Току-що в парламента! Корнелия Нинова с гневна атака срещу ГЕРБ: Те осакатиха...

09.10.2019 / 10:08 9

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

 

Кадър: Канал 3

Лидерът на БСП Корнелия Нинова атакува гневно ГЕРБ по време на свое изказване от трибуната на парламента относно дебатите за второ гласуване на промени в наказателно-процесуалния кодекс.

Ето какво заяви Нинова:

„БСП предложихме при тежки телесни повреди и убийства, или тежки телесни повреди, водещи до смърт, да няма такова съкратено производство при признание. Да има присъда доживот без право на замяна, смятаме, че това справедливо.

Колегите в ГЕРБ осакатиха този текст и оставиха само убийства, без другите тежки престъпления.

И сега да се опитам да обясня какво означава това.

Скъпи българи, ако някой направи с вас следното:

Причини ви продължително разстройство на съзнанието, постоянна слепота с едното или двете очи, постоянна глухота, загуба на речта, детеродна неспособност, обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен орган, загуба на единия бъбрек, слезката или крило на белия дроб, загуба или осакатяване на крак или ръка, постоянно общо разтройство на здравето, опасност за живота ви. Тоест, това са тежките телесни повреди, ако някой ви причини това, и ви остави за цял живот с опасност за вас поради общо разстройство на здравето, и отиде и си го признае, според ГЕРБ този човек трябва да бъде с намалена присъда от една трета. А ако е добър в затвора, може да се пусне предсрочно, може и да бъде помилван. Това е тежката телесна повреда.

Ето за този въпрос става дума днес. И се вадят следните аргументи. Малка била статистиката на извършените такива престъпления, или ако премахнем съкратеното производство, процесът ще стане много бавен и много скъп. Представете си срещу това, което може да ви причини някой и утре да се разхожда свободно по улиците, докато вие лежите цял живот в болница с опасност за живота, срещу това ви се казва, ами статистиката е малка.

Статистика или справедливост и възмездие? Бързина на процеса или справедливост и възмездие?

Изводът ми е един. Докато ГЕРБ управлява страната, няма да има справедливост, уважаеми българи. Промяната е само във вашите ръце.”Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
6
милен (преди 9 месеца)
Рейтинг: 10876 | Одобрение: 1486
 Преди 7 дни, погледнах на Крис минусите, те бяха по над 220 на коментар, днес вече са по над 230, утайката Нексус иска да се издигне, след като потопи с измама първенците, така както прави неговият идол, полукнижникът гусин  Тиквович, който потопи и удави в кредити с големи лихви, работническата класа "трудолюбивите българи" и пенсионерите, които построиха България, за да им открадне народните пари и средствата които им се полагат заслужено.
4
5
ас (преди 9 месеца)
Рейтинг: 39267 | Одобрение: 12052
пешо според ес вече и в затвора имат право на интернет
8
7
Пешо от Виница (преди 9 месеца)
Рейтинг: 51143 | Одобрение: 19493
Само за статистиката  и за оценка на медицинското състояние на "недоразумението  с многото профили". Направи ми впечатление следното: В 16 часа "колекционера" си е направил рейтинг на+ на 5475, в 22.36 минути/ съществото не спи , а работи активно цъкайки/ на 7 737, а днес  е вече  9021. Имам питане: В психиатрията ,болните имат ли достъп до "комп"????:errm:
10
6
ас (преди 9 месеца)
Рейтинг: 39267 | Одобрение: 12052
12321 как да го стрелям патроните са скъпи да ги хабя за такова нищожество. имам предвид нещо което после само трява да се измие от кравта.
12
13
12321 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 11232 | Одобрение: 3712
Некси не можеш го стреля, той е гей и е под защита на БХК. Но може да му порнеш колектора и ще умре от глад...
6
7
ас (преди 9 месеца)
Рейтинг: 39267 | Одобрение: 12052
нямаш проблеми
6
7
Пешо от Виница (преди 9 месеца)
Рейтинг: 51143 | Одобрение: 19493
"АС", включи ме в твоята ловна дружинка., моля те.....Ухилен
9
6
ас (преди 9 месеца)
Рейтинг: 39267 | Одобрение: 12052
направо да ходим на лов за гербери преди да променят пак закона :devil:. некси каде си че ми тряваш за малкоАнгелче.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама