Току-що съобщиха: Намериха тялото на удавилото се 14-годишно момиче в морето във Варна

14.08.2019 / 11:38 4

Снимка Булфото

Намериха тялото на удавилото се 14-годишно момиче в морето във Варна.

Детето се удави във вторник на Централния плаж в морската столица. След влизане във водата момичето е дало сигнал, че иска помощ, но спасителите са помагали на друг нуждаещ се. Според свидетели те са закъснели с реакциите си, съобщи Нова тв.


Самите спасители казват, че са направили всичко по силите си да помогнат и на двете деца.

От сряда сутринта са мобилизирани военноморските сили и водолази, които да подновят търсенето на тялото на момичето. 

„Спасителите направиха това, което беше по силите им. Морето е много бурно. Вчера по целия плаж имаше проблеми. Никой не се съобразява с флаговата сигнализация. Хората влизат при червен флаг в морето и след това друг им е виновен. Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат. Къде са били тези родители през цялото време? Родителите се появиха около час и половина след инцидента. Тук има много хора постоянно. Тези деца са били без придружител ”, заяви Дирон Ръсовски, отговорен за спасяването на Централния плаж във Варна, в ефира на „Здравей, България”.

За целия Централен плаж отговарят 26 спасители, а в района на Калните вани, където изчезна момичето, са шестима.

В сряда отново има опасност от „мъртви течения” по морето. Очаква се вълнението да започне да утихва.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
12
9
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 188360 | Одобрение: 34110
Дебилни родители създават нови селяни с недоразвити мозъци. Резултатите ги виждаме.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
42
7
владо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 10839 | Одобрение: 6189
Едно време освен, че имаха лодки, спасителите опъваха и въжета пред морето и раздаваха и шамари на всеки, който не се съобразява и влиза при червен флаг......после идваха родителите и допълнително отупваха децата си. А сега се спазват европейските ценности и правата на човека и резултата е повече удавени
34
3
Пешо от Виница (преди 4 месеца)
Рейтинг: 37610 | Одобрение: 15910
 "Нека, който е безгрешен, пръв да хвърли камъка". Да не бързаме да съдим спасителите. Някой спомена ,че те не са Батмани....и са прави. Колкото са могли,толкова и са направили. Нещата тук са комплицирани...деца в никаква възраст. нито са много малки, нито са големи за да взимат отговорни решения. А ,дали са подготвени от родителите си за подобни ситуации....кой знае. А, че спасителите не са Батмани-в това съм уверен, както съм сигурен,че са направили всичко по своите възможности.
10
18
Пиша на кирилица (преди 4 месеца)
Рейтинг: 506 | Одобрение: 166
Тъжна история. По времето на бай Тодор на спасителните пунктове имаше някоя друга лодка. Сега такива не се наблюдават. Поне по един джет да бяха турили. Възниква въпроса защо се налага да ги спасяват след като е имало червен флаг и изобщо не е трябвало да допуснат да бъдат във водата. След като плажа е охраняем кой се грижи за безопасността на малолетни и непълнолетни? Би трябвало спасителите да питат всеки къде са родителите ти? Прави впечатление че спасителите в планината веднага се юркат да спасяват някой и после да му искат пари щото нямал застраховка примерно, а по морето всяка година се дават 10 пъти повече обаче спасителите все блеят някъде и го раздават неглиже.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама