Директорката на РЗИ-Варна: Водата на плажа в "Аспарухово" е между много добра и отлична и след скъсването на тръбата

22.05.2020 / 15:33 13

Началникът на РЗИ-Варна Дочка Михайлова заяви, че миналата година след аварията на фекалния тръбопровод в канала езеро-море са вземани проби, които не са показали понижено качество на морската вода на плажа в „Аспарухово“.

„Качеството на водата беше между „отлично“ и „много добро“, каза тя на съвместен брифинг заедно с кмета на Варна Иван Портних и областния управител Стоян Пасев. След изнесените данни за замърсяване и превишаване на някои норми в морската вода с няколко пъти, РЗИ ще взема по три пъти на седмица проби от Аспаруховския плаж, а не както сега по два пъти."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
някой (преди 6 дни)
Рейтинг: 13438 | Одобрение: 3133
"Пра ...", герб не са "сътворили" България, но я съсипаха, само на теб ли не ти стана ясно това. И кой ти е казал, че само "отрицателни" коментари има под статиите, явно само тях четеш. Няма злоба, има истина, а това, че тези, сегашните "управляващи" превръщат хората в "злобни", според теб, това е само техен и твой проблем - явно. И защо ли приемаш отрицателните мнения за "злоба", а не за, например, конструктивна критика Усмивка. И не само тези, сегашните, са криви, такива са били и предишните, и ще бъдат всички, които работят не ЗА народа, а ПРОТИВ него.
1
4
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
И на мен ми е писнало от бесепари, уж преди 30 години ги свалихме от власт, пък те пак са 2 политическа сила и продължават да са на върха на класацията, след няколко провалени мандата. И като махнеш герб, по добре ли ще стане, пак ли искате бсп и дпс да са на власт.
3
0
12321 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10475 | Одобрение: 3560
Прабългарин, няма злоба бе човек. Само някои тъпанари ни идвате вповече...
0
3
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Какво общо има в нещата, които пиша аз и той,?? Вие не си ли четете отрицателните коментари под всяка статия? Хубаво лошо всичко под ножа, толкова злоба събрана на едно място, ако я изкупуваха щяхте да сте милионери. Добре че си я изливате някъде тая злоба, че иначе ще се поболеете от нещо. За цялата ситуация и за всико, което става в България са виновни само герб и Портних. Все едно герб са сътворили България и тя започва съвременната си история с Бойко, нямало е пред история, всико преди бойко е забравено.... Само аз ли имам свободна памет?? 
2
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 30341 | Одобрение: 4726
Явно Албанеца и Колектор вече е Прабългарин.И като е такъв защо подкрепя тотално антибългарски каузи,както тази с акито в езерото.
0
1
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
На карантината, в района на поделението има бетонени колони, по тях има големи миди, ако реша да ходя за миди ще вляза, проблем ли е? Иначе там на плаж не съм ходил повече от 10 години. 
4
0
Мракобес (преди 1 седмица)
Рейтинг: 3572 | Одобрение: 762
Значи ти , кмета и областния ще пиете вода там и ще влезете да се къпете!
0
5
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Ти преди там ли ходеше на плаж???? Много преди Портних Аспаруховия плаж си беше чиста мизерия... И лайната от тръбата едва ли са по вредни от отровата. която идва от химическото езерото до Падината. За това една дума не си казал и не си го направил на проблем.
7
1
Пешо от Виница (преди 1 седмица)
Рейтинг: 47878 | Одобрение: 18668
Този "убеден специалист" откъде го изровихте? Че ми се плашат дечурлигите......А и колко е убедена...? Човешки фекалии коментират биологичните продукти...?Но пък защо ли се чудя? Кво ли не правят парите?! От същество / щото не мога да я нарека човек/ в човешко подобие да стане на магаре!:errm:
8
0
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 74533 | Одобрение: 36293
да иде да се топне с децата си 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
1
4
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Как може да ходиш на аспарухов плаж, ти изобщо не си добре. Там редовно има мазут по плажната ивицата, аз не бих ходил там с децата си, дори и да нямаше проблеми със спуканата тръба. Най добрия плаж за Варненци остана само един и това е Шкорпиловци. Също и Камчийски пясъци, но южно от устието на реката, защото тази река също носи боклуци в морето и за това по добре малко по далеч, но по посока Шкорпиловци. Всики останали плажове около Варна са за хора 2 ръка. 
7
0
уйчо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 15745 | Одобрение: 1030
Тая изглежда като току що изплувала от мястото на авариятаУхилен
9
0
... (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10942 | Одобрение: 4147
А дали ще си заведе децата там. Щото Портних не "почива" в България, ама не всички можем така.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама