Шофьори искат да карат с 90 км/час по два булеварда във Варна, започнаха петиция

30.06.2021 / 13:03 11

снимка "Петел", архив

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

В интернет започна събирането на подписи за увеличаването на позволената скорост по определени пътни участъци във Варна от 50 на 80-90 км/ч. Настоява се шофьорите да могат да карат почти два пъти по-бързо от сега по бул. „Левски“, по бул. „Княз Борис I“ от ИУ до изхода на града в посока курортите, както и „Слънчев ден“. Ето и пълния текст на петицията, започната от Венелин Дянков (публикуваме го без редакторска намеса):

"1. Новия бул. Левски е изцяло без възможност пешеходци да стъпят на него, никъде няма пешеходни пътеки и е с изградени подлези и надлези, а ограничението е 50 км/ч.

2. Отсечката на бул. Княз Борис I от Икономическия университет до сп. Почивка е с изградени подлези на всяка спирка, а на места и между спирките, никъде няма пешеходни пътеки. Почти навсякъде има високи огради, за да не могат пешеходци да пресичат. Преди години ограничението на скоростта беше 80км/ч, а сега е 50км/ч.

3. Отсечката от сп. Почивка до Слънчев ден е с изградени подлези на всяка спирка, никъде няма пешеходни пътеки, навсякъде има високи мантинели, за да не могат пешеходци да пресичат. а ограничението е 60 км/ч.

4. Отсечката от Слънчев ден до края на този четирилентов път в посока побити камъни има 2 пешеходни пътеки, навсякъде другаде има високи мантинели, за да не могат пешеходци да пресичат. а ограничението е отново 60 км/ч.

Предлагам разрешената скорост на тези отсечки да се вдигне на 80-90км/ч, каквато е практиката при подобни отсечки във София и други големи градове. Там където има пешеходни пътеки да се сложат светофари за пешеходци."

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
Българ (преди 10 месеца)
Рейтинг: 4429 | Одобрение: 1029
Българския простак не си играе. Първо какъв град е Варна? Не е мегаполис със 10 млн жители. Абсурдни педложения на болен мозък. От Максуда до Чайка да кажем се стига за 5-6 мин с 50 км/ч. За какъв чеп ще се кара с 90, това да не ви е магистрала. Плюс това, навсякъде се пресича отгоре и не се ползват подлезите и ще убият много хора. С такова мислене пак се връщаме много назад. Факт, че комунистите бяха по напред с мисленето от тия простаци сегашните ;)
4
2
Радослав (преди 10 месеца)
Рейтинг: 6094 | Одобрение: 1624
По цял свят хората намаляват скоростта освен заради ПТП-та ,но и заради шума и праховите частици. Обаче не ние тук пак наобратно. Сякаш сега някой кара с 50...А към златните е магистрала и без друго. Летят и мотори и коли с по 120-150км в час.Не се нагледахте на катастрофи и паметници  по пътищата...
Губим България ,хораааа....
2
5
Burton (преди 10 месеца)
Рейтинг: 11792 | Одобрение: 2042
За мир и Явор съм съгласен, там е неадекватно направено. Но от ул Девня, до стадион Спартак може спокойно да е 80км/ч. Не ме разбирай погрешно, нямам проблеми да е 50.
2
0
Мракобес (преди 10 месеца)
Рейтинг: 45716 | Одобрение: 6561
И как точно ще контролираш тия в средата да не карат с 90км/ч? После има да спорят ,че са засекли оня в края , а не него. Не става това на практика, колкото и добре да завучи на теория. Бъртън у 80км/ч е много - просто няма как да успееш да се включиш - ползвам го всеки ден тоя булевард с 80 км/ч не даваш възможност на другите да се включат, защото те в повечето случай тръгват от 0 км/ч. Единственото място за нормално включване е от Мир към ХЕИ - там има шлюзове и може да си с по-всисока скорост, ако не се засечеш с някой, който ще завива на Дубровник. А от Мир към Явор - зад ОМВ улицата е кошмар - понеже идващите са в крива и няма видимост си е жива руска рулетка да се включиш, трябва да правиш нарушение и да си в БУС лентата. 
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
2
0
Иван (преди 10 месеца)
Рейтинг: 2576 | Одобрение: 756
Спокойно може най-лява лента да е с допустима скорост от 70км,а другите с 60. Да сложат постоянни камери и всичко ще е наред.Няма да има бегачки,няма да има камьони да пердашат с 90.
2
1
2134 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 1107 | Одобрение: 197
@[url=https://petel.bg/profile/3f6abb5eaabbe310d87771d56c952638.html]Burton[/url] , специално за тоя булевард ,никое включване в него не е "като хората " никаква видимост . За кръговите ,да не говорим.
2
2
Ман40 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 8945 | Одобрение: 1605
Скоростта убива! Колкото е по-висока, толкова по-сигурно! Гамац-гамац... Усмивка
RB
0
0
Пиша на кирилица (преди 10 месеца)
Рейтинг: 2894 | Одобрение: 349
Ама то и сега и сега е разрешено да се кара с 80 км/ч ако караш +9км/ч  по закон не те санкционират Казва се Схема за скоростен режим на движение http://agup.varna.bg/index.php/generalen-plan-za-organizatziya-na-dvizhenieto/215-2-chertozhna-chast/shema-za-skorosten-rezhim-na-dvizhenie   Дирекция Архитектура, градоустройство на Община Варна и тук:   http://agup.varna.bg/attachments/article/688/sh_skorosten_rejim_dvijenie.pdf  въпроса  до този момент е, че няма знаци и ако стане ПТП половината участници няма да знаят на коя планета се намират. Аз лично тази заповед си я имам в телефона. Изхода от нея обаче не ми е известен. А относно заставане то на острова на Акациите това го видях за първи път от една патрулка, после от 2 джипа и накрая почнах да го прилагам и аз. Много удобно е за тия зад теб дето искат да завият на дясно така не ги задържаш и не им даваш възможност да те изпреварват от ляво защото такива много се намират. Да стресиращо е за тия дето фучат по главната . Ако се изпълни правилно няма проблеми.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
5
5
Burton (преди 10 месеца)
Рейтинг: 11792 | Одобрение: 2042
проблемът с "включването" е повсеместен, но се дължи до голяма степен на неадекватносста на включващите се. Пример за това са обратните завои на спирка Акации. Включващия се често спира перпендикулярно на пътя и по този начин иска да премине директно в най-дясна лента. Това че има 2(две) непрекъснати линии, които е абсолюто забранено да се пресичат очевидно е без значение. Лентата за ускорение защо да се използва, като мошеш да спреш в началото, да правиш задръстване и да псуваш как никой не е пуска или колко е сложно да се включиш? Иначе по темата 90 мисля, че е висока скорост, но 80 е съвсем приемлива. 
5
4
Мракобес (преди 10 месеца)
Рейтинг: 45716 | Одобрение: 6561
Това означава никой да не може да се включи от страничните улици!!! И в момента е трудно да се включиш, защото те не спазват ограниченията и не се съобразяват. В резултат стават задръствания! Изобщо не е разумно! Трябва да си остане 50 км/ч, най-много 60 км/ч. Пълни глупости са 90км/ч! Аман от селяндури дето мислят само за собствения си гъз! Още малко и 120 ще искат! За по-висока скорост трябва да има шлюзове за бесопасно включване - първо няма такива , второ няма и как да се направят! Няма място и пари за такива проекти!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама