Светослав Иванов: А нас - кучета ни яли

09.06.2019 / 22:27 4

Мислете за контрастите, за да осъзнаете колко голяма става ямата между власт и общество

Тази седмица станахме свидетели на два контраста, две крайности, които са много показателни за живота днес. В един и същи ден от новините научихме, че в София ще строят супер-компютър и че пет кучета убиха човек. За породен път. Мислете за контрастите, за да осъзнаете колко голяма става ямата между власт и общество.

"Фолксваген" ще строи завод. А по улиците все още можеш да се разминеш с каруци. Ще вдигат небостъргач, а по магистралата се блъскаш в кон. Партии искат да свалят ДДС-то на книги, лекарства и хляб, а други ще правят партийната субсидия по един лев. Ако ги слуша човек, всичко отдавна трябваше да е безплатно. А в същото време - ток и топло скачат. По сметките ще го усетите. Партиите пари си имат - като тези на държавите във война - имат и политическо, и военно крило. Тук само военното крило се нарича "корпоративно". Ремонтираш една улица, разбиват се четири околни, откъдето започва да минава целият трафик. И така, колкото повече града се ремонтира, толкова повече се разбива.

Къщи за гости без гости. Уж народ индустриален, а пък с растеж, който ще догони европейските стандарти след има няма... 100 години. Няма нищо индустриално в страна с лоша демографска прогноза, в която работната сила намалява, а пенсионерите се увеличават. Картините, които чертаят управляващи, а и на моменти опозиция в главите си, само показва как паралелната реалност е завладяла съзнанието им. Те толкова силно са потънали в нея, че я възприемат като истината. Само, че истина, създадена от тях. Твърдения, повтаряни от десетки приближени, които играят ролята на огледалото, след командата "Огледалце, огледалце, я кажи ми...". Те никога няма да кажат, че на арената на популизма е опасно и никога няма да признаят, че отдавна политиците не говорят за нуждата от големи реформи. Сега живеем във фейсбук времената, в които е важно какво казваш, как го казваш и кой те снима.

Но да се върнем към началото на коментара. Ще повярвам, че България върви напред, когато кучета спрат да убиват хора. Когато не виждаме каруци по булевардите в големите градове. Когато една улица или площад не се ремонтира в продължение на години, през които на други места в света строят цели градове. Когато надеждата за добър живот не е търкане, а работа. И когато парламентът се реди с гласуване, а не с пасуване. Най-много ме е страх, че и думите започнаха да губят своята стойност. Поне в тази реалност, която все по-често бъркаме с нормалност. Даже се чудех, има ли смисъл от този коментар?Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

9
8
петково (преди 3 години)
Рейтинг: 6505 | Одобрение: -2030
А бе нанси, като беше толкова хубаво защо синковците дето ни управляваха сами си свалиха дъртия диктатор и развалиха тази "идилия"? Всичко, което изброяваш беше само на хартия, а под покривалото фалш. Оръжейната индустрия работеше за диктаторски режими като този на Садам и Кадафи, оръжието изнасяхме на ембаргови страни. промишлеността ни произвеждаше боклуци, които "партньорите" ни от СИВ се чудеха къде да изхвърлят. Единственото годно и свястнбо-селскостопанската продукция се продаваше на безценица на "големия брат" по определяни от него цени.
14
7
NANSI (преди 3 години)
Рейтинг: 3386 | Одобрение: 1316
ЕДИНСТВЕНОТО РАДОСТНО Е, ЧЕ ИМА ВСЕ ОЩЕ НОРМАЛНО МИСЛЕЩИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА У НАС. ТАЗИ СТАТИЯ ГО ПОТВЪРЖДАВА. НО, ДАЛИ ТЕ ЩЕ ПОВЕДАТ МАЛКОТО ОСТАНАЛИ МИСЛЕЩИ, ДАЛИ ОКОПАВАНЕТО НА "УПРАВЛЕНЦИТЕ " Е ТОЛКОВА ЗДРЯВО, ЧЕ ВЕЧЕ Е БЕЗСМИСЛЕНО ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ, .....ВЧЕРА ГЛЕДАХ ПО ЕВРОКОМ ЕДНО ПРЕДАВАНЕ " БЪЛГАРИЯ, КОЯТО СЪГРАДИХМЕ".  АЗ НЕ ЗНАЕХ  НЯКОИ ДАННИ ЗА УСПЕХИТЕ НА НАШАТА РОДИНА. ЗНАЕХ САМО КЪДЕ БЕШЕ БЪЛГАРИЯ В ОБЛАСТТА В КОЯТО АЗ РАБОТЕХ - ВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТ / ТРЕТА В СВЕТА ПО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ -ПЛЪТНО СЛЕД САЩ И СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ/. ПЪРВИ ИЛИ ВТОРИ В СВЕТА В РАЗЛИЧНИТЕ ГОДИНИ ПО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС НА ЦИГАРИ И ЦИГАРЕНИ ИЗДЕЛИЯ. А МАЛКА БЪЛГАРИЯ Е ЗАЕМАЛА ОТ ПЪРВО ДО ТРЕТО МЯСТО ПО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС В МНОГО ОТРАСЛИ.
7
12
Пешо от Виница (преди 3 години)
Рейтинг: 88332 | Одобрение: 28952
До Ydnn: Прав си-матреала е лош!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама