4 години затвор за Марешки ефективно

14.09.2020 / 16:51 15

снимка Булфото

Варненският апелативен съд отмени частично оправдателната присъда на Окръжен съд - Варна спрямо Веселин Марешки и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години при общ режим и глоба в размер на 8 хиляди лв. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Другата подсъдима по делото Красимира Колева трябва да изтърпи 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при общ режим и да заплати глоба от 6 хиляди лв. От съда съобщават още:

"Двамата са признати за виновни за това, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен М. да заплаща ежемесечно сума в размер на 10 хиляди лв., го заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение и със създаване на пречки и преустановяване на търговската дейност. Деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество. Красимира е оправдана за това, че е извършила деянието с цел пострадалият да поеме имуществено задължение спрямо нея. Въззивната инстанция потвърди присъдата на Окръжния съд в останалата й част – без уважение остават гражданските искове: 40 хиляди лв - обезщетение за претърпени неимуществени вреди и 14 838,37 лв – за увредено имущество. 

В предходното заседание съдебният състав намери за нужно да изясни имуществените отношения между Веселин и Красимира. Затова съдът поиска справка от Агенцията по вписвания и разпита свидетел. Днес в съдебната зала стана ясно, че заради заем от 65 хиляди лв. е била учредена договорна ипотека между съпругата на подсъдимия, в качеството й на управител на търговско дружество и Красимира К.

След приключване на въззивното съдебно следствие, се пристъпи към пледоариите на страните. Представителите на държавното обвинение обясниха, че паричното задължение на Красимира към Веселин е причина за неговите действия. Отправянето на закана, придружено с последващо унищожаване на имущество са били насочени към „сломяване на волята и мотивиране на пострадалия Асен М. да започне да плаща рекет“. Прокуратурата и частният обвинител поискаха от въззивния съд да признае вината на двамата подсъдими.

Защитата на Веселин М. счита, че той не е извършил състав на престъпление. Не е имал и мотив за това, тъй като Красимира не е е имала имуществено задължение към него. Той й е помагал без да има материален интерес. Адвокатите и на двамата подсъдими поискаха от съда да остави без уважение протеста на прокуратурата и жалбата на частния обвинител, и да потвърди оправдателната присъда, постановена от Окръжния съд във Варна.

Мотивите към присъдата на Апелативен съд – Варна ще бъдат изготвени в законоустановения двумесечен срок. Съдебният акт подлежи на касационна проверка.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
владо (преди 5 дни)
Рейтинг: 13380 | Одобрение: 6875
АС, хващам се на бас, че ще постъпи като нагло герберче, да не кажа като ПКП((проста кърджалийска патка). Но не в това е въпроса. Такива като тоя са ясни на всички вече. Въпросът за мен е колко още ще трае населението да го правят на завършен идиот? Докога населението ще проявява търпение към наглите управници, които окрадоха всичко що може и ежедневно се надсмиват над същото това население?  Няма ли най-накрая това население да се превърне в народ, да се бори за правата си, за нормален живот, за бъдеще на децата си, да покаже, че българина има чест и достойнство, че иска престъпниците да бъдат вкарани по затворите, да им се конфискува имуществото
1
0
ас (преди 5 дни)
Рейтинг: 48304 | Одобрение: 13979
във която и да е нормална еврпейска държава един честен политик би си подал оставката след тази присъда виновен или не. да видим какво ще направи сега магарешки дали ще постъпи като мъж и си замине с чест и достоинство или ще постъпи като един обикновен гербер.
2
0
Partizanin (преди 5 дни)
Рейтинг: 25170 | Одобрение: 6410
Ще плати на ВКС..... ама е относително. Зависи кой ще е на власт. Зависи и кой е във ВКС. Тоз' мръшляк тепърва голямо тегло ще тегли. Още дела му висят. А и ВКС бързо се произнася. 
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
1
0
MrBean (преди 5 дни)
Рейтинг: 38008 | Одобрение: 5768
Парти още 1000 и от мен.А що се отнася до окончателна ли е присъдата-НЕ,той ще жали във върховен,НО важното е че само до апелативен можеш да внасяш доказателства. Но нали знаете къде живеем.Той ще плати на върховен да върне делото за доразглеждане и нови доказателства поне няколко пъти......
5
0
kris (преди 5 дни)
Рейтинг: 154437 | Одобрение: 5357
И аз го искам в затвора.....заради битата ми майка и другите две жени от Аптечно.....! Този урод е бандит и мястото на бандитите е в затвора.....на мазна супа и цигански ласки.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
0
Partizanin (преди 6 дни)
Рейтинг: 25170 | Одобрение: 6410
@Мракобес  :getlost:  Както го описа и каза "Усмивката".... това САМО у нас се случва...... тоз' осъждан, а и с още дела бурсук, е ДЕЙСТВАЩ депутат който кове закони и подписва конституцията ни. На моменти се замислям в държава ли живеем въобще!? В цивилизацията ли!? ЕБа ли му майката. В нормална държава, още преди да се стигне до съд - депутат, министър, или зам.-министър "Х" щеше да си е подал оставката. Не само при наказателно, а дори и при морално престъпление. Но тук у нас явно става въпрос за някаква аномалия, за някакви неидентифицирани индивиди във властта. Ето пресен пример: Преди 2-3 месеца финландският министър на финансите, някаква 30 и няколко годишна путка беше, подаде оставка след като стана ясно, че се е обучавала на държавна издръжка с държавни средства.... ставаше въпрос за сумата около 50 хил. евро държавни пари, че е изхарчила. Дори ги възстанови. И подаде оставка. А у нас.....Н'ЕАМ ДУМИ! Тоз' бурсук с ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА продължава да е в управлението на страната!
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
0
0
Мракобес (преди 6 дни)
Рейтинг: 9286 | Одобрение: 1881
Явно още се влачи ... държали са го за специални случаи : )))  да го покажат. Той има ли право да обжалва сега или това е окончателно?
1
0
ас (преди 6 дни)
Рейтинг: 48304 | Одобрение: 13979
майко мила това дело още ли го влачат???
4
0
Пешо от Виница (преди 6 дни)
Рейтинг: 58449 | Одобрение: 21584
И така....! Какво ще изтропат сега нашите олигофренчета в защита на Магарешки? Явно ще мълчат ,както ще мълчат и след като тиквата падне от власт!!! Ха, наздраве ! И ...Магарешки,във варненският затвор те чакат. Много ще те обичат, ама ти си го знаеш,де! Ухилен
3
0
Мракобес (преди 6 дни)
Рейтинг: 9286 | Одобрение: 1881
Хахахахаахах Партизанин +1000 ти давам за първия пост!!!! Даже ще го копна ,че мнооого ме изкефи! Иначе за съдийте ... не знам, пак е някаква игра. Ако влезе и лежи тогава ще ги призная! А иначе тая случка се разигава тука до мене - наблизо съм и е супер нелепо и просташки и точно по мутренски се опита да си уреди нещата. И шамари раздава ... без думи! Трябваше да му е забранено да влезе да бъде депутат! Веселин Магарешки - "Бурсука". [img]https://static.petel.bg/img/emoticons/getlost.png[/img] Добрите експерти могат да говорят за даден индивид и по снимка, като условието е същата да бъде направена без предварителна подготовка за позиране. Този индивид на снимката е олицетворение на тъпотията в нейния завършен вариант. Той е вреден само за околните. От многото негативни черти, съдържащи се в характера и поведението му, водеща се явява силния антагонизъм между желанието му да предизвика уважение към собствената си особа и вроденият изключително нисък интелект сведен до ниво на едноклетъчен организъм. С по-прости думи казано индивидът се е влюбил в себе си и си е втълпил, че е достоен създател на оксиморона "честен мафиот". В самотните си часове тъпо се взира в огледалото и с насълзен поглед си втълпява, че е съвременния Робин Худ. В този случай вече е налице реална степен на "неосъзнат примитивизъм" и е отключена веригата "его - политика - пари".
7
1
Partizanin (преди 6 дни)
Рейтинг: 25170 | Одобрение: 6410
P.S. :getlost: Но има и други две дела Веселин Магарешки - "Бурсука", които приятелчетата Цацаров и Гешев "забравиха" и хванаха мухъл в специализираната прокуратура, за да гарантират трайното му послушание и открит слугинаж. Дела за изнудване и нелоялни търговски практики и за участие в организирана престъпна група (ОПГ) за изнудване на аптекари от 2015 г. и 2018 г. Които ОБАЧЕ са на трупчета. А Гешев се ослушва като пръднал заек в люцерна.
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
8
1
:) (преди 6 дни)
Рейтинг: 13687 | Одобрение: 5232
Истински, български депутат - рекетьор, изнудвач, мутра, съден и ще бъде още съден, ще лежи в затвора. Купен, корумпиран, и тоя подписва проект за конституция. Евала. При ГЕРБ е елита на нацията, това е поредното доказателство! 
9
1
kaka (преди 6 дни)
Рейтинг: 14372 | Одобрение: 3162
Това поредния трик за спасяване на правителството и потушаване на демонстрациите ли е? Предполагам ,всички сме единодушни ,че магарешки никога няма да влезе. Така ,че всичко е прах и шумотевица.
7
0
Partizanin (преди 6 дни)
Рейтинг: 25170 | Одобрение: 6410
Веселин Магарешки - "Бурсука". :getlost: Добрите експерти могат да говорят за даден индивид и по снимка, като условието е същата да бъде направена без предварителна подготовка за позиране. Този индивид на снимката е олицетворение на тъпотията в нейния завършен вариант. Той е вреден само за околните. От многото негативни черти, съдържащи се в характера и поведението му, водеща се явява силния антагонизъм между желанието му да предизвика уважение към собствената си особа и вроденият изключително нисък интелект сведен до ниво на едноклетъчен организъм. С по-прости думи казано индивидът се е влюбил в себе си и си е втълпил, че е достоен създател на оксиморона "честен мафиот". В самотните си часове тъпо се взира в огледалото и с насълзен поглед си втълпява, че е съвременния Робин Худ. В този случай вече е налице реална степен на "неосъзнат примитивизъм" и е отключена веригата "его - политика - пари". ;) Явно, че у нас все още има съдии с достойнство, които не се навеждат никому!
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама