Областната комисия за безопасност на движението въвежда забрана за движение на коли в част от Крайбрежната алея във Варна

29.06.2022 / 20:37 7

Кадър Гугъл мапс

Променят движението по Крайбрежната  Варна като се въвеждат забрани за движението на коли в голяма част от нея, става ясно от съобщение във Фейсбук профиа на зам.- областния управител на града Павел Попов.

"Преди минути приключи заседанието на Областната комисия за безопасност на движението във Варна, на което бяха разгледани предложения за реорганизация на движението по крайбрежната дамба. Представители на Държавна Агенция „Безопасност на движението по пътищата“ изразиха становище, че съоръжението изобщо не е предназначено за автомобилен транспорт и не може да бъде част от уличната мрежа на град Варна. Представители на общинската администрация отговориха с твърдението, че дамбата е включена в уличната регулация и общия устройствен план на града и макар че не отговаря на заложените параметри, може да продължи да изпълнява обслужващи функции.

В крайна сметка, по предложение на Областна администрация Варна, членовете на комисията приеха единодушно решение, че до изясняване на разминаванията в становищата на институциите, в интерес на гражданите е създаване на временна организация на движението със следните основни характеристики:

- Забранява се движението на МПС в участъка между Рибарски плаж и кръговото кръстовище на втора буна. Тротоарът към плажа, който досега беше използван като паркинг, се обособява изключително за движение на пешеходци. Част от пътното платно ще бъде обособена като велоалея.

- В участъка между кръговото кръстовище на втора буна и началото на крайбрежната дамба (посока север) да се обособи пешеходна алея с достатъчна ширина, като бъде позволено успоредно паркиране на автомобили (вместо досегашното перпендикулярно, което заема целия тротоар). Новоизграденият паркинг към ската ще продължи да се ползва по предназначение, приемайки че ще е налице добрата воля на собственика на частния имот. Отсечката от дамбата по протежение на паркинга остава затворена за движение.

- В стръмната отсечка от северния край на дамбата до началото на Станчовата алея да бъде обособен тротоар за пешеходци с достатъчна ширина.
Решенията на комисията имат препоръчителен характер. Предстои издаване на заповед, която да уреди прилагането им.

Благодаря на всички, които ще оценят значимостта на това решение. И особено на тези, които допринесоха за реализирането му."За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
6
Мракобес (преди 11 месеца)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Тая т.нар. комисия няма ли да направи нещо на кръстовището на Явор?!?!? На толкова места в града има малоумни решения за организация на движението! Вече гледам масова практика - правят маневри по кръстовищата - днеска на терапията едно малоумно на червен светофар си изкарва колата назаден по среда на кръстовището?!?!? Ама как се е завряло отстрани там да паркира - не разбрах! Що за малоумни идиоти има в тоя град! Та на тъпото Явор - да вземат да синхронизират светофарите заедно да светят зелено от Виница към центъра и към бил.Левски. Сега към булеварда свети червено и задръстват лентата за центъра! 
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
3
1
гарфилд (преди 11 месеца)
Рейтинг: 45047 | Одобрение: 15142
Идиоти.Направете парко места,на самия плаж.Като слезе баровеца,опъва си хавлията и е готов.:errm:
2
3
Радостин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 91291 | Одобрение: 891
Преди години ТИМ заявиха, че ще укрепят ската и ще облагородят крайбрежната алея.Защо  не изпълниха нищо ? Искаха пристанището дадоха им го.
Всеки да си получи заслуженото !
2
1
Пиша на кирилица (преди 11 месеца)
Рейтинг: 4079 | Одобрение: 454
Предполагаме, че лайновоза ще продължи да оперира от изгрев до залез Слънце за ужас на препичащите се на плажа.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
5
1
уйчо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 75348 | Одобрение: -2607
За селтаците буферни паркинги и градски транспорт!
3
3
петково (преди 11 месеца)
Рейтинг: 7392 | Одобрение: -2423
Сега да очакваме протестите на собствениците на заведения по алеята.  А кога пък да очакваме заповедта.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама