Цялата улица "Михаил Колони" във Варна пропада на много места. Нужен е цялостен спешен ремонт на ремонта! Водата може да влезе в основите на сградите

13.01.2021 / 12:50 6

Кадър Елена Дамянова.

Нови пропадания има по ремонтираната за 2 милиона лева къса около 100 метра улица "Михаил Колони" във Варна, която стана известна в цяла България като емблема за некачествени и нефункционални ремонти на ГЕРБ.

Нужна е цялостна спешна реконструкция. 

Видно е, че паветата няма да издържат дълго и вероятно ще се наложи улицата отново да се приведе в стария й вид с асфалт.

Пропаданията са много места, но по-страшното е, че е възможно водата да се просмуче в основите на сградите. 

Живущите в района искат улицата да се възстанови в предишния й вид с тротоар и асфалтирана улица.

Улицата се явява нещо като трасе за оттичане на водите от централната градска част към морето, а да покриеш дере с павета е безумие дори и най-яката канализация в света да сложиш.

Още в началото на ремонта имаше жалби на живущите в района срещу едноличното решение на Портних, което те смятат за неудачно, но останаха нечути. 

Въпросът е дали Портних ще поеме лична отговорност за щетите, които е причинил.

 

Снимка Ванка Донев

Както "Петел" писа, ремонтът на Шишковата градинка и късата около 100 метра "Михаил Колони" за 2 милиона се превръща в емблема на неудачните градоустройствени решения във Варна. Паветата отново хлътнаха. Това се случва при всеки дъжд и според мнозина специалисти павираното покритие няма да издържи дълго, тъй като при всеки дъжд по улицата се стичат водните маси от централната част към морето. Въпросът е дали не е по-ефективно и разумно улицата да се върне в стария й вид с асфалт и тротоар, отколкото при всеки дъдж да се правят нови ремонти за сметка на данъкоплатците?

Този път пропадането е още по-сериозно от това при предния дъжд.

Авторът на проекта за реконструкцията на ул. "Михаил Колони" е арх. Жулиан Начев заяви:

"По мое мнение въпросното пропадане на настилката най-вероятно е причинено от авария на канализацията, изпълнител на която беше ВиК - Варна, каза за "Дневник" арх. Жулиан Начев. По време на изпълнението на ремонта на ул. "Михаил Колони" въпреки моето настояване канализацията всъщност не беше подменена. Направиха се нови отклонения от сградите по улицата, но основната тръба не беше сменена."

Причините за пропаданията обаче, които постоянно стават на пл. "Екзарх Йосиф", според него са други. "Те са причинени от неправилното изпълнение на обратните насипи след археологическите разкопки, които просто бяха засипвани без каквото и да било трамбоване, каза Начев. Обичайно такива изкопи се трамбоват машинно на всеки 20 см, така че там може да се очакват нови пропадания."

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 229080 | Одобрение: 22210
Ами Наблюдател, като гледам асфалтовата настилка по гербераските магистрали мисля, че са овладяли технологията на 2та сантиметра замазка....На Запад продължават със стари технологии да полагат по 15 санта, ама КО да ги прайш....изостанали са здраво и не се учат от нас.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
1
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
-"...Значи прави се стоманобетонно покритие и гаранцията е 3000 години.....!!" kris  ------ Аууууууу, много скъпо ще излезе бре Крис.:blink:Шокиран А техният суспай откъде ще е?:wassat: .....  А не може ли с платмасова мрежа за шпакловка и 2см. бетон:wassat:  ...  Правя компромис с ново предложение. Кметът трудно кандиса, ама къде ще ходи : - Рабицова мрежа и 2.5см  бетон! ;)
4
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 229080 | Одобрение: 22210
Голям смях ще падне, ако римските строители чиито пътища още стоят, чуят за тази българска глупост.....Та предлагам на великите български майстори един "древен" римски способ.....Значи прави се стоманобетонно покритие и гаранцията е 3000 години.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
6
1
владо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15274 | Одобрение: 7224
Герберите даже нямат доблестта да излязат и да поемат отговорност. Мълчат като....С тяхна помощ Варна пропада прогресивно. Очакваме "компетентните  лица" да излязат и да почнат да ръсят малоумни обяснения и оправдания. Единствения изход е да напълнят затворите и да им конфискуват имуществата.
7
1
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36706 | Одобрение: 8201
Чакаме гербаджиите да напишат, че той договора е подписан от предишният кмет, плочките са купени от луната, пясъка е доставен от фирма на БСП и ГЕРБ няма нищо общо с това пропаден и калпавият ремонт. Нямат съвсем нищо общо. Всичко е точно и да не го мислим толкова. Те колкото са построилииии. ехеееее...
5
0
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 107336 | Одобрение: 19801
"Въпросът е дали Портних ще поеме лична отговорност за щетите, които е причинил." каде се е чуло и видяло гербер да поеме отговорност???

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама