Смразяващи кадри! Турски ферибот удари българска яхта в Босфора

04.10.2019 / 12:17 10

Турският ферибот EMIN INANDI (MMSI: 271010292), собственост на Turyol, отне предимството и удари българската яхта "LZ yachting 1991" с шкипер Лъчезар Братоев по време на регата "Turkcell Platinum Bosphorus Cup" край Истанбул.

Това съобщава Maritime.bg на своята фейсбук страница. 

"Покъртителна липса на морска култура и спазване на правилата.", коментират специалисти.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
3
петково (преди 9 месеца)
Рейтинг: 2772 | Одобрение: 207
Неграмотни коментари на хора, които никога не са се качвали на яхта или участвали в регата. Яхтата има абсолютно предимство пред всички други плавателни съдове, с които има конфликтни точки или курсове. Правилото не е за ляво или дясно минаващ, а за курса по отношение на вятъра и е валидно само при регати и само между яхти. Турчинът явно не е бил известен за регатата (пропуск на организаторите) и си кара както си знае. А както се видя от видеото сблъсък нямаше, само псувни..
4
2
Пиша на кирилица (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1023 | Одобрение: 213
Е те нашите сами си каканижат: "Тоя ша го ударим","Тоя ша го ударим" Съвсем друго щеше да е ако се чуваше "Тоя ще ни удари"  Интересното, че че турчина мина през цялото състезания като на таран.
9
2
dd (преди 9 месеца)
Рейтинг: 9418 | Одобрение: 2968
Ся нашите че не гледат, не гледат...но по принцип ветроходът би следвало да е с предимство, още повече че участва в регата...вижда се как ферибота минава на метри и от другите яхти.
5
2
MrBean (преди 9 месеца)
Рейтинг: 33225 | Одобрение: 4990
Ок Милане,проверих но как се спира МК насред босфора? Аз може да съм сухоземно ,но дали на МК му пука за воплите на шкипера от LZyahtng, a дали случайно пак не вози мигранти.Въобще много инциденти им се насъбраха ,все в Турция.
8
2
tonivp (преди 9 месеца)
Рейтинг: 2198 | Одобрение: 888
и псувните си ги бивашеУхилен
8
3
MrBean (преди 9 месеца)
Рейтинг: 33225 | Одобрение: 4990
Милане така е ,но е ситУация, дясно стоящ е с предимство.А за какъв чеп шкипера прави рязък поворот в канала/Босфора...
26
7
Орман (преди 9 месеца)
Рейтинг: 7441 | Одобрение: 2946
"Покъртителна липса на морска култура и спазване на правилата.", коментират специалисти -ТОВА Е ОТНОШЕНИЕТО НА ТУРЦИТЕ КЪМ НАС.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама