг: 39790 | Одобрение: 9555
Наблюдател... като се замисля си прав. Не се сетих. Това животно което имах предвид е точно като социалдемократичната концепция. Която я имаше преди при скандинавците. И да - там се омеша с либерастите и стана мармалад с говна. За мен това е най-добрата система за една държава и благото на поданиците й.  
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
4
1
Наблюдател (преди 4 дни)
Рейтинг: 21320 | Одобрение: 630
-"За да се живее добре и да няма такава огромна зейнала яма като социалното разделение... някой умник трябва да измисли форма на управление ......" Partizanin   -------- Социалдемократичната концепция за социалната държава не те ли удовлетворява?:unsure: Но този в Германия в началото на 50-те години на XXв или пък "Шведският модел/държава" до  1988г. Постепенно с годините  стана една мешаница на Социалдемокрацията с Неолибералната. Социалдемократите отстъпиха от "базата си" пред новия модел и започнаха да губят подкрепата на своята електорална маса.  Намусен
1
0
милен (преди 4 дни)
Рейтинг: 17417 | Одобрение: 2262
 Путчо, пак нещо си в междучасие, не съм казал че трудът, който полагам е непривлекателен, толкова тежък физически труд се извършва с комбинативен ум, друга е работата "косматко", робовладелците искат заплащането ми да зависи само от тях и когато ми дават бакшиши за да обработвам детайли, робовладелското изчадие казва, никакви пари няма да му давате, иска да вижда всички трудолюбиви работници депресирани и угрижени с наведени глави и с кредити с големи лихви, така през 90-сетте години един познат работеше на автомивка и робовладелецът казал на всички които работят там, че ако види някой да взема 2 лева бакшиш, ще го отреже от заплатата с 20 лева, а ако взвме 5 лева бакшиш ще му плати 50 лева по малко, знаеш щом си в тези среди за какво става въпрос гьотверенино.
0
0
Partizanin (преди 4 дни)
Рейтинг: 39790 | Одобрение: 9555
Ухилен  За да се живее добре и да няма такава огромна зейнала яма като социалното разделение... някой умник трябва да измисли форма на управление умерен капитализъм в комунизъм с доза демократични елементи. Ако се измисли такова животно - живота на хората ще е доста нормализиран. Ухилен Но дори и да бъде измислено това животно - едва ли ще бъде "въведено в експлоатация". Така че ЯДЕЦ - бедните ще стават все по-бедни, а богатите - все по-богати. Ние които пък сме по средата, ще гледаме някак си да оцелеем. 
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
0
0
MrVain (преди 4 дни)
Рейтинг: 649 | Одобрение: 109
Този със сигурност е BLM простетър Усмивка
0
0
уйчо (преди 4 дни)
Рейтинг: 31257 | Одобрение: -2343
Сега се сетих за един колега тука, олигофрен, дето все пише за едни робовладелци, но никой не му е виновен, че поради собствения си кретенизъм упражнява непривлекателен, ниско платен труд. Ако фактите в тази статия са верни, нека ги коментира!
1
0
kris (преди 4 дни)
Рейтинг: 188978 | Одобрение: 13413
Този да не плаче много....Убер и Лифт унищожиха такси бизнеса в Америка, отнемайки хляба на стотици хиляди истински таксиджии и българските таксита да се благодарят, че тази чума не е дошла в България.....Не че ги харесвам де.....особено софийските пръчове.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
3
уйчо (преди 4 дни)
Рейтинг: 31257 | Одобрение: -2343
След това заглавие в първата секунда, в която му видях снимката, помислих, че сополи му висят от носа :woot:
5
0
аха (преди 4 дни)
Рейтинг: 6429 | Одобрение: 2179
АМИ ДА ДОЙДЕ У НАС ДА ЖИВЕ БЕЗ ПАРИ ДА ВИДИ ,КАКВО Е АУ ПАК РИВЕТЕ НА ЧУЖДИ ГРОБИЩА АЗ ОТ 1 ГОДИНА НЕ СЪМ НА РАБОТА, МЕН НЯКОЙ ПИТА ЛИ МЕ ,КАК ЖИВЕЯ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама