Студент излезе смело пред Слави Трифонов: Защо мълчахте досега? Явно, че няма да носите отговорност в парламента

17.06.2021 / 18:37 14

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: 7/8 ТВ

По време на срещата със студенти в Пловдив, един от тях попита Слави Трифонов защо досега партия "Има такъв народ" запазваше мълчание в по-голямата част от кампанията си.

"Тъй като на много от въпросите, които ви се задават, хората от вашата партия, които ходят по медиите, отговарят с "Ще видим", "Когато му дойде времето" и т.н. Създава се впечатление за едно много умело избягване на въпросите. Смятам, че когато дадени хора са кандидати за доверие и власт от народа, би следвало когато им се задават въпроси да са максимално точни и ясни, без увъртане. Разбрахме, че вие отговорност в НС няма да носите. В един пост обаче казахте, че може да го направите от друга институция. В този момент кажете без увъртане коя е институцията, от която ще носите отговорност", каза студентът Валентин Котев.

Ето и какво отговори Слави Трифонов:

"Виж какво, Маастрихт (бел.а. Слави Трифонов нарече студента така, тъй като той разкри, че учи в холандския град Маастрихт), аз мисля, че когато ти се запознаеш с едно момиче, едва ли като седнеш срещу нея започваш да обясняваш всичко за себе си - "аз съм такъв и такъв", "миналото ми е такова и такова". Нали все пак има някои неща, които не трябва да са ясни от самото начало. Първото нещо, което видях и разбрах, е, че отговорността, която мога да нося, не е задължително да е в парламента, тоест не е задължително аз да бъда в парламента. В парламента трябва да бъдат хора, които имат необходимите качества, образование и квалификация. И смятам, че на база на опита, който имам в намиране на хора, имаме добра селекция. Моето място не е задължително да бъда в парламента. Реших, че най-доброто е да бъдеш откровен и почтен. Затова и се отказах от това да бъда депутат. Аз си нося отговорността независимо дали съм депутат или не. Това е моето вътрешно убеждение - дали хората ще го разберат или не, ще стане ясно. Дали ще го приемат или не - пак ще стане ясно. Това е възможност, която аз смятам, че мога да използвам. Мога да бъда откровен, но има още неща, които очаквам да се случат и в зависимост от това как ще се случат, ще преценя. Преди месец не знаех и за това, което ще стане по закона "Магнитски". Това промени много неща. Така че има неща, които би следвало и би трябвало да се случат, за да взема твърдо решение. Това не означава, че бягам от отговорност. Напротив - отговорността е нещо, което ако не си готов да я носиш, е отвратително, а ако си готов - ще платиш много висока цена. Аз съм от втория тип - знам, че ще платя висока цена и не се страхувам от това. Едно нещо научих от Царя, който казваше: "Научете се да бъдете господари на мълчанието, а не господари на говоренето". Аз се опитвам да бъда господар на мълчанието. Общи приказки знам как да използвам".

 

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
уйчо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 55733 | Одобрение: -6487
Олигофрен нещастен.
2
0
милен (преди 11 месеца)
Рейтинг: 25574 | Одобрение: 3489
 Путчо, пожелавам ти да те срещне със скъпият си мощен джип, робовладелското, дрогирано мързеливо и необразовано изчадие, което краде на ден по 300 лева от трудолюбиви  работници, като мен, които работят тежка, непривлекателна и  висококвалифицирана работа за жълти стотинки и да те прати при Милен Цветков, докато кара със бясна скорост в града, уверен че законите за него не съществуват, защото може да си плати глобите с крадените пари от труда на висококвалифицираните работници.
1
4
уйчо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 55733 | Одобрение: -6487
Олигофрен, не ми говори за ай кю, че твоето направо избива през ушите, дъртата Астра е на Тито, твоите приказки наизуст ги знаем, а за това, че си тъп и необразован и вършиш непривлекателна физическа работа, никой не ти е виновен.
4
0
милен (преди 11 месеца)
Рейтинг: 25574 | Одобрение: 3489
 Путчо, на нискоинтелигентни същества като теб с IQ на амеба, какви въпроси може да зададе интелигентен човек, може би трябва да те пита къде си паркираш 20 годишната Астра, в хола или в гаража, за това трябва да има закон, който няма необходимото IQ, да не заема ръководни длъжности в Държавата ни, преди 2 години видяхме джип BMW , с немски номер и четири еднакви цифри и един колега, който десет години е живял в Германия каза, че това може да е само комплексиран" българин" , защото съвестните гернанци не държат нито на марката на колата нито на номера, а взвмат кола само за да им върши работа, без да се фукат с нея, и до сега Слави може да си мълча, но аз не съм си мълчал и9 винаги съм бил против това необразованите и мързеливи комунистически изчадия да крадат народните пари и да оставят с мизерни заплати съвестните и трудолюбиви работници и да ги принуждават да вземат кредити с голяма лихва за най необходими сметки.
2
5
уйчо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 55733 | Одобрение: -6487
kaka, нагласена работа, ти да избираш с кого да се срещнеш, със студенти, че по-интелигентни хора, може и въпроси да им е раздал. Да излезе на площада да го питат.
4
6
kaka (преди 11 месеца)
Рейтинг: 48847 | Одобрение: 6117
Браво на Слави ! Браво и на момчето В.Котев! Такива трябва да са политиците искренни и такива трябва да са хората прями и без страх да задават въпросите си към тези които избираме за да ни помагат в управлението на  живота ни.Тогава може би ще се доближим до демократичния живот .Защото комунягите промиха мозъците на всички с този измислен строй ,а после мутрите от герб ни довършиха и сега хората се лашкат от едната крайност в другата в преценката си.
2
5
Ко? Не! (преди 11 месеца)
Рейтинг: 5414 | Одобрение: -496
"Политикът" Слави пропагандиращ 10г мажоритарната система, кара хората да гласуват за него (и само не отричайте, че това е поредна партия от лидерски тип) без самия той да е кандидат за никакъв пост - депутат, министър, премиер или друго. В такъв случай излиза, че гласуващите за него гласуват за друг без да знаят дори за кого. И това ако не е идиотщина здраве му кажи. Но простия чалгизиран електорален мозък тези работи не може дори да ги осмисли.
3
0
Радослав (преди 11 месеца)
Рейтинг: 6094 | Одобрение: 1624
То от 30 години слушаме разни тиквеници как само говорят ,говорят ,говорят...празни приказки без покритие. Така свикнахме. Да ни говорят и нищо да не се случва ,че сега ,когато някой не бръщолеви постоянно нещо ,и не е постояно по медиите ни се струва странно. Но не е странно ,а нормално. Наслушали сме се на празни приказки. Кжи нещо и го направи ,а не да ми се биеш в гърдите аз това ще направя ,онова ще направя ,и накрая ....
Губим България ,хораааа....
2
2
ajki (преди 11 месеца)
Рейтинг: 1130 | Одобрение: 280
   право е момчето....не можеш само да се криеш и да бягаш от отговори....щом си тръгнал да ставаш политик /друг е въпроса дали си за там/ трябва умееш и да разговаряш и да отговаряш...
В.Бянова
0
4
MrBean (преди 11 месеца)
Рейтинг: 92209 | Одобрение: 2849
Момчето е отраснало в друга култура,младежки дръзко,пък дано думите не са напъхани в устата му. А дали се е крил Слави,ами скачаше пред парламента през 97ма къде е бил младежа тогава?
5
7
ПраБългарин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 44863 | Одобрение: -27397
Да бе, оправдавай го. Много точно си каза момчето, защо търси отговор от Слави и дали може да му има доверие, след това малоумно поведение.
7
6
Радостин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 46183 | Одобрение: 873
Браво  Слави. Този от  Маастреих  е герберски  платен тъпанар
Осъждане на предателите!
3
11
уйчо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 55733 | Одобрение: -6487
Тоз нещо е психясал яко. Ама има и много психясал електорат. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама