Вежди Рашидов обвини Тодор Живков за водната криза в Перник: Другарят е допуснал грешки

20.01.2020 / 11:20 13

БСП внася вота на недоверие, заради провал на правителството в политиката по околна среда и управлението на водния сектор. Подписката с мотивите ще бъде депозирана в деловодството на парламента в 14:00 ч.


"Нормалните политически пазарлъци започват да се появяват преди такива вотове. По-важно е това, което се случва. Сериозната част от разговора е, че се прие как за 40 дни да се прокара вода от Белемекен до Перник. Грешки са допуснати от господин другаря Живков", коментира председателят на комисията по култура в НС Вежди Рашидов в студиото на "България сутрин".

"Вода няма, хората са в криза, а те искат да се забавляват да свалят правителството", каза Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

"Аз бях един малкото министри, който върна от Канада 21 хил. антики, които те не бяха длъжни да ни връщат", припомни Рашидов.

Според него културно наследство се изнася с протекциите на много високи етажи на властта и няма шанс държавата да върне обратно откраднатия медальон.

"Свършена е работата. Единстеният шанс е бил да не изпуснем да замине от държавата", каза той.

В края на май Рашидов организира европейски форум, който да обсъди проблемите в сферата с незаконната търговия на културни ценности.

"Всичко това е проблем на света и на Европа", отбеляза Рашидов. Той смята, че са необходими драконовски мерки, които да се борят с престъпниците.

Друга тема, която предизвика обществена реакция, е проектът за реконструкция на площад "Св. Неделя". Софийската света митрополия се противопостави на проекта на архитект Фуксас за новата визия на площада. 

"В момента има един прекрасен проект. Църквата ще седи в тази среда като едно бижу, ще се открои. Аз съм против самодейността, която се вихри в България. Всеки втори разбира от всичко. Българската православна църква трябва да се занимава с благотворителност и вярата на хората, а не с архитектура", категоричен беше Рашидов.

"Трябва да диша това централно пространство. България е осеяна с паметници, които светят - кич до кич. Градската среда е на всички нас и трябва да е създавана от професионалисти", отбеляза Рашидов.

По негово предложение в средата на 2020 г. ще бъде преиздаден романът "Под игото".

"Вазов е христоматиен писател. Много деца вече не знаят кой е той. Да бъде точно "Под игото" се реши на колективна среща. Но аз бих издал по-непознатите неща на Иван Вазов. Той не е само "Под игото", заяви Рашидов.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kaka (преди 4 години)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
Могат ,могат да го боядисат!!! И то още как и го правят само срещу 50-60 милиона на стена.На село бабите им и дедовците им все с милиони са живяли,ако не е по малко от милион не се захващат. 
8
2
владо (преди 4 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
Спешно трябва да се построят нови лудници и..........затвори. Пациенти и клиенти бол, и всички са в политиката
4
3
Голям праз (преди 4 години)
Рейтинг: 34870 | Одобрение: 5785
И после ще каже последните думи на Матросов -Ёбанны лёд, на амбразуру попал!
7
1
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА (преди 4 години)
Рейтинг: 720 | Одобрение: 230
Веждата дали тъй тъп се е родил или е ходил на курсове?
Все повече заобичвам животните,като гледам хората.....
9
1
pim (преди 4 години)
Рейтинг: 1676 | Одобрение: 571
Веждито е като Матросов на амбазурата ...
10
1
Atna (преди 4 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 2239
А новият вожд не  е виновен за нищо.
8
3
Голям праз (преди 4 години)
Рейтинг: 34870 | Одобрение: 5785
Глупости Рашидов, траките са виновни че са се заселили там!
11
2
Чичо (преди 4 години)
Рейтинг: 43352 | Одобрение: 6487
Ха-ха, пияния каменоделец съвсем  е изперкал. Алкохола не прощава.Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама