Ваня Григорова с мрачна прогноза: Скоро няма да можем да добиваме въглища

12.09.2022 / 08:10 6

кадър БНТ

Редактор: Веселин Златков

Икономическият експерт на КТ „Подкрепа” Ваня Григорова направи мрачна прогноза по БНТ за енергетиката ни, като заяви, че скоро няма да може да се добиват въглища в комплекса „Марица”. По нейни думи, това е резултат от общата европейска политика в енергетиката. Проблемът ще се усети в следващите няколко месеца, заяви Григорова.

Изземането на печалбите на енергийните дружества, които са високи заради скочилите цени, няма да компенсира всички юридически лица, които плащат по-високи сметки, коментира Григорова. Тя обясни, че това се отнася за общините и други структури, които не са фирми. „Даже в синдиката, в който работя, е така”, заяви икономистката.

За ситуацията с газа Ваня Григорова каза, че имаме осигурено гориво за октомври, но не и за ноември и декември. Според нея има сериозни забележки на агенцията за кадастър, които могат да забавят обещаното пускане на газовата връзка за доставка на газ от Гърция.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Пиша на кирилица (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3432 | Одобрение: 437
Шистов газ няма има подземни води в които слагат химикали и се получава някакъв горим газ. После ще ни карат да пием вода от обратна осмоза. Даже не е задължително да е морска може да е от тия химикали.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
2
2
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 55104 | Одобрение: -27221
Докато се държим като колония подчинена на запад или на изток така ще я караме. Каквито и залежи да имаме, ние никога няма да можем да се възползваме от тях, защото нито имаме технология за извличане от земните недра, нито имаме политици да гонят нашия интерес, а още по малко кадърни и работливи хора, които да се занимават с това. Ще дойдат чужди компании, политиците на власт ще лапнат комисионни, а ние само ще седим и ще гледаме, както гледаме сега златните Канадски мини, които изнасят пръст, която сепарират извън България ;)
11
2
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 243870 | Одобрение: 27605
Току що чета статия в американска медия, която задава въпроса : Защо Европа е забранила тракинг метода за добиване на шистов газ, след като разполага с повече, отколкото Щатите.....? На картата се виждат доста големи области в северните райони на Франция, Германия, УКРАЙНА, България и цялата централна Европа и Румъния, като само в Португалия няма газ.....Спомних си за години назад, когато във Франция унищожиха една долина и всъщност това беше причината за спиране на този иначе доста замърсяващ не само земята, но и въздуха метод.....Европа е в пъти по-гъсто населена от щата Дакота например и няма как да се унищожи земята на която живеем.....Тръс се е изказала, че ще разреши добива в Англия и Шотландия.....Идиотщините започнаха.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
1
Пиша на кирилица (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3432 | Одобрение: 437
Да пита румънците как топят стоманата. Константа е зарината с антрацитни  въглища. Носят ги от една мина в Канада корабите се провират през Бафинов залив пълен с айсберги от май до септември. Зимата мината е затворена. За да стигнат от мината до морето  канадците ги тътрят 150 километра по суша. Нашите ако са умни ще горят канадски, а не нашите лигнитни  де то не стават почти за нищо.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
1
0
Ко? Не! (преди 2 месеца)
Рейтинг: 8160 | Одобрение: -730
Как гнусно лъже това малкото червеничкото същество. Причината е ясна. Игра със страховете на хората и обработка на общественото мнение, така че "по случайност" да съвпадне с интересите на една друга държава....
2
2
Радостин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 64441 | Одобрение: -1109
Таз пикла само приказва и нищо не върши , получава 10 000 лева заплата месечно.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама