Социалният министър: Правителството успя да запази работните места на четвърт милион българи

22.01.2021 / 19:39 15

снимка Булфото

Правителството е успяло да запази чрез мярката 60 на 40 работните места на четвърт милион българи. До момента по нея са изплатени 747 млн. лв.Това обяви министърът на социалната политика Деница Сачева в Народното събрание. За тази година са предвидени още 600 млн. лв. за продължаване на мярката до месец септември, предаде actualno.com.

Сачева призна, че в много случаи е имало забавяне на компенсациите, на които безработните имат право. Според нея обаче има обяснение за това. "Забавянето се дължи не само на огромния обем работа, но и на факта, че много декларации са сгрешени, включително огромен процент от банковите сметки бяха сгрешени“, поясни Сачева.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
LM (преди 2 месеца)
Рейтинг: 6991 | Одобрение: -5684
Крис, това което съм написал е съвсем искренно. В повечето си предишни постове, по скоро се дразних с вас, поради факта, че не гледате обективно на нещата които пишете. Разбирам ви напълно, че управляващите не са ви симпатични, но погледнато отстрани, излиза, че сте обикновенни драскачи, които пишат с повод и без. За всичко лошо случващо се в БГ, някои от вас, обвиняват правителството, че то е виновно. Дори като вали дъжд, пак то е виновно. Заради което, много хора ви намират за смешни и несериозни, и пишете с една единствена цел, да се драчите. Знам, че не е така, но впечатлението което оставяте е такова. Затова ви моля, колкото по обективни бъдете, толкова по на сериозно ще ви взимат. Ако тръгна да се ровя в архива, ще намеря почти за всеки един от вас, коментар, в който се хока управлението, за това, че Кака Слонка  например, си е изтървала телефона и се е счупил. С такива изцепки, какво биха си помислили хората четящи коментарите ви. И нито съм гербаджия, нито трол. Даже много пъти съм ги упреквал, както и вманиачения гербаджия, колектор ли беше, че често си сменяше прозвището, и него съм нареждал за отношението му, че щом не е от ГЕРБ, значи е селянин, и да си ходи на село. Селянин, беше най-често използваната от него дума. Те така, колеги. Аз отдавна съм си отворил очите за случващото се, и отдавна пиша за това където трябва. Имам едно питане? Къде са протестиращите, защо намаляха така осезаемо ? Аз ще отговоря вместо вас ! Всичко това, се дължи на глухите организатори на протестите, които не искаха да чуят молбата на огромна част от българите, да не блокират пътищата, защото така страдаме ние, не управляващите. Писал съм къде ли не по този повод, че с този подход, ще загубят голяма част от поддръжниците си, и така и стана. Много хора се отдръпнаха, защото никой от организаторите не се съобрази с молбите им. Сами си вкараха автогол, защото не чуват какво им се говори. Всеки се мисли за по-умен от другия , и не се съобразява с това което му се говори. Затова сме, и ще бъдем дълго време в това положение, докато не проумеем, че начина за постигане на успех, е да сме сплотени и задружни. Ум царува, ум робува ум патки пасе.
2
1
12321 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 17626 | Одобрение: 5086
Не можеш да спечелиш, ако спориш с лайно. Можеш само да се изцапаш... Да пуснем водата!
3
1
Наблюдател (преди 2 месеца)
Рейтинг: 22531 | Одобрение: 911
-"Хора, писна ми. Писна ми да спорим и да се караме помежду си. ..... Всички що се наричат политици, са едни боклуци. Ние се караме, а те ни гледат сеира. ...." LM   ----------- :errm:Шокиран Умно и осъзнато заключение за днешната действителност у нас.Усмивка И аз споделям тези умозаключения и то ... отдавна.:unsure: И какво от това : - "Битият - бит, е@аният - е@ан.";)    Има и друга поговорка : -"Двама се карат, третият печели.":'( Не съм против "спора" по принцип, той е солта на живота, той е катализатора за достигане на истината.УсмивкаВ спора се ражда истината.”  са казвали древните римляни.:unsure: Но!!!!! какво е истина???? :wassat:  Въпрос задаван от най-древни времена до днес.:unsure: Истината е основополагаща характеристика на човешкото отнасяне към действителността.:unsure: Ние се интересуваме от истини, питаме за истини, съобщаваме истини или по-общо, улавяме моменти в потока на постоянно променящата се действителност.:errm: Едни приемат "абсолютната", други "относителната" истина.:unsure: И двете страни са прави.:unsure: Защото "истината" е това което съответства на действителността в различните епохи, но също така "истината" съответства и на своя обект/субект.:unsure: ...........  Много се разприказвах за сложни неща, а нямам този потенциал. Просто съм един обикновен човек, а не философ или "пишман" политик.8-)  Нека спорим, но да не се обиждаме на личностна основа. Усмивка...... За нашите политиците  ше направя изключение, "обиждайте" ги всячески, те си "отвоюваха" това право и си заслужават. Гняв........ Тяхната верица душманска, ....  ненаяли се, ненапили се, ненакрали се!:dizzy:
1
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
LM.....правилно си го написал, но не за това иде реч.....Рядко се ползва и си го взел от някое книжле, или преводачката в  Гуглето.....Английския е труден език с неговите идиоми и сленг.....И къде видя да се самоизтъквам и да се хваля, че мога всичко.....? Голямо въображение бе.....А в Англия съм бил 8 пъти и не съм имал езикови проблеми....В самата Англия има доста хора с ниско ниво на английски, както и в САЩ разбира се....Дори да изключиш онези с дръпнатите очички, червени точки на челата и патлажаните....Светът е разнообразен, а английският навсякъде е още по-разнообразен....И каква беше тази статия отдолу бе, пич.....Нещо се размекна, или пак се майтапиш за да си помислим, че си се променил.....? А дано, ама надали.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
някой (преди 2 месеца)
Рейтинг: 26339 | Одобрение: 6059
Ето това са истински приказки "LM" , това са и мислите на повечето коментиращи тук, не мислиш ли. Само не зная защо до този момент не пишеше по този начин, а без да има смисъл се "дереше" с всеки, който не е съгласен с "управляващите" и е против тях, които и да са били, крадливи и съсипващи народа и страната ни. Въпросът е, че винаги са били такива, но тези, надминаха всички, щом като сме оставили един простак и крадец да се гаври с народа. Интересно, метаморфозите се случват, понякога, но не напълно. За това ми е интересно какво преживя, че изведнъж "прогледна" и "изля" душата си, но лично аз те подкрепям, ако написаното все пак е истина. Прав си, не си струва ние да се драчим, а на онези няма от какво да им пука, те нали си крадат без да се замислят, но най-лошото е, че тези крадат от народа. За това, най-правилното е да ги изметем веднъж за винаги и да ги пратим, където им е мястото, а то не е да си харчат откраднатите пари, а облечени в раирани дрехи.
0
3
LM (преди 2 месеца)
Рейтинг: 6991 | Одобрение: -5684
Хора, писна ми. Писна ми да спорим и да се караме помежду си. Писнало ми е от управлението на тия, предните и следващите. Всичко е една изгубена кауза за нас, простосмъртните, и печеливша за политиците на власт, без значение кои са. Всички що се наричат политици, са едни боклуци. Ние се караме, а те ни гледат сеира. Ние печелим обещания, а те пари и власт. Кой страда най-много ? ние. Кой печели най-много ? те. Няма ни един читав политик. Политиката е една мръсна игра без край. Там се уреждат всякакви интереси но техните, не нашите. Докога ще бъдем така разединени, и ще спорим кой крив, кой прав, докога ? Вместо да отделим от времето си за нещо приятно и полезно, ние го прахосваме в ненужни нам спорове и откровения. Дерем си очите един друг, за да могат да дойдат следващите крадци. Не си струва усилието и времето. Живота е твърде кратък ? Не се занимавайте с безсмислени неща, не си струва. Живейте си живота такъв какъвто е, и му се наслаждавайте докато можете. Който не може, да бяга навън, и без това в скоро време България ще изчезне от картата. Натам отиват нещата, няма оправия. И не съм песимист, е може би малко, по скоро реалист.
1
1
някой (преди 2 месеца)
Рейтинг: 26339 | Одобрение: 6059
"Крис" , не го е учил вероятно, защото ако въобще беше учил нещо си, не само английски, едва ли щеше да пише по този начин, което разбира се му е простено, защото толкова му е акълеца на горкия Усмивка. Иначе нищо ново, посредствеността и простотията са на мода, какъвто е "ръководителят" му (тиквата тулуп) , такъв е и лакея - трол. И не ми благодари този път "LM", едва ли ще сътвориш нещо "по-умно" от предишните си коментари.
0
4
LM (преди 2 месеца)
Рейтинг: 6991 | Одобрение: -5684
Крис, казах му пак да заповяда. Мисля, че правилно съм го написал, но ти знаеш по-добре от мен разбира се. А в Англия ходил ли си ? Ако не си, отиди и поговори с хората. С твоето американско произношение и български акцент, кой знае как ще те гледат тъпо и неразбираемо. За разлика от тебе, аз не се самоизтъквам, че знам и мога всичко. Това което знам, и на което съм способен, ми е достатъчно да се справя в живота. А самохвалството и подигравките които използваш често, визирам теб Крис, могат само да те принизят в очите на умния, и да те издигнат в очите на глупавия. Вторите са ти най-големите почитатели, нали ?
2
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
LM.... "You're Welcome" е рядко използван идиом.....Английско говорящите използват : It was my pleasure, No problem, или просто Welcome в зависимост от ситуацията.....Ти английския на строежа ли го учи.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
3
LM (преди 2 месеца)
Рейтинг: 6991 | Одобрение: -5684
Някой, благодаря за милите думи, но за такива като вас, такива са ми и коментарите. You're welcome.
3
1
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
А такива като ЛМ ще му подпират мекия.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
1
някой (преди 2 месеца)
Рейтинг: 26339 | Одобрение: 6059
"LM" , колко пъти да ти се казва, че си абсолютен тъпанар, което личи от "цветущия" ти коментар, доказващ за пореден път олигофренията и изключителната ти простотия.
0
6
LM (преди 2 месеца)
Рейтинг: 6991 | Одобрение: -5684
На 4-ти април ще ядете на Боко дъртия
1
1
12321 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 17626 | Одобрение: 5086
Ааах, Свиньо, на Коледа се отърва, ама на 4 април ще те гъчаме...
2
0
някой (преди 2 месеца)
Рейтинг: 26339 | Одобрение: 6059
Тази овца вярва ли си, защото едва ли има някой друг, който да вярва на глупостите и. Четвърт милион от хората останаха без работа, това е повече от сигурно, а вероятно и доста повече. Да не казвам колко хора си загубиха бизнеса или кретат едва преживявайки. То бива да си такава проста подлога, но нейното вече премина нормалните граници.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама