Зеленски: Днес започва обратното броене за връщането на Крим към Украйна

23.08.2021 / 16:58 11

Снимка Президентство на Украйна

Ново напрежение по линията Киев-Москва. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че от днес започва "обратното броене до освобождението на Крим", обеща да направи всичко възможно за възвръщането на полуострова и изрази надежда за това, че съвместната работа с международните партньори ще принуди Русия да седне на масата на преговорите, информира "Новости", предаде Факти.

Днес в украинската столица се провежда инициираната от Украйна среща на високо равнище "Кримска платформа", на която се обсъжда въпросът за възвръщане от Киев на контрола над Крим. Както по-рано заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, 44 страни и международни организации ще вземат участие в срещата.

Руският външен министър Сергей Лавров коментира във връзка с форума, че "Западът ще продължи да подхранва неонацистките, расистките настроения на съвременните украински власти".

"От днес ние фактически започваме обратното броене до освобождаването на нашата земя, украинския полуостров. И е напълно вероятно 23 август 2021 г. да влезе в историята като ден на началото на деокупацията на Автономна република Крим и град Севастопол ", настоя Зеленски в хода на срещата "Кримска платформа".

Зеленски увери, че Украйна ще направи всичко, за да върне Крим в състава си, надявайки се, че съвместната работа с международни партньори "ще принуди Руската федерация да седне на масата за преговорите".

"И Украйна, и аз лично ще направим всичко възможно да върнем Крим, така че Крим, заедно с Украйна, да стане част от Европа. За това ще използваме всички възможни политически, правни и най-вече дипломатически средства", подчерта още украинският държавен глава.

Той отбеляза, че Киев се нуждае от подкрепа на международно равнище по въпроса за възвръщането на полуострова. "Ние осъзнаваме, че нашата независима държава, Украйна, сама никога няма да може да върне Крим, ние се нуждаем от ефективна подкрепа на международно ниво", каза Зеленски.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
някой (преди 2 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Едва ли може да има по-убедителен отговор от този, който "Сандокан 1964" предостави.
1
0
nenoer (преди 2 години)
Рейтинг: 304 | Одобрение: 39
Младо момче, В България има една партия-ИТН. Да не би да членуваш в нея, или си приятел с вожда и, че такива глупости приказваш?
0
0
SANDOKAN1963 (преди 2 години)
Рейтинг: 8227 | Одобрение: 1127
https://www.youtube.com/watch?v=9RYPGOKkN2k
mobilis in mobili
1
0
Коба Джугашвили (преди 2 години)
Рейтинг: 37 | Одобрение: -3
зеленый зеленый Все украинцы братья русские, но водки пейте немножко Мировой сионизм всеми силами будет стремиться уничтожить наш Союз, чтобы Россия больше никогда не могла подняться. Сила СССР – в дружбе народов. Острие борьбы будет направлено прежде всего на разрыв этой дружбы, на отрыв окраин от России. Здесь, надо признаться, мы еще не все сделали. Здесь еще большое поле работы.
Безработные необходимы для капитала. Ни один капиталист никогда и ни за что не согласится на ликвидацию безработицы
4
3
Звезди (преди 2 години)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
Не сама, а с когото и да е в комбина - пак е causa perduta. Чеше си езика зеленото човече, за пред електората. Прай се на мъж и патриот. 
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
6
5
Пешо от Виница (преди 2 години)
Рейтинг: 96816 | Одобрение: 31071
 "Ние осъзнаваме, че нашата независима държава, Украйна, сама никога няма да може да върне Крим"-Е, защо тогава се жалиш и обещаваш невъзможното?
4
3
Звезди (преди 2 години)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
🤣😂 Баси ентусиаста! Тоя даже не е жалък. 😆 Смешен е! 
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
3
1
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Кервана си върви кучетата си лаят Зеленски вече посиня и вкисна
Истината преди всичко
3
0
бачо Кольо (преди 2 години)
Рейтинг: 17336 | Одобрение: 4826
УхиленСмях в залата!Вова питахте ли?
Колкото повече,толкова повече!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама