За змии по дърветата в парка на Аспарухово алармира варненка (снимки)

07.05.2019 / 13:59 8

rns.bg

Змии по клоните на дърветата в парка на Аспарухово. За това сигнализираха до rns притеснени майки.


Те се позоваха на публикация в социалната мрежа. Варненка разяснява къде е заснела влечугите, както и, че е вероятно същите не са отровни, но биха предизвикали изключителна уплаха, ако паднат върху някого.

Публикацията предизвика огромен интерес и притеснение. Докато едни се питат къде е това и възможно ли е, други се надяват кметството да вземе адекватни мерки и влечугите да не стресират хората в парка."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
16
0
Iva (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28 | Одобрение: 18
Много смешно за аверките по дърветата... Фотографиите са мои. С мое разрешение са публикувани във фейсбук, откъдето се копнаха и фактите се украсиха, преувеличиха и се превърна в евтина сензация.  Нито съм била притеснена, нито ужасена. По-скоро възхитена от симетрията и съвършенството. Ако не се закача и не се почувства застрашена, змията няма да нападне. А по въпроса къде е мястото ѝ - това е парк с жива природа. Как ще забраним на водните змии да изпълзят по някое дърво?  Въпреки написаното по-горе си признавам, че и на мен би ми изкарала акъла, ако беше паднала на главата ми. 
12
12
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
Ужас. Не съм херпетолог, но като че ли тази змия е от рода на смоците. Но знае ли Човек ? Пази се сам, за да те пази и Господ.  Не виня кметството за наличието им (змиите) на публични места. И те са част от нашия ареал на обитание, просто трябва да го приемем и пазим.  
11
11
хехе (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2802 | Одобрение: 1462
змия сигнализира за варненки по дърветата...
24
2
4udovi6teto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 27671 | Одобрение: 7956
Егати... наистина могат да изкарат на някого акъла! 
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама