Областният управител: Варна е провинция, без фабрики, само спални се строят! Пловдив има 140 нови фабрики, ние нула

20.06.2019 / 09:28 61

Снимка Булфото, архив

Отчайваща е разликата между Варна и София по отношение на бизнеса. 

Наистина сме провинция. 

Това каза областният управител Стоян Пасев при откриването на форума "Икономика, инфраструктура и инвестиции", съобщава Радио Варна.


Нещо все не ни достига, към момента Пловдив е по-развиващият се град, допълни Пасев. В града на тепетата са открити 140 нови фабрики през последните години, а във Варна нито една. Работим усърдно с кмета за привличане на инвестиции, необходимо е да изградим индустриална зона, подобна на тази в Шумен.

Очакваме до края на летния сезон да стартираме проекта за индустриалната зона в града. 

Геополитически стоим много добре на картата, но все още ни липсват инвеститори. 

Най-голям интерес към Варна проявяват турци към леката промишленост. 

Интерес има и от страна на руски инвеститори, норвежка фирма иска да произвежда перки за ветрогенератори. 

Поне 20 процента е отливът на туристи в Златни пясъци, каза още областният управител.

На инвеститора му трябва среда. Това каза главният архитект на община Варна Виктор Бузев. Имаме надробена частна собственост. Имаме летище, което обаче е международно само лятото за разлика от Софийското.

Вчера издадох разрешение за строеж номер 100. До момента в средата на юни такова нещо не ми се беше случвало, обясни арх. Виктор Бузев. 92 са разрешенията от тези 100 за жилищни сгради. Не съм издал нито едно за фабрика.

Всичко е спални. Купува се на картинка, на зелено и истерията продължава, уточни Бузев. Сега се купува на тъмнозелено в сравнение с 10-тина години назад. Това е пълен абсурд, коментира главният архитект на община Варна.

Форумът "Икономика, инфраструктура и инвестиции" се провежда под наслов "Синергия за по-добра бизнес среда" и е организиран от Националното сдружение на недвижимите имоти във Варна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
34
35
Наблюдател (преди 5 месеца)
Рейтинг: 12726 | Одобрение: -569
- ,, ..... Наблюдател ти през живота си бетон бъркал ли си, две тухли една върху друга слагал ли си изобщо??? " от ПраБългарин --------- Кой за каквото е учил ,, фабриканте".8-) Само за твоя информация : Роден съм в началото 50-те години на XX век в гр.Сталин!!! Начално, средно образование и казарма във Варна (стажувал съм в Радиозавода) и след това Ф София ,, доучвах" - основната ми професия .  Тук си праФ за ,, белите ръчички", работих в предприятие където използвах в работата си предимно химикалка, цветни моливи, гумичка и компютри.8-) Ама както вече казах - Кой за каквото е учил чадо !!! Но това не ми е пречило да познавам града, както болките и радостите на неговите жители.  .........  Сега съм щастлив - пенсионер и си се моткам наляво - надясно, когато свърша домашните си задължения де.  Усмивка
34
22
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
Драги ми нагъзателю, когато аз пиша, ползвам предимно мои разсъждения в по-голямата си част и по-малка част - взаимствани. Твоите писаници (да, писаници) са изцяло взаимствани чужди мисли и поговорки или цитати, което е 1) досадно за четене и 2) показва, че ти нямаш никаква собствена мисъл, което пък означава, че си глупак. Напразно се напъваш и се опитваш да изглеждаш начетен, ползвайки чужди цитати, а в това време лъсва задникът ти как не умееш да мислиш. С цялото това ти напъване можем да обобщим, че си елементарно и комплексирано човече, опитващо се да го забележат. Не говори това хич добре за тебя. За 4-те си години обучение там имахме една-едничка лекция с поговорки на чужд език. Неща, които не бих натрапвал на никого, тъй като имам собствено мислене. Така. Това е, нагъзателю, дребна мишчице.....
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
3
17
ас (преди 5 месеца)
Рейтинг: 25738 | Одобрение: 9778
абе прадебил ти можеш ли да мислиш? сигурен съм че от герб не вземат мислещи.
10
9
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6639 | Одобрение: 264
Мисля че образованието ти не отговаря на темите, по които пишеш. 
35
36
Наблюдател (преди 5 месеца)
Рейтинг: 12726 | Одобрение: -569
- " ... или пък почваш да разказваш вицове за него,..." от Нексус ------- ,, Когато атовете се ритат, магаретата стоят настрана и мълчат!" Чадо мое, болка моя Нексус!!! 8-)--------  Поговорки, пословици, гатанки, вицове : - Селективната мисъл (мъдростта)  натрупана от хората  през вековете.   Обикновено са  в стегната и емоционална форма, чрез  умозаключения и широки обобщения от наблюденията върху живота като цяло. Афоризмите, цитатите и умните мисли са авторски (на определена личност). Ако беше учил във ФКНФ- СУ щеше да ги знаеш тези неща, .... но не би!!!!!Гняв  Затова ги използвам и Ви отговарям чрез тях, чрез силата на  Познанието и Мъдростта срещу тъпотията, наглостта и Псевдо-интелгентността Ви!!! 8-) Разбра ли нещо дотук Нексус ??????Ангелче Знам, .... трудничко ти е, ... но с повечко четене и упорство ще се справиш !!! Усмивка   
8
9
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6639 | Одобрение: 264
Ти май си мистър Биин в живота, едно към едно с филма. Покажи къде съм писал, че имало заводи във Варна. Просто обясних на заслепения наблюдател, че тези заводи, които изброи все още работят под една или друга форма. После съм писал, че Варна не може да се сравнява с Пловдив, защото там е пълно със заводи, фабрики, цехчета, представителства на много фирми и то нови. Къде видя противоречие в думите ми??? А че съм бил имал връзки в общината, да не мислиш, че ще ползвам за да взема разрешение за строеж, ненормален ли си, аз си строя законно, защо да ползвам връзки и услугу за нещо достъпно за всеки. А от герб не познавам нито един човек. .................----- Видният варненски бизнесмен - фабрикант, приватизаторът на Варна от 97г се появи на сцената!!!  Овации моля!!!![img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img] А'бе пиле шарено, ти който с голям зор успя да приватизираш една Автомивка, откога започна да разбираш от фабрики/заводи и техните проблеми ??????[img]https://static.petel.bg/img/emoticons/dizzy.png[/img]Ние като не разбираме от инвестиции и фабрики, да не сме кьорави, че не ги виждаме.[img]https://static.petel.bg/img/emoticons/wink.png[/img] Ами как ще ги видим, като ги няма!!!!!![img]https://static.petel.bg/img/emoticons/angry.png[/img] ......................... В отговор на това написах за заводите във Варна, някой заводи ги няма, но други са останали и се борят. Борим се с Китай, Турция, Сърбия, Полша, Румъния все огромни конкуренти. А вие седите и цъкате на телефони или на компа УхиленУхиленУхилен Елате да Ви дам власт и да ви гледам сеира, колко можете да управлявате. Тъкмо сега излизат и програми за иновации дават 1 000 000лв, щом сте толкова умни давам шанс за развитие,докажете колко струвате. Наблюдател ти през живота си бетон бъркал ли си, две тухли една върху друга слагал ли си изобщо??? Имам чувството че си стайно цвете и ръцете ти са нежни като на жена. Колкото и да пишеш думите ти нямат съдържание и тежест.....имат обем, ама кух и пълен с въздух.
31
22
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
На Йаннчо-тъпото мозъкът му не му стига, за да направи разликата между Пловдив и Варна, седнало за New York да се изказва! Я си подреждай стоката в склада и не се напъвай много-много, смотльо!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
30
20
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
Нагъзател, аз мога да потвърдя думите на г-н Прабългарина, че когато те затапят, започваш да мълчиш като бито псе или го обиждаш, или пък почваш да разказваш вицове за него, което е твоят начин за израз на нервна кризьа, изкуфял глупако!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
1
10
MrBean (преди 5 месеца)
Рейтинг: 14208 | Одобрение: 3333
Еха, много герберастка сган... на есен на изборите ще видим. Е ПраБ... явно е с властта в общината щом така му издават разрешителни.И си мпротиворечи с областния,оня вика няма фабрики и заводи ,а тоя вика пълно е! Освен да се заяждате се придържайте към статията. А ако много държите да видите черно на бяло за корупцията във Варна и Бг,то вижте докладите наЕС..не на СССр. Проста сметка,колко работници са намирали препитание в промишлеността преди 20 години  и сега.Къде са те,къде са предприятията? Не е само Банев,Костов, а и Бойко и Цонев,Потник и Пасев. .....и онзи с когото граничим...
35
40
Наблюдател (преди 5 месеца)
Рейтинг: 12726 | Одобрение: -569
- ,,... Като им напиша някой по смислен коментар или като им задам неудобни въпроси и спират да пишат,.." Прабългарин  ----- Самооценката е грешен подход, остави и на другите да имат мнение по този казус!8-)   - " В онова, което ние мислим за себе си, има твърде малко от онова, което наистина сме... Ето защо, представата която имаме за себе си, никога не е точна, а понякога е и напълно невярна.... " - Иво Андрич       ........... - ,, .... Мен ще ме е срам да пиша и , ..." ПраБългарин   ---- Това чувство е присъщо на нормалния човек, а не на ..... глупака!!!Намусен  ............- " Няма нищо срамно в това, да говорите истината. - Кон Игълдън   "    ...... п.п. - - ,, Ако са се събрали четирима глупака, то трима от тях са просто излишни,  само единият е достатъчен за да те отегчи до смърт!   "Усмивка
7
23
Yann (преди 5 месеца)
Рейтинг: 31444 | Одобрение: 12944
милан_глупака:.е като си тъп как да разбереш какво съм написал бе, как? Вземете се всички дружки на ГЕРБ и си направете едно прайдче. То и без това за друго не ставате и от друго не разбирате. Как да обясниш на прост човек, че покупателната способност определя цените, а не обратното. Кой ще държи високи цени, ако няма кой с какви пари да купува?!? Ама това може да очакваш от икономически профани.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
3
11
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6639 | Одобрение: 264
Като им напиша някой по смислен коментар или като им задам неудобни въпроси и спират да пишат, както щраусите заравят главата в пясъка като стане напечено. Иначе силни вилни, многознаещи идат като тигри, бягат като овци. Мен ще ме е срам да пиша и да се правя на много умен, ако съм на ваше място.
6
27
Yann (преди 5 месеца)
Рейтинг: 31444 | Одобрение: 12944
Грам не разбираш от икономика, ама какво да очакваш от тъп шиптър? То в Ню Йорк, понеже имат по-ниска покупателна способност, то за това са им по-високи цените на квартирите, на храните, на услугите... И в Лондон също. И в Берлин също. Пълен неграмотник.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
8
12
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6639 | Одобрение: 264
МрБиин какви са тези тъпотии за разрешенията за строеж??? Колко пъти си вадил разрешения за строеж??? Аз що нямам проблеми с разрешенията, че и един куп строитрели. Точно преди 2 месеца ми излезе разрешение за строеж и то от главна община, не от някое квартално кметство. При първото внасяне на проекта имах 10 грешки, втория път бяха коригирани грешките и мина без забележки. Тука е пълно с хора, които само лалат нямат представа къде се намират. Яннн ти си недоносен тип, имаш нужда от лечение, вземи и наблюдателчето с теб, спешна трнсплантация на мозък и очи, Нексус тъси донори. Вземи чети за Васил Коларов олигофрен, не съм го писал аз това, че да го казвам. Наблюдател ти също много разбираш от заводи и производство и каква представа имаш от изброените от теб заводи??? А за Пловдив понеже сте мишчици и все още не ви е направена трансплантация, къде сте тръгнали да го сравнявате с Варна:blink: вие ходили сте скоро там, обикаляли ли сте в промишлените зони??? София, Стара загора, Пловдив е много силна индустриална зона, а Варна е село спрямо тях. Нищо не знаете, а пък много приказвате.
32
18
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
Йанчо-тъпото хем не знае какво е покупателна способност, хем е насран, хем си позволява да напада! Хем насрано, хем засмяно - типичното за селския цървул с 2 грама мозък! На Юг можеш да си купиш много повече неща с еднаква сума - точната дефиниция за покупателна способност! Научи я, безмозъчен селянино! А когато цените ти са високи и едновременно с това предлагаш некачествена стока и кофти работна ръка (като теб) и да се хвалиш с високи цени и скъпи квартири - е, това вече чупи тъпомера и го превърта n на брой пъти!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
38
51
Наблюдател (преди 5 месеца)
Рейтинг: 12726 | Одобрение: -569
- ,, И относно покупателна способност мога да те побъркам, цървуле смотан, ... мухльо! " Нексус   --------- ,, Първият признак на глупостта е, пълното отсъствие на срам и излишък на цинизъм !!!"8-)
9
27
Yann (преди 5 месеца)
Рейтинг: 31444 | Одобрение: 12944
Анусеее, така сам самичък доказа колко си неграмотен! Дето се вика - сам си го наби. Ти, ахмак албански, знаеш ли какво е покупателна способност? А чувал ли си, че когато тя е по-висока, то и цените са по-високи? Тъпанарино, къде са по-високи цените на квартирите примерно? В София или в Асеновград? И кой има по-голяма покупателна способност? Неграмотен шиптър!
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
26
14
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
И относно покупателна способност мога да те побъркам, цървуле смотан! В Пловдив за 12 лева купуваш тава пица с ПЪРВОКЛАСНИ продукти и тесто, продавана с минимална печалба! За тези пари в селския ти Север и Варна ще си вземеш тава с най-долнопробния салам, тънка няколко милиметра! Стандартен ел. разклонител (без защита) - цена: плд -  7лв, варна - 10-11 лева. Смарт осветително лед тяло - цена: варна 25 лева, плд - 11 лева! Мога до утре да ти давам примери, мухльо, който не си бил и в двата града!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
24
13
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
Свищовски селски дебиле (Йаннчо-тъпото), твърде видно е, че не си бил в Пловдив. Също и във Варна никога не си бил и само слушаш колко велика била Варна и колко зле - Пловдив, четейки Петеля. Не става само с четене, требе и мозък, който липса на селянин като теб! Въпросче - защо не си стоиш в село свищов, цървуле, а осмърдяваш Търново и пишеш във варненски сайт? Чети си там Плеввен-север, дунав-север и другите селски медии! И не си отваряй устата във варненски сайтове!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
7
23
Yann (преди 5 месеца)
Рейтинг: 31444 | Одобрение: 12944
@сраБългарин: Много ти разбира главата от мотокари!!! Да бе! Така беше, докато баласта на мотокарите беше от чугун. Японците ги купуваха за скрап. След като сменихме балста с бетон, всичко отиде в канала. Много ти разбира главата от мотокари и кога, кого и с каво сме конкурирали. А на оня чаршаф - ануса: И с какво е по-добре юга от севера бе, манаф комплексиран? Я виж хората в Пловдив колко са "доволни" от "високите" заплати? Каква е покупателната способност на Пловдив спрямо Варна - на половина. Ама иначе се изсираш, както обикновено.  То за това си и анус неграмотен. Чел Винету, ама не всички томове. Марш в бункра, мазен резняк! Писнало ми е от псевдо-спецове, като теб. Наистина ще ме накараш да те посетя.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
4
10
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6639 | Одобрение: 264
Ние сме конкурирали Япония и сащ по производство на мотокари, но сега Васил Коларов го няма, а тойото е била световен лидер. И какво общо има герб с това.
7
6
Снайпер (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6451 | Одобрение: 3571
Прабългарина е подлога на герб платен трол. Лъже та маже. Герб ще затрие и пристанището и ще даде износа на зърно на доган
4
3
MrBean (преди 5 месеца)
Рейтинг: 14208 | Одобрение: 3333
....Не с Доган,с  друг граничи ,от 1997ма е. А що се отнася до ПраБългарина ,къде е завода "СК Стойко Пеев" Белослав.Още преди 10 години Батков го сравни със земята.Карал съм стаж там така че-мпля,моля. [url=https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1997/08/16/240317_noviiat_premianov/]https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1997/08/16/240317_noviiat_premianov/[/url]
3
9
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6639 | Одобрение: 264
Снайпер късно е лягай си!!!
11
6
Снайпер (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6451 | Одобрение: 3571
Прабългарин личи ти че си подлога хрантутник от ГЕРБ и гъза си си дал. За БМФ какво ще кажеш което най добрия приятел на Боко Домуса осакати и уволни 1000 души. Не ми казвай че червените са виновни защото при приватизацията имаше задължение да не уволнява хората и да плаща вноски на държавата но Боко и ГЕРБ му разрешиха и уволненията и да не плаща милиони. Такова мекере като тебе по турско само е имало чорбаджии разни дето и децата си са продавали само да си запазят кожичката. Нещастник. Как не те е срам
5
14
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6639 | Одобрение: 264
ККЗ-то,Радиозавода, Елпром, Метал, Консервната фабрика, Бирената фабрика, Месокомбината, Одесос, айретен Девненските заводи и Завода за стъкло в Белослав Наблюдател, какво наблюдаваш ти си сляп. Какво знаеш ти за изброените заводи? Корабостроителницата работи все още макар и на малки темпове, Радиозавода  преди 2 седмици им спряха тока, един вид до скоро са работили макар и на минимум. За Елпром Варна, г-н Велковски собственик на Елдом е изкупил машините за производство и още работи с тях, но сега управител е дъщеря му Йонка, завод Метал с управител г-н Лупов също работи. Завода за консерви се казва Янко Костов , нормално е да затвори преди всички останали, заради разбитите ткзсета. Бирената фабрика работеше докато Мишо бирата беше жив, а след смъртта му, сестра му наследи част от заводите, а на доведения му син оставиха тази съборетина и той сега я дава под наем. Одесос също работи, а месокомбинати вече има много, предполагам че говориш за Родопа. Завода за стъкло също работи, а Полимери всички знаем, защо не работи...   От гей педант и селянин кръстил се Варна нищо не става от вас момчета. Нищо не знаете само празни приказки лалате без съдържание. От вас човек не може да научи нищо ново, полезно и интересно, защото сте мишчици по душа, а изброените от мен хора освен, че сме колеги, сме познати и приятели с някой от тях. За какъв Бойко ми гаворите за какъв герб, когато всичко е рухнало Бойко дори не е бил главен секретар на мвр. Ама от къде да ги знаете тези неща като не сте били в ядрото на всичко това. И едно голямо самочувствие имате, а гъза гол и преебан. 
44
53
Наблюдател (преди 5 месеца)
Рейтинг: 12726 | Одобрение: -569
Наближават местните избори и магаретата на Герб(СИК) - ТИМ - ДПС взеха да се ритат, кой да е по-напред до яслата. Борба между мишоци, за благоволението на ментора и сеир на публиката. Тук залога е много по-голям, Кой да управлява : - туризма, енергетиката (ТЕЦ -Варна) и преди всичко Пристанище(спецпорт)"Езерово" - вратата на Варна!!!!! Оръжие, жито, цигари и всякакъв друг вид контрабанда. Там са големите пари!!!! Единственият кяр за варненци ще е, ако станем стабилен Логистичен център покрай пристанището и се разкрият спомагателни дейности обслужващи този център.  Един Колега тук някъде беше споменал, че С.Станишев е казал навремето : - "На изток България граничи с Доган !"Шокиран Това е истината. Но тимаджиите и ГерП(Сик) не пускат лесно кокала. Всичко вече ще въпрос на уговорки и пазарлъци между тази три формации. Така,че според мен Доган ще реши, кой да е следващия Кмет на Варна. Ангелче Той е и умен, и далновиден, хитър и играе не само на местно ниво (слаба бира за него);) но и с трансгранични играчи на високо ниво.Шокиран Доказал се, че гледа в бъдещето не за 5-10 години напред, а ...... 20-50- че и повече години.:'( Останалите ,, еднокнижници" колкото и да силни в момента, са само кукли на конци. Днеска ги има, ..... утре ги няма. Ще ги сменят с друг когато се изчерпят или изпортят. Ще поживеем, ....  ще видим! 
12
8
MrBean (преди 5 месеца)
Рейтинг: 14208 | Одобрение: 3333
Напразно се дърлите. Хората дето са се изцепили на събитието имат ясна представа защо е така. Областния как раздава плажове и разрешения за строеж върху тях/вижте плажа на Варна/? Как Бузев се чуди че купували на тъмно зелено-ами Бузки недни за колко време се издава разрешителни книжа във Варна и във Каварна/по времето на Цонко/- ще ви кажа 3,5 години и отговор НЕ,а в Каварна 4,5....месеца и отговор ДА и писмо за готовност на общината да помага.!!!! И когато отидете с инвестиционен проект,подплатен от към финанси ви казва кмета ,че ще стане ама трябва да влезе във фирмата техен човек!!!! Казват го и Пасев!!!! Заедно са. И помните ли Минпредс, Станишев какво каза: На изток България граничи с ...кого?
8
10
bogdanski (преди 5 месеца)
Рейтинг: 331 | Одобрение: 51
до петково: А в другите градове пак ли те са виновни като няма фабрики? Точно те дето осигуряват толкова работни места, не мисля че имат вина. Други хора са отговорни за привличането на инвеститори в района, тях обвинявайте, стига сте пеели една и съща песен.
33
26
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
16
9
Коши (преди 5 месеца)
Рейтинг: 190 | Одобрение: 45
Пасееев, Пасев! Пиле шарено, главоч загубен, как да има инвеститори, като им излезеш насреща и ги поразяваш със селяндурското си поведение. Скривай се някъде, че си екстремно гнусен, човеко! 
55
56
Наблюдател (преди 5 месеца)
Рейтинг: 12726 | Одобрение: -569
-,, ... Колко завода си имал, че имаш хабер кое как е било??? ....... За разлика от теб аз съм участвал в масовата приватизация 97г.... " ПраБългарин    ---------- Видният варненски бизнесмен - фабрикант, приватизаторът на Варна от 97г се появи на сцената!!!  Овации моля!!!!Ухилен А'бе пиле шарено, ти който с голям зор успя да приватизираш една Автомивка, откога започна да разбираш от фабрики/заводи и техните проблеми ??????:dizzy: Ние като не разбираме от инвестиции и фабрики, да не сме кьорави, че не ги виждаме.;) Ами как ще ги видим, като ги няма!!!!!!Гняв Как на времето виждахме : ККЗ-то,Радиозавода, Елпром, Метал, Консервната фабрика, Бирената фабрика, Месокомбината, Одесос, айретен Девненските заводи и Завода за стъкло в Белослав. Е за това сме на това дередже във Варна, след като разни псевдоексперти Гнявдават акъл, че и претендират да движещата сила и елит в града!!!! Нищо хубаво не я очаква Варна, с такова управление като сегашното на  държавно и местно ниво + трибуквените групировки!!!!!:'(
27
13
петково (преди 5 месеца)
Рейтинг: 2143 | Одобрение: 453
Истината е една и Областния да не ни прави на калинки: Нямаме фабрики, защото имаме ТИМ. Освен това бъдещето далеч не е във фабриките, а в интелектуалната собственост, а там сме още по-зле.
Тя вашата майка е Русия, не ни лъжете, особено на оня закръгления, на който любовта към България минавала през там. Майцепродавци, още не сте разбрали, че няма санкции срещу Русия, а само срещу котилото на Путин, да не може да ходи из Европата и да харчи откраднатото от руския народ.
19
10
Голям праз (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6356 | Одобрение: 2536
"На Север - сслеки цървули, дебилни физиономии, влачещи се като черва, псуващи кисели физиономии, брадясали чесняци."  А бе чаршаф, много добре си се самоописал. Като  те срещна, веднага ще те позная.
26
31
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 67469 | Одобрение: 34934
Нещата ти се струва че се стабилизират, защото ЕС изсипа 50 милиарда евро в България и тези пари ги усвоиха ГЕРБ чрез няколко фирми. Това са социални помощи за България, а не са бизнес. Бизнесът е да създаваш с ум и труд продукти и услуги, които да се конкурират на свободния пазар. Да цоцаш от обществени поръчки особено в България няма нищо общо със свободния пазар. Жалкото е, че 90 % от т.нар. бизнес в България се движи от парите на данъкоплатците, а не от свободния пазар. Иначе щяхте гладни да измрете всичките калинки в тези фирми и по държавните и общински институции. Защото сте свикнали някой все да ви дава да ви прави услуги, а циганите да бачкат на улицата, докато вие си лафите по офисчетата и си разпределяте кой какво да лапне от баницата. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
8
19
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6639 | Одобрение: 264
Някой са ги приватизирали и с тази цел, както Баневи. Други са ги взели с цел с цел да се развиват, но държавата с нищо не е помогнала или направила за да се развие бизнес средата, дори обратното. Пуснала е голямата световна конкуренция на нашия малък пазар и съвсем доуби българските заводи и фабрики и те започнаха една по една да затварят. Но тогав Бойко е бил само охрана на бай Тошо. 2000г от обороти за няколко милиона след 5 6 г оборотите намалят 700, 800 000лв, 2006 2007 2008 са по 300, 400 000лв. След кризата 2009 2010 стават едвам стигат 50 000лв Какво общо има Бойко и с герб това??? Едва сега нещата тръгват да се стабилизират и то не е ясно до кога.
26
29
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 67469 | Одобрение: 34934
точно това имам предвид. Представата ви за бизнес и икономика се свежда до това да въртиш някакво приватизирано от комунизма предприятие с активи за милиарди, които нямат открадване за 20 години напред и да смучеш от обществени поръчки пак написана така, че да няма кой друг да участва в тях. А като няма конкуренция няма и качество, няма и високи заплати. Добре е поне че няма дискриминация в тези "крупни" фирми от соца, че гледам само наши мургави събратя работят по обектите. добре че са те и евтиният им труд, че няма да има кой и боклука да събере в тоя град. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
9
24
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6639 | Одобрение: 264
За разлика от теб аз съм участвал в масовата приватизация 97г. и нещата, които знам са нямат общо с това което говориш. А Хидрострой е най голяма фирма в северна бг, както и пътища и мостове, също и инжстрой, които са приватизирани много отдавна и за това няма конкуренция в този бранш. Ако има по голяма фирма с повече базим и техника ми кажи коя е тя??
25
30
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 67469 | Одобрение: 34934
Прабългарин, ти на заплата в Хидрострой ли си? Истината боли 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
9
23
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6639 | Одобрение: 264
Варна спести си глупостите, които ражда мозъка ти. Колко завода си имал, че имаш хабер кое как е било???
25
31
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 67469 | Одобрение: 34934
а в Хидрострой дет ГЕРБ изсипахте 200 милиона там не са ли брадясали, имат ли морал и честност?
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
39
32
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
В кои хора предлагаш да ги инвестираме? Даваш ли си сметка, че 90% от варненци са варналии - брадясали чесняци, които не са прочели и 1 книга за 20-те години, душите им са мъртви, а нямат и капчица морал, честност и трудолюбие? В тях ли предлагаш да инвестираме? Инвестирай ти в тях! И после покажи резултата!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
12
10
Вини (преди 5 месеца)
Рейтинг: 68 | Одобрение: 28
 Имаше един рекламен призив на лодкарите от лодките за разходки на плажа:Който не е виждал делфините, ще ги види пак! Че, кои бяха напусналите фирми и инвеститори, напуснали заради "брадясали работноци", а не заради завладяният от мутро-милиционерска групировка град?
29
32
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 67469 | Одобрение: 34934
нексус, ти си чугунена комунистическа глава. дебилите не са причина, а резултат от изолацията на Варна. Нали милиардите са във вас герберите, ако ги инвестирахте в хора, а не в пропадащ асфалт и фонтанчета дето не работят, щяха да идват тук качествени хора и да вървят нещата. Но на вас хора не ви трябват за усвояването, особено умни и свободомислещи хора, защото ще ви пречат да крадете безнаказано. Единственото нещо, което още спира смъртта на Варна са университетите и алкохолните туристи. Поне идват тук млади хора и плащат наеми, някой свеж лев в скапаната ни бананова икономика. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
39
40
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
В другите градове няма чак такива диви и дебилни, мързеливи брадясали селтаци, които не стават за нищо. Затова парите бяха насочени към градовете, където тези пари ще имат възвръщаемост. Все пак човек когато дава пари, търси качествени работници, а не селски цървули с недоразвити мозъци, нали? Заради толбухинските и други подобни селски дебили, от Варна избягаха всички фирми и инвеститори.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
34
33
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 67469 | Одобрение: 34934
Нексус, точно ГЕРБ са виновни че за 10-те години в които ЕС наливаше милиарди в България ГЕРБ спряха парите за Варна, а другите градове дръпнаха в това време много напред с пари от ЕС. После като махнаха Киро пак си присвоиха парите чрез една две фирми на хранилка във Варна. От бързане да усвояват правят простотия след простотия без да се мисли. А че крепостните варненци спят е друг въпрос. Кой нормален човек ще стои в този феодален град? На кмета представата му за бизнес е като да върти Гранд хотела, построен по комунизма, и да събира пари от нощувки. Ама това е бананова икономика. Произвежда само инфлация и роби. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
21
6
Вини (преди 5 месеца)
Рейтинг: 68 | Одобрение: 28
Невероятно, ново деление на българите според местонахождение - север, юг! Не че шопите си инвестираха в магистрали до всички дестинации, където имат бизнес интереси, не че чуждите инвеститори гледат първо инфраструктура и транспортни връзки, второ консултанските фирми им дават информации за всички условия, включително- организирана престъпност, групировки дъжащи бизнеса и всякакъв вид контролни органи, съдебна власт, медии! В кой друг град действа варненската схема - бг високо, цар далеко- всичко се съгласува с местните горгорбашии, които създадоха това, което днес сочат супер нагло като проблем!!!
39
39
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
17
3
Марио (преди 5 месеца)
Рейтинг: 2667 | Одобрение: 1047
.....само измекяри....:sleeping:
проектиране на сгради
30
12
ас (преди 5 месеца)
Рейтинг: 25738 | Одобрение: 9778
интересно герб ни докараха до това състояние и сега гербер се оплаква от това.
41
30
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 67469 | Одобрение: 34934
Хаха Пасев така хитро му го е вкарал на Портних. Казал е истината, че кметът е в час само с бързото усвояване, но Варна за бизнес не става. Тук е дълбота провинция най-вече заради провинциалното селско мислене на робите и 10 - 15 местни феодала които присвояват всичко като бащиния. Докато хората са заспали и прости няма да се оправят нещата. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
49
7
Ханк Рум (преди 5 месеца)
Рейтинг: 15884 | Одобрение: 3209
Имахме бирена фабрика, винпром, консервен комбинат ... Още ги има. Само че са складове. Да живее алъш-вериша!
51
44
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
Как да дойдат тези чуждестранни фабрики? Чуждите инвеститори не са тъпи, те предварително проучват. И какво виждат? На Юг - любезни, активни, възпитани и трудолюбиви хора. На Север - сслеки цървули, дебилни физиономии, влачещи се като черва, псуващи кисели физиономии, брадясали чесняци. На Юг в работно време няма никой по улиците, а на Север - кръчмите са пълни. Въпрос с повишена трудност - Север или Юг ще избере инвеститорът?
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама