След като говори за убийствата във Варна, Иван Гешев продължи: Прибрахме мутрите, които не са пипани в целия преход, а за "ТАД Груп"...(видео)

10.08.2019 / 17:25 18

Време е нещо да се свърши в тази държава. Време е да спре да се краде и е време нещо да се промени. Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев след брифинг във Варна по повод разкриването на две брутални убийства, пише Блиц. "Ние живеем в свободна държава. Всеки има право на мнение. Това че една малка извънпарламентарна партия не ме харесва, е видимо. За мен е важна оценката на обикновените български граждани и на хората, за които работи прокуратурата. За мен е важно прокуратурата да работи активно, да повиши доверието и да заличи усещането за липса на справедливост", каза той.

Относно това, че е наричан "новата бухалка на управляващите", зам.-главният прокурор заяви: "Такива определения и етикети са много лесни. Те се използват обикновено когато нямаш някакви аргументи. Този тип определения излъчват безсилие и злоба".

На въпрос дали очаква нови атаки и компромати Гешев отговори: "В една телевизия аз казах какво и защо ще се случи. И то се случи. Гледайте и наблюдавайте".

Запитан защо прокуратурата през последните дни разпространява данни на текущо разследване в случая "ТАД Груп", той отвърна: "Причината е, че българските граждани имат право да знаят и да бъдат информирани.

Не може да говори само тайната страна, говоря за защитата, подсъдимите, обвиняемите, както и да се твърдят неща, които са дълбоко неверни.

Аз ползвам термина "лъжа". Време е, когато съзнателно се манипулира обществото, българската прокуратура да застане на мястото си и да излъчи факти и обстоятелства".

"В рамките на едно висящо досъдебно производство информация се дава само с разрешение на прокурора, както е постъпено в този случай с цел да не се използва това за инсинуации, въпреки че то се използва. Тази информация е давана, след като е представена в съда и след като съдът я е осъдил и се е произнесъл.

Така че професионален проблем няма. Това че на някого не му харесва истината, не е проблем на прокуратурата", добави Гешев.

"Прокуратурата няма защо да се свива и да мълчи, при положение че не е виновна. За какво сме виновни?

За това че арестуваха най-голямата група за телефонни измами и за един месец почти нямаше телефонни измами в страната? За това че прибрахме половината мутри или хора, които не са пипани в целия преход?

За това ли трябва да се сърдим? Прокуратурата трябва да излиза и да защитава правата на гражданите и пострадалите и ясно да изразява позицията си и да не се страхува. Ние това правим", каза зам.-главният прокурор.

"Няма чадър над никого и мисля, че го виждате през последните три години. Резултатът от тези определения и нещата, които се случват, е точно това.

Прокуратурата работи активно и няма чадър над никого. Засегнаха се много интересни и това е естествена реакция. Вие очаквате да са доволни тези хора, които вместо да си качват парите, ги свалят. Очаквате те да не приемат своя защитна позиция?", запита Гешев.

На въпрос дали, ако някой от управляващата коалиция категорично бъде уличен в някакво престъпление, това ще бъде ли изнесено от прокуратурата, той отговори: "Естествено. Ще се върна няколко месеца назад.

Вижте колко кметове от ГЕРБ са не къде да е, а в ареста. Ще напомня за кмета на Божурище. Така че чадър няма. Това че някой импровизира тези факти по начин, който му изнася, е друг въпрос". 

"Прокуратурата е страна в един процес. Тя е срещу някого. Другата страна са обвиняемите и подсъдимите. Те няма как да са доволни от нашата работа.

Не може всички да са доволни от прокуратурата. Въпросът е да са доволни българските граждани и обществото, да защитаваме правата им.

Единственият, който може да каже дали сме прави ние или те, е съдът. Ние осъществяваме обвинителната си функция, не можем да бъдем сатанизирани за това че работим за българските граждани", добави Гешев. 

Помолен от журналистка да коментира случая с Пламен Георгиев и терасата, той заяви: "Искате да извършвам проверки за балкони и тераси ли? И това ли трябва да прави прокуратурата? Какво общо има работата му като държавен служител с терасата му?

Вие, ако имате незаконна тераса, ще ви уволнят ли от вашата работа? Това е проблем на общинската администрация.

Не може всички проблеми в държавата да се прехвърлят на прокуратурата. Разбирам че искате някак да кажете, че прокуратурата е виновна за терасата на г-н Георгиев, но в момента, в който възникна проблемът, той не беше в прокуратурата". Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
6
някой (преди 10 месеца)
Рейтинг: 14606 | Одобрение: 3396
Снайпер, нямах предвид теб, като написах предния си коментар (досещаш се за кого става въпрос). И съм съгласен, като имах точно това предвид преди малко, че на народа му писва в един момент и поема нещата в свои ръце (с проектили), или просто се сменят играчите (отново с проектили), което е лошия вариант. А усещането за безнаказаност се шири между анаболните "герои" и техните "господари", разбира се с подкрепата на такива като този и други, вкопчили се във властта.
14
6
12321 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 10997 | Одобрение: 3657
стоянее, стояне, ти си знаеш - който те хванее...
12
5
чака-рака (преди 10 месеца)
Рейтинг: 5177 | Одобрение: 1372
в Неапол едно прибиране се равнява на 150 мафиоти-неосветени естествено..демек приличат на редови граждани..тука във всяка селска дупка като перник и бургас хората се знаят и ги оставят да работят докато се отчитат..в Неапол имотите дето са ги прибрали са за 2 милиарда евро..тъй че тоз плешивят плъх да не се прави на много работен щото му топлят стола точно да не работи..и да не скимти че някой не го харесвал първо щото не е за харесване и второ щото това и е работата на опозицията
12
3
Снайпер (преди 10 месеца)
Рейтинг: 7870 | Одобрение: 3980
Във Варна тоя край не дойде. Пропусна ни края, който идва само на върха на един проектил. Затова градът е на дъното по заплати и бизнес. Защото селското ни октоподче е обсебило всичко. Няма конкуренция, няма свобода на мисленето и идеите за бизнес. Т.нар. Мутри са отрочета на комунистическата ДС създадоха си репресивен апарат който да изсмуче де що има възможност да се прави бизнес и да унищожи всяка конкуренция. Без изтребване няма да стане и то пак казвам на второразрядните отрепки трябва, които са изпълнителите на мръсотиите. 
11
4
някой (преди 10 месеца)
Рейтинг: 14606 | Одобрение: 3396
На няколко от тук пишещите явно не им е ясно едно толкова просто и елементарно заключение, че така наречените "мутри", облечени вече и във власт, живеят от страха на хората, но и на това ще му дойде краят, както всъщност беше дошъл преди години, надявам се да помнят тези времена.
9
1
Снайпер (преди 10 месеца)
Рейтинг: 7870 | Одобрение: 3980
Господ създаде хората, а полковник Колт ги направи равни. Бъркаш много. откак свят светува съществува престъпление и наказание. убиваш теб те убиват. кръгът на отмъщението трябва да се затваря, а не да се оставят ненаказани престъпления. в момента има изкривяване на закономерностите. правосъдната система пази убийците даже ги пуска на свобода. та трябва корекция иначе няма справедливост. отмъщението е задължително, за да бъде пречистен света. трябва да има по свободен достъп до огнестрелни оръжия в България. само така ще има уважение между хората а не някакви анаболни кретени да дерибействат и да се правят на най-успелите. Пред Глок 
2
29
стоян (преди 10 месеца)
Рейтинг: 2734 | Одобрение: -7056
Аве, снайпер, вие малоумните, дрто бачкате за една заплата, друго освен да убивате май не знаете! Кофти! Роби ще сте
19
1
Снайпер (преди 10 месеца)
Рейтинг: 7870 | Одобрение: 3980
С въпросните мутри не става с прибиране. Трябва да се избият със снайпер най добре на трето ниво мутричките даже не е нужно баш босовете. Те босовете използват малоумните утайки от фитнесите дет за нищо не стават да ходят да плашат хората да рекетират да ограбват бизнеса и труда на хората. Като му изтрепеш гавазите и главатарят на мафията става бай уй. цялата мутренска империя се гради на базата на страха. най-големият враг на мафията е публичността. а простите българи да знаят че зарадия мутромафиотите обвързани с политиците вие сте бедни крепостни роби а нормалните хора се изнесоха в чужбина. ама така е като мълчите. трябва да се избиват мутрите от мен го знайте. няма как друг начин. с арести само не става
15
15
Чичо (преди 10 месеца)
Рейтинг: 36563 | Одобрение: 5308
Прокурорът на управляващата ОПГ.
15
3
гарфилд (преди 10 месеца)
Рейтинг: 36169 | Одобрение: 14114
Гешев...ще ставаш началник на избирателната прокуратура...ще наследиш досегашния си шеф...и ще продължиш линията му.И тъй като...циганката умря...не се бий в гърдите...че много боли.
19
4
чака-рака (преди 10 месеца)
Рейтинг: 5177 | Одобрение: 1372
тоя от сега е легенда..кой прибра бре геш ??  митьо очите да го пазите да не го очистят ?? я се съвземи мафията в бг от десетина години на сам се нарича МВР
10
7
някой (преди 10 месеца)
Рейтинг: 14606 | Одобрение: 3396
Някой тук отново не е чел статията, но за сметка на това, отново се "изказва", както винаги неподготвен и в пълен противовес с общото мнение. Какво да се прави, толкова си може, което показва и във всеки свой коментар под всяка статия. 
27
2
Снайпер (преди 10 месеца)
Рейтинг: 7870 | Одобрение: 3980
Абе кви мутри сте прибрали знаеш ли че във Варна една групировка още рекетираттърговците да плащат рекет и кой не плаща го бият като последните селяни са тука. Помияри отгоре до долу в мръснишщата ни община. Всичко е обсебено местните феодални пикльовци. Прибрал мутрите друг път
16
4
ДИВАКА (преди 10 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
ГЕШЕВ..КАЗАХ ТИ ДА ВИКНЕШ ЦИГАНКАТА..А СЕГА ХОДИ С ПОСИНЕЛИ ГЪРДИ..Изплезване:devil:Ухилен
29
3
Пешо от Виница (преди 10 месеца)
Рейтинг: 50131 | Одобрение: 19211
"Време е нещо да се свърши в тази държава". А защо досега във времето на твоя началник-Цацаров не се  е свършило нещо? Това да не би да е случайно или съзнателно?Нима държавата  е встъпила в свойте задължения едва сега? Каква е причината? Ей, такиви простички въпроси  се лутат в главата ми...
38
8
12321 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 10997 | Одобрение: 3657
Абе, тъпанар, ако трябваше да се спре грабежа Бойко теб ли щеше да сложи?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама