Български математик и преподавател обяви, че знае кога и как ще приключи заразата с коронавирус у нас

23.03.2020 / 21:57 6

Математикът и преподавател Петър Фотев направи гореща прогноза за развитието на коронавируса у нас. Той предвижда общо 911 заразени и 19 починали в страната ни до края на епидемията. По думите му ситуацията у нас ще се нормализира за Великден, а мерките могат да се удължат до Гергьовден, пише ПИК.

Ето какво пише той на страницата си във Фейсбук:

Скъпи приятели, виждам светлина в тунела и бързам да ви успокоя!

Изработеният от мен специален математически модел показва, че наближава краят на кризата с разпространението на коронавируса - и във вътрешен, и в международен план. Изчислих, че не по-късно от 5 април ще е пикът на заболеваемостта в България и оттам нататък бройката на заразените у нас ще започне да намалява с бързи темпове. За да постигнем щастливото лято обаче, трябва да останем поне още месец в изолация.

Около Великден ситуацията ще се нормализира, но все още ще има напрежение и страх в обществото. Извънредните мерки могат да се удължат най-много до Гергьовден, след което обичайният живот в България постепенно ще бъде напълно възстановен.

До края на настоящия месец март прогнозирам и сериозен спад на новооткритите случаи в Италия, Испания и Германия. Постепенно и в тези страни ситуацията ще се успокои и към началото на май картината ще е коренно различна. За държавите, неглижирали мерките за борба със заразата, е рисковано да се правят изводи отсега.

Според моя модел установените заразени от коронавирус в България няма да надхвърлят 911 човека, а починалите ще са не повече от 19. Затова не са необходими военно-полеви болници, допълнителни апарати за обдишване, международна помощ и т.н.

Трябва само да удържим мерките за социална изолация още около месец и да спазваме всички предписани здравно-хигиенни норми. След това ще си караме едно слънчево и щастливо лято.

Друг е въпросът за икономическите и за социалните последици от кризата, които очаквам да са изключително тежки, но тази тема ще коментирам по-нататък. Днес исках да ви кажа само, че по отношение на здравето ни наближават едни по-добри и по-оптимистични дни, които заедно ще дочакаме съвсем скоро...

 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
6
kaka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 10901 | Одобрение: 2351
Още може и още ще излизат изумени типове и ще коментират неща които не зависят от тях.В такива времена изплува всякъкъв боклук.
2
3
някой (преди 2 месеца)
Рейтинг: 13285 | Одобрение: 3110
А не ви ли се струва, че този математически модел се явява само ден след панаира направен от "слънцето", и уличаването му в поредната кражба и насаждане на страх у хората, с всичките му елементарни оправдания и селски тарикатлък в изказа. А само преди седмица, или не повече от 10 дни, на срещата при Президента, пак този смънка под носа си, че бюджета бил вече на 3,5 милиарда лева загуба, а тепърва предстоял "пика" на заразата. Не мислите ли, че няма нужда от гледачки, астроложки и дори от признати математици.
3
3
Чичо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 32995 | Одобрение: 4515
Е а дано !
5
3
Dooobre!!! (преди 2 месеца)
Рейтинг: 7493 | Одобрение: 4308
Все пак звучи по-достоверно от един математик, отколкото на една шарлатанка. Дано се окаже прав математикът Фотев. На всички ни се иска да вярваме, че изходът от това извънредно положение е близко.
Да живей България!
6
3
cron1 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 16299 | Одобрение: 2809
Доста оптимистична прогноза според мен... Дано да е прав... :errm:
1
2
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 47482 | Одобрение: 18592
Аз пък ще си питам Алена, оная-Стефановата на Берлускони , а може и на врачка да отида. Ето, Айшето от "Максуда " по ми фаща вяра...пък и не взима скъпо....Ей, пустиняци! Ша ма уморите ,бре. Ша взема да ви врътна копчето на минус......щот ша ма побъркате всичките!!! :errm:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама