php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Ерджан Ебатин: Варна почти е пред екокатастрофа. Ако се спази закона, ще потънем в боклук

25.06.2021 / 18:16 5

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

кадър бТВ

Договорът на община Варна с фирмата за събиране на отпадъци изтече на 26 май. Голямата грешка на администрацията е, че в последния ден, на 26 май, имаха възможност да направят анекс към договора с фирмата, тъй като не направи нова обществена поръчка, но те не го направиха  и това. Може би от общината са разчитали на това, че част от сдругение на три общини, които имат собствено депо за боклук в село Въглен, където изнасят отпадъка, но той не е сепариран, Това обаче противоречи на всички приоритети и националните рамки, които сме гласували. Този отпадък трябва да се сепарира, а във Въглен само се депонира. Идеята е боклюка да се сепарира, да се изгори и това, което не може да се изгори вече, да се депонира във Въглен. Този процес в момента е нарушен.

Това коментира в ефира на бТВ Ерджан Ебатин, ДПС и шеф на Регионалната инспекция по околна среда и води във Варна.

По моя информация наистина в община Варна е влизала ДАНС, посочи той. ДАНС беше и в нашата инспекция, обясни той.

В момента Варна е почти пред екологична криза. Депото във Въглен има възможност да приема по около 200 тона боклук на д ен. А битовият отпадък на града е над 300 тона. Т.е. превишава се 24-часовия потенциал. Второ, нямат право от общината да депонират целия отпадък там и да плащат с 40 лева отгоре на тон. И третото, дори не става въпрос дори и за пари, а че отпадъка не се сепарира, което противоречи на  всички съвременни стандарти, посочи той.

Вина имат дирекцията по екология към община Варна, обясни той.

Ако действаме по закон Екоинспекцията в града веднага трябва да затвори депото в село Въглен, но тогава Варна ще потъне в боклук. Ние не можем да си позволим такова нещо, защо ние сме туристически град, а тази година честваме 100 години туристически град. Аз призовавам общината да побърза с обществената поръчка, защото става дума за европейско ниво и нито един български град няма подобна политика на управление на отпадъците, коментира той. 

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
kaka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 29796 | Одобрение: 4001
Герберасите и боклукчииските мутри започват да показват стари и изтъркани трикове за да им подпишат договора за още 10 години.Това сме го виждали и преди.Все едно ВиК да спрът водата на Варна и да искат нови концесии.
2
1
Dooobre!!! (преди 2 месеца)
Рейтинг: 10318 | Одобрение: 4738
Колко наивен трябва да си, за да повярваш, че "ама съвсем случайно и невинно" общинската администрация ЗАБРАВИ, че изтича срокът на договорът с фирмата за сметосъбиране?!? Това е САБОТАЖ на издъхващата герберастка администрация на Варна. Това действие е напълно в стила на Боко да отмъщава за това, че не го искат. Няма да е неочаквано за никого, ако в скоро време се окаже, че това не е единственият опит да се блокира нормалния живот във Варна. Боко ще продължи да наказва гражданите с мозък в главите си, защото НЕ ЖЕЛАЯТ ПОВЕЧЕ ГЕРБ ДА ГИ ЛЪЖЕ И КРАДЕ, докато има в ръцете си местната власт!
Да живей България!
2
1
Мракобес (преди 2 месеца)
Рейтинг: 28005 | Одобрение: 5730
Този далавераджия върна ли се на поста си? генова къде отиде? Ах мамаицата ви недоклатена, тоя и той колко далавери е направил. Аха генова директор превенция - и това колко далавери направи не е истина.
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
3
1
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 75878 | Одобрение: 26073
Отговарям на въпроса на будната гражданска съвест-колегата ":Mr Bean". Този мастит управленец е завършил Рабфак,но задочно...Но пък е верен политически член,който е турнат на правилното място. Анадънма?
7
1
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 64752 | Одобрение: 8582
И ка'акво образУвание има Сеибетин?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik