Д-р Салас: Скъпи дами, правете си профилактични прегледи поне веднъж на шест месеца

23.05.2018 / 17:47 0

Трансвагиналната ехография е диагностичен метод, играещ важна роля в профилактиката на женското здраве. Препоръчително е всяка здрава жена да направи това изследване веднъж годишно, а при фамилна обремененост в интервал от шест месеца.

В случаи при които се проследява заболяване, трансвагиналната ехография се извършва с честота, преценена от проследяващия заболяването акушер-гинеколог. Трансвагиналната ехография е един изключително точен метод за диагностика на редица заболявания и патологични отклонения от нормата като: ранна диагностика на извънматочна бременност, параовариални кисти, кистозни формации, миомни възли, полипи, липса на овулация и др. 

Изследването се извършва с помоща на трансвагинален трансдюсер и гел на водна основа.  Целта е да се направи оглед и обективна оценка на маточната шийка, матката, фалопиеви  тръби, яйчници, органи в малкия таз на жената. Започваме от маточната шийка, като се прави измерване на нейната дължина и оглед за наличие на патологични изменения и цервикален полип.

Продължаваме с матката където трансвагиналната ехография ни дава информация за нейната форма, големина, позиция, наличие на различни видове миомни възли, ендометриален полип и др. Преминаваме към огледа на маточните тръби, където забелязвайки отклонения от форма ,големина и позиция, бихме установили лесно, патологични промени настъпили в следствие на възпалителни процеси ( хидросалпингс пиосалпингс).

Завършваме с оглед на яийчниците, при които измерваме форма и големина, 
уточняваме позицията им ,получаваме информация за наличие или липса на патологични промение, на кистозни формации, овулация и др. След преключване на изследването пациентката получава диск с направени снимки във формат удобен за разглеждане, получава амбулаторен лист с описание на резултатите получени от изследването, всяко отклонение от  нормите се обсъжда обстойно с акушер-гинеколога. 

В края бих искал да пожелая, едно прекрасно лятно на всички пациентки! Хранете се здравословно, насладете се на балнеотерапия, възползвайте се максимално от таласотерапия!

Вършете неща, които ви правят щастливи! 

 

Заповядайте при нас! 
 

Клиника Салас работи всеки ден без неделя от 10 до 16 часа, а в събота – от 10 до 14 часа.

За контакти:

Адрес: Варна, .“Св.Св. "Константин и Елена", Варна“, спирка „Марек“, ул. 28, №7

Телефони: 0878 654 537 и 0885 405 139

Електронен адрес: contact@clinicsalas.com

www.clinicsalas.comПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама