Ври и кипи пред турското посолство в София заради намесата на Турция в изборите в България

18.11.2021 / 17:45 12

Снимки: Булфото

Протест се провежда пред турското посолство в София.

Днес МВР обяви, че има данни за намеса на Турция в изборите в България.

Хора се събраха там, а полицейското присъствие в целия район е изключително засилено.

 Стигна се за кратко и до напрежение.

Хората, които развяват български знамена, са се опитали да излязат на пътя и да спрат движението по бул. "Васил Левски", но полицията не е позволила, съобщава "Дарик". Хвърляни са ябълки и домати по посолството и по полицейските коли. 

Днес България призова Турция да се въздържа от предизборна агитация. Това е станало на среща между постоянния секретар на външното ни министерство Иван Кондов и извънредния и пълномощен посланик на Турция в София Айлин Секизкьок, съобщиха от МВнР.

На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на официални лица, турски политически лидери, изселнически организации и медии с предизборна агитация и призиви в Турция за гласуване в полза на политическа партия у нас. Българската страна изрази очакване турските институции и официални лица категорично да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в България, по време на предстоящия втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 г.

По-рано през деня, вътрешният министър Бойко Рашков разказа за репортаж по турска телевизия и няколко други публикации, в които се отправяли призиви за гласуване. "Всички станахме свидетели на поведението на някои органи в Турция, което може да се определи като вмешателство", заяви той. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
7
West (преди 2 години)
Рейтинг: 4459 | Одобрение: -4556
Нещата са наистина сериозни и трябваше да подходим по-дипломатично към ситуацията, защото не сме в състояние, да отвърнем на евентуален ответен удар. Тръгнали сме с рогата напред без да мислим за последствията, които ще навредят само и единствено на нас. Така или иначе ние сме мазохисти и първо действаме, а чак после мислим, че отново сме сгрешили!
4
1
милен (преди 2 години)
Рейтинг: 28801 | Одобрение: 3741
 Може дори да съм без основно Убразование но си оставам БЪЛГАРИН а ти си гяура, който ходи на Топлата вода за да търси оня пич Веждито.
1
4
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 83755 | Одобрение: -955
Олигофрен, ти затова си останал, че си с основно най-много.
3
0
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 140230 | Одобрение: 22380
не забравяйте герб и дост дпс не е единственната турска партия у нас. да не забравяме че боико борисов като загуби първите избори тази година отиде да моли ердуган за помощ на следващите избори. за това сега се напълнихме с мигранти защото боико борисв тряваше да злепостави Бойко Рашков които му спря предизборната кампания която закона нарича копуване на гласове,
1
0
милен (преди 2 години)
Рейтинг: 28801 | Одобрение: 3741
 Още от "Под игото" е било така, дребнавите алчни политикантчета и чорбаджийчета, които не искат да работят а искат да имат роби и от тях да трупат несметни богатства са се подчинявали на фесовете, а те са били доволни че една шепа "чорбаджии" причиняват бедност на многомилионната рая, защото в "корана" им се казва Срещнеш ли друговерец, дори и в пустинята да е (там където не ти пречи), извади ятагана и го съсечи, по пет на нош мамицата им османлийска, вчера двама феса ме поздравиха доста учтиво, познавам ги от 20-сетина години и ги срещнах до централата на ДПС.
5
1
Пешо от Виница (преди 2 години)
Рейтинг: 93277 | Одобрение: 30227
Късно е чадо,късно е.Мандалото лопна! Това беше връх на цинично отношение на Ердоган във взаимодействие с боко! И сега пак тикат своята марионетка на оня с начервените устнички да става президент от името на Турция. Боже,и това доживяхме да видим!!! Протестите трябваше да бъдат преди , а не сага. А виновниците са онези ,които с своите дребни политически интереси продадоха България.Това е жалката ,но реална истина!
6
7
ПХК (преди 2 години)
Рейтинг: 16965 | Одобрение: -5255
Не забравяйте, че този закон да се гласува в Турция, бе предложен и одобрен от групата на ИТН. Сега отивайте и протестирайте пред тяхната централа, а не пред турското посолство.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
6
3
Снайпер (преди 2 години)
Рейтинг: 13131 | Одобрение: 2441
ДПС-арите трябва и да ги разследват. Докога ще изнудват държават с етническата карта и ще държат и собствения си електорат като роби и цяла България.
"Как с една фраза да опишеш цялата руска история? Страната на задушените възможности. Владетелите се променят. Архипелага остава" Солженицин
2
10
Sicario (преди 2 години)
Рейтинг: 8860 | Одобрение: -2620
Резаците от ДПС не им пука за когото и да било за Президент. Те си взеха повече от мах което очакваха на парламентарните избори. Герджиков е загубил на 99.9999%. Само огромен гаф на Радеф може да обърка нещата. Така че ще си имаме военна диктатура с диктатор ген. Радеф. 
deaf forever
6
4
azmislya (преди 2 години)
Рейтинг: 796 | Одобрение: -119
Ами, отворете още секции в Турция, тези са малко. Според мен трябва да се гласува само и единствено в България и в посолствата в чужбина. Задължително трябва да се въведе и условието за отседналост. Не живееш в България повече от една година - нямаш право да гласуваш.
5
3
Снайпер (преди 2 години)
Рейтинг: 13131 | Одобрение: 2441
Първо пратете армията на границата и после ДПС вън от властта иначе ще си останем Анадола
"Как с една фраза да опишеш цялата руска история? Страната на задушените възможности. Владетелите се променят. Архипелага остава" Солженицин
2
0
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Сега ДПС да излезе и обесни на протестиращите защо са допуснали това да се случи и за последствията от техните действия Да декларират че техните симпатизанти ще могат да гласуват според своите убеждения
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама