Папа Франциск: Човечеството го очаква нов потоп

13.03.2021 / 19:53 6

Снимка Булфото

Папа Франциск предупреди света, че го очаква огромно бедствие. Главата на римокатолическата църква заяви, че човечеството го чака нов потоп поради климатичните промени.

Според папата, ако лидерите на държавите по света не реагират на топенето на ледниците и промените в температурите, Земята ще се изправи пред огромно бедствие.

„Потопът ще се случи, ако продължим да вървим по същия начин“, казва папа Франциск, цитиран от Daily Mail.

Главата на римокатолическата църква припомня, че в Библията Ной е оцелял от потопа поради своята добродетелност. В тази връзка Понтификът смята, че за да се борят с изменението на климата, властите първо трябва да се справят с корупцията и несправедливостта.

Папа Франциск изтъква, че самият потоп може да е мит, но също така служи като добър пример за това как Бог е в състояние да отприщи гнева си като реакция срещу греховете на хората. Гражданите и политиците трябва да проявяват повече благоразумие, което върви ръка за ръка със „състрадание към хората, света и проблемите му“, пише standartnews.com.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
милен (преди 3 години)
Рейтинг: 29595 | Одобрение: 3655
 Когато бях на 15-сетина години, дядо ми, който заедно с бригада строителни работници построи 3-4 завода и много жилищни блокове и къщи, и работи по обекти  5 месеца преди да умре на 76 години, казваше че алчният и злият е предсказуем, защото винаги ще иска да те ограби и изравни със земята, но не знаеш добрият каква добрина иска да направи, той умря със чиста като сълза съвест и до краят на дните си беше доволен че е построил заводи и жилища, за да има младите къде да работят и живеят, за бедните има всичко, но за алчните нищо не стига и милярди да имат, още ще искат, а Айнщайн е казал че няма да са виновни алчните и простите за краят на Света а ще са виновни умните и скромните, защото са ги оставили да безчинстват и крадат.
2
0
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 345178 | Одобрение: 55968
Що бе, Наблюдател....Лошо няма....нека си пише Планинарката......И коментарът и никак не е лош, че да и се караш.....И не се замразявай, че ще липсваш....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
0
Наблюдател (преди 3 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
-"... братовчеди ли сте.....??" kris ----- :errm: Не, .....оставих компа на Форума без да "изляза" и булката решила да се разтуши докато си вечерях и след това "пиех тутуна" на балкона. Лошо  няма, ама го направила по най-неподходящия за мен начин Шокиран:dizzy: (така и харесвало).  Последваха упреци от моя страна, малък семеен  ......Гняв:dizzy:Гняв  и сега няма да си говорим поне 3 дена.8-) Замразявам членството/писането си Тук за неопределено време, друго не ми остава.
1
0
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 345178 | Одобрение: 55968
Планинар.....вие с Наблюдател братовчеди ли сте.....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
0
Планинар (преди 3 години)
Рейтинг: 46 | Одобрение: 6
Свети отче, не знам дали ще има "Нов потоп", но вече съм склонен да мисля, че първо ще има "демографски човешки катаклизъм (безконтролно преселение)" в световен мащаб.Намусен Ако политиците не поумеят и да си наложат рестрикции на егото, стремежа за световна доминация и алчността за безконтролно забогатяване на единици, Катаклизмът е неизбежен.8-) Глобалните Климатичните промени са нещо естествено в "живота" на нашата планета.8-) Но въпреки всичко живота на Земята е успял да просъществува около 3 млрд. години до днес.:unsure: Но ти визираш само "човешките същества", а не изобщо живите същества (фалора - фауна). Защо ли????????:wassat:  -" ... Ной е оцелял от потопа поради своята добродетелност...." Папата  -----:errm:  Времената са други Свети отче,;)  днес ще оцелеят богатите, а не добродетелните.:wassat: 
2
0
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 345178 | Одобрение: 55968
Според екстрасенси Бяло море ще залее Гърция до Родопите, а Черно море ще стигне до Владиславово, като залее първите два етажа на блоковете.....Основен транспорт - лодки като във Венеция....!! Италия също ще бъде залята, барабар с Ватикана....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама