Варненец: Нарушенията на пътя до Терапията създават опасност за движението. Общината: Нямаме пари за ограничители

07.04.2021 / 11:47 8

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Снимки читател на „Петел“

Сигнал към община Варна за нарушения, които създават опасност за движението в района между Терапията и Кауфланд Бриз, е подал варненец. Той ни изпрати на пощата копие от сигнала и снимки, както и отговорът на градската управа. Нашият читател препоръчва да се поставят ограничители във въпросния район, за да се избегнат нежелани инциденти на пътя, но от общината казват, че нямат пари за решаване на проблема.

На доста опасни места в града са поставени ограничители по пътното платно. Места, на които се правят нарушения. Но по някакъв начин трябва да се даде гласност и на този проблем. Явно институциите не се интересуват от мнението на обикновенния гражданин. Трябва да се вдигне шум.

Всеки ден се сблъсквам с неприятни нарушения пред УМБАЛ „Света Марина“, на светофара преди въпросното учреждение по бул. „Христо Смирненски“ посока Кауфланд Бриз, където има лента за направо и за наляво. Там се правят нарушения, такива има и в посока Кауфланд Бриз, където платната стават две. Близо година мина, а не съм видял полиция там. Само се крият по храстите с камерите. Въпросният участък е много натоварен и условията за ПТП са са налични постоянно, пише гражданинът.

От Община Варна обаче отговориха на нашия съгражданин, че в момента не разполагат с пари, за да решат проблема.

Във връзка с постъпили в общинска администрация писмо, моля за предприемане на действия по компетентност в частта отнасяща се за неправомерно пресичане на двойна непрекъсната линия – М2.

В частта отнасяща се до поставяне на ограничители на пътното платно, ви уведомявам, че поради ограничения бюджетен ресурс за всяка календарна година, към настоящия момент няма предвидени средства за поставянето им, пише в официален отговор директорът на Дирекция ИИБ към Община Варна инж. Петър Гърбузов.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Марио (преди 1 годинa)
Рейтинг: 16890 | Одобрение: 3545
На същият участък можем да видим как се изхранват няколко поколения от ВиК.Ангелче
3
2
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48219 | Одобрение: 1574
Това с левия завой към паркинга на терапията не толкова проблем, а и от къде да влизат хората? По-скоро нова маркировка с лента за ляв там, а тия от борсата са проблема дето постоянно запушват лентата и си ползват за тях, направо трябва да плащат такса престой на Общината , защото лентата е заета 2/3 от светлата част на деня от техни камиони. Цялата концепция на Варна за трафика е преебана! На околовръстното не трябваше да има толкова входове и изходи, както и на главните булеварди. То и едно време беше забранено. Не случайно това са главни артерии , а една артерия , за да прекарва потока трябва да няма вливания и отливания през 5 метра.
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
3
5
666 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18256 | Одобрение: 5426
Тия които не са харесали статията явно са от завиващите Ухилен
4
1
Голям праз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 20332 | Одобрение: 3312
А 400 милиона лева за 3,5 километра намерихте!!!!
5
3
Dooobre!!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 12868 | Одобрение: 5308
Компактен, лаконичен и безотговорен... отговор!!! Напълно в стила на горкичките ни "претоварени" общинари. На никого не му пука за нищо, ако не е свързано с далавера. Ловко и умело отговорността е прехвърлена към КАТ-Варна с копие от писмото... Измиха си ръчичките, като Пилат Понтийски!!!  А на този участък нелепо загинаха хора!!! Един от тях през 2015г. беше д-р Людмил Савов - светла му памет!  Да не говорим за участъка между Военна болница и ул.Мир - осеян с дупки и трапове от вечните ремонти на ВиК. Ами бул."Трети март"?!? От месеци стърчат върху платното изкривените железа от катастрофи в разделителната мантинела, но на никого не му пука! 
Да живей България!
7
1
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
а да спечелите изборите в Максуда имате пари
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама