Зам.-кметът Христо Иванов: Критиките за бул. “Левски” са провокация

23.04.2019 / 14:00 8

Снимка: "Варна Утре"

Най-големият инфраструктурен проект на Варна – булевард “Васил Левски”, е на финала и ще бъде отворен за Великден, съобщи  “Нова Варна” , цитирайки изпълнителния директор на “Хидрострой” – Николай Пашов.


В момента се полагат последните метри асфалт, остава да бъде направена част от маркировката, да бъдат поставени пътни знаци и да се довърши т.нар. заустване на прилежащите улици.

Четирите пешеходни надлеза (пасарелки), чрез които пешеходците ще могат да преминават през високоскоростното трасе на булеварда, ще бъдат пуснати в експлоатация след Великден. Ще бъдат монтирани асансьори, като е избран най-добрият модел според изпълнителя. Те ще улеснят преминаването на майки с детски колички и хора с инвалидни колички. Освен от пешеходци те ще могат да бъдат използвани и от велосипедисти, обясни Пашов.

“Работниците ни са на предела, работят почти денонощно, за да бъде завършен булевардът в срок и за да може варненци да прекарат нормално празниците.”

До 3 часа в понеделник е продължило асфалтирането по затворения за движение участък между улица “Подвис” и “Цар Освободител”.

След пускането на “Васил Левски” се очаква да бъде отворен и друг обект, по който текат строително-ремонтни дейности – булевард “Съборни”. Според Николай Пашов това може да се случи още на 30 април. Пускането му се бави заради ВиК проблеми, а не поради липса на капацитет, категоричен е той след отправени обвинения от Общината.

Вчера следобед в Община Варна бе проведена и пресконференция, на която присъстваха зам.-кмета на града Христо Иванов, главният архитект Виктор Бузев и проектантите на булеварда.

Повод за нея бяха отправените критики от Камарата на архитектите в България (КАБ) към проектирането и изпълнението на трасето, по-конкретно към кръстовището на булевард “Цар Освободител”, добило популярност сред варненци като наклоненото кръгово. Според архитектите това намалява видимостта за шофьорите. Друг “дефект” е, че в кривите има чупки, което създава опасна неестествна треактория за автомобилите, както и липсата на мисъл към пешеходците, които не могат да преминат от единия край на кръговото до другия без кола.

Снимка: “Нова Варна”

Главният архитект Виктор Бузев обаче съобщи по време на пресконференцията, че на заседание на КАБ в София критиките са оттеглени, тъй като е станало ясно, че членовете на Камарата са разполагали с неточна информация. Заместник-кметът подчерта, че подобни критики дни преди пускането на булеварда, са неоснователни и тенденциозни.

Той обясни, че трафикът на автомобили по бул. “Васил Левски” ще се осъществява с временна организация на движение, но той ще бъде отворен с пълния си капацитет и допълни, че новото пътно съоръжение ще разтовари трафика на града.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
15
1
Oblak (преди 4 години)
Рейтинг: 843 | Одобрение: 278
Дебил!
26
2
владо (преди 4 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
Всичките общинари са абсолютно наясно каква глупост сътвориха с този булевард, но паричките за него са вече усвоени и вече не могат да накарат изпълнителя да си поправи малоумното изпълнение. Не им остава нищо друго освен да се надпреварват в хор да ни казват колко е чудесно всичко.........една лъжа повторена 100 пъти става истина......колкото повече ги траем, толкова повече ще ни лъжат и крадат
22
2
гарфилд (преди 4 години)
Рейтинг: 53228 | Одобрение: 17203
А ти си една от най-големите провокации в оПщината.
26
8
12321 (преди 4 години)
Рейтинг: 28131 | Одобрение: 6806
А за парите, за парите какво ще кажеш...
24
4
Mitko (преди 4 години)
Рейтинг: 2833 | Одобрение: 578
Цял световен опит е провакация заради бул. Левски? Строителство на магистрали сред жилищни, която пречи на пешеходци е пълна глупост, отдавно никой така не прави, защото подобна магистрала само стимулира използване на коли в града. Тези пари бих могли да похарчат за подобряване на градски транспорт и пешеходна инфраструктура.
22
3
MrBean (преди 4 години)
Рейтинг: 134587 | Одобрение: -1908
Замкмете имаш ли апартамент? Имаааш знам. И опавете шосетата около затвора ,че като ви идват на свиждане да не им е зор. Олигос прост ,не искам да съм лош пророк но тази писта за бобслей през зимата ще ..... дори се страхувам да помисля. През зимата драги варненци ще е страшно там... лошо,лошо
32
5
Цвъсансьорът (преди 4 години)
Рейтинг: 1557 | Одобрение: 847
Провокация, провокация, колко да е провокация, след като всеки варненец изпитва на гърба си недоумиците на тези проекти и пълната безхаберност на държавната и общинската власт.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама